Sony Ericsson Xperia neo V: V όπως... Value for money

Η τεχνολογία της Sony και το λειτουργικό Android συνδυάζονται ιδανικά σε ένα smartphone του... λαού με "High Tech" χαρακτηριστικά και αρκετά χαμηλή τιμή για την κατηγορία του. Το πήραμε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε.
Sony Ericsson Xperia neo V: V όπως... Value for money
του Χρήστου Τζώρτζη

Πολλές φορές, και μόνο η χαμηλή τιμή, αρκεί για ένα smartphone να χαρακτηριστεί ως "smartphone του λαού". Εδώ και καιρό, τα smartphones δεν είναι "σπορ για λίγους", καθώς οι τιμές τους ξεκινούν ακόμη και από 100 ευρώ. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν φτηνές συσκευές, τότε το ζητούμενο είναι να βρεις την απόλυτη "value for money" συσκευή. Εδώ, δηλαδή στο "value for money", το Sony Ericsson Xperia neo V δύσκολα θα βρει αντίπαλο.

Το Xperia neo V ανήκει στην κατηγορία των οικονομικών smartphones αφού το κόστος του δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός μπορεί να θεωρηθεί εφάμιλλος με ακριβότερες συσκευές.



Στην μπροστινή όψη της συσκευής ξεχωρίζει – τι άλλο, η οθόνη των 3,7 ιντσών (ανάλυση 854×480 pixels). Μιλάμε για οθόνη ορυκτού γυαλιού, άρα ανθεκτική στις γρατζουνιές, ενώ η τεχνολογία Mobile BRAVIA που διαθέτει, εξασφαλίζει ζωηρά χρώματα, υψηλές αντιθέσεις και ευκρίνεια στην προβολή φωτογραφιών και στην αναπαραγωγή βίντεο. Η μπροστινή πλευρά περιλαμβάνει και μια από τις δυο κάμερες της συσκευής, η οποία είναι για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Ο επεξεργαστής του Xperia neo V συγχρονίζει στα 1Ghz και ανταπεξέρχεται πλήρως στις απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος Android 2.3.4 (Gingerbread), που διαθέτει η συσκευή. Μάλιστα, η Sony Ericsson, έχει ανακοινώσει επίσημα (χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα) ότι η συσκευή θα υποστηρίζει αναβάθμιση και σε Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)!

Σχεδιαστικά, το Xperia neo V δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας και θεωρείται μάλλον ουδέτερο. Όσο αφορά στις διαστάσεις του, σε ένα ανδρικό χέρι θα "κάτσει" καλά, αλλά ίσως να προβληματίσει ένα πιο μικρό γυναικείο χέρι, όχι λόγω του βάρους των 126 γραμμαρίων, αλλά κυρίως λόγω των διαστάσεων (το "τίμημα" της διαγωνίου των 3,7 ιντσών της οθόνης).

Στο πίσω μέρος της συσκευής κυριαρχεί ο φακός της ψηφιακής κάμερας των 5 Megapixels. Η συγκεκριμένη κάμερα υποστηρίζει λήψη 3D φωτογραφιών (τεχνολογία 3D sweep panorama), τις οποίες μπορείτε να προβάλετε σε οποιαδήποτε 3D τηλεόραση, συνδέοντας τη συσκευή μέσω HDMI ή DLNA, ενώ διαθέτει και δυνατότητα εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας (720p).



Μαζί με όλα τα παραπάνω "high tech" χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε και την θετική μας εντύπωση από την απόδοση του ήχου της συσκευής. Η ένταση και η καθαρότητα του ήχου της συσκευής, είτε αφορά την αναπαραγωγή τραγουδιών, είτε αφορά τις κλήσεις, απέχει μακράν από την προβληματική ηχητική απόδοση άλλων φτηνών smartphones.

Αν όλα αυτά σας έχουν πείσει ότι τα 199 ευρώ που θα δαπανήσετε για το Xperia neo V πιάσουν "τόπο", τότε το τελευταίο σας δίλημμα είναι, αν θα το παραγγείλετε σε λευκό ή μπλε χρώμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v