Amazon Kindle Fire: «Φωτιά» στην αγορά των tablets

Η οικονομική ταμπλέτα της Amazon κερδίζει τις εντυπώσεις με την τιμή-σκάνδαλο των 199 δολαρίων. Θα τις κερδίσει όμως και με τις επιδόσεις της; Μάθετε τα πάντα για την συσκευή της Amazon που βάζει την εταιρία δυναμικά στο παιχνίδι των tablets.
Amazon Kindle Fire: «Φωτιά» στην αγορά των tablets
του Χρήστου Τζώρτζη

Το μεγαλύτερο online κατάστημα στον κόσμο, το Amazon, μπαίνει για τα "καλά" στο χώρο των tablets. Η Amazon δεν επιδιώκει απλή παρουσία στην κατηγορία των tablets, αλλά παρουσιάζει μια συσκευή με τέτοιο "value for money" που δημιουργεί προϋποθέσεις αλλαγής στα δεδομένα των συσκευών tablets. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλές αναφορές τοποθετούν το Kindle Fire απέναντι στο iPad, τη στιγμή που η τιμή του είναι στο μισό – το Kindle Fire κοστίζει μόνο 199 δολάρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Fire ανήκει στη σειρά προϊόντων Amazon Kindle, η οποία περιλαμβάνει κατά βάση συσκευές e-book readers. Το Fire όμως δεν e-book reader, αλλά ένα ολοκληρωμένο tablet. Η διάσταση οθόνης είναι 7 ίντσες και υποστηρίζει την υψηλότερη ανάλυση που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε 7άρι tablet (1024x600 pixel). Ωστόσο το εντυπωσιακό με την οθόνη του είναι ότι αντέχει σε γρατζουνιές και σε πτώσεις χάρη στο Gorilla Glass που διαθέτει.

Εκτός από μια οθόνη υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας, η Amazon έχει προικίσει το Fire με διπύρηνο επεξεργαστή, που σημαίνει ότι θα φέρει εις πέρας κάθε εργασία που θα του αναθέσετε (εφαρμογή ή παιχνίδι). Όσο αφορά το λειτουργικό σύστημα η Amazon επέλεξε Android για το Fire, αλλά μιλάμε για μια πλήρως προσαρμοσμένη έκδοση ειδικά για τη συσκευή και τις online υπηρεσίες της Amazon.

Η συσκευή διαθέτει 8GB αποθηκευτικό χώρο αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει τρόπο επέκτασης της αποθηκευτικής δυνατότητες (ΔΕΝ διαθέτει slot για κάρτα SD), είναι ελαφριά (ζυγίζει 413 γραμμάρια) και η αυτονομία της αγγίζει τις 8 ώρες. Το Kindle Fire υποστηρίζει από "γεννησιμιού" του υπηρεσίες της Amazon που σχετίζονται με βιβλία (e-books), ταινίες και εφαρμογές για Android (Amazon Appstore for Android) και μένει να δούμε στην πράξη αν η προσαρμοσμένη "κλειστή" αρχιτεκτονική του Android που διαθέτει το Fire "παρακαμφθεί" και η συσκευή υποστηρίξει εφαρμογές Android και από άλλες πηγές.

Το κόστος για όλο αυτό το ελκυστικό και high tech πακέτο φτάνει τα 199 δολάρια, τιμή που δεν είναι απλά δελεαστική, αλλά μάλλον πρόκειται για τιμή… "σκάνδαλο". Μοναδική μας "απογοήτευση" είναι το γεγονός ότι τα 8GB αποθηκευτικού χώρου δεν μπορούν να αυξηθούν αλλά και το γεγονός ότι η συσκευή δεν υποστηρίζει 3G αλλά ούτε υπάρχει αναβαθμισμένη έκδοσή της που να το κάνει.



Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Kindle Fire έρχεται να επαναπροσδιορίσει σταθερές στο χώρο των tablet, ωστόσο αν έχετε πειστεί και θέλετε να το αποκτήσετε θα πρέπει να λάβετε ορισμένα πράγματα υπόψη σας. Όσο αφορά τη διάθεση, η συσκευή διατίθεται αποκλειστικά και μόνο από το Amazon και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο από το Αμερικάνικο Amazon. Σε περίπτωση που θέλετε να την αποκτήσετε θα σας προτείναμε να περιμένετε λίγο ακόμη, ώστε να διατεθεί και από το Αγγλικό Amazon, από το οποίο αποφεύγετε διαδικασίες εκτελωνισμού. Αν βιάζεστε να προχωρήσετε στην αγορά του από Αμερική, τότε πριν την αγορά ρίξτε μια ματιά στα όσα αναφέρει η Amazon για τους εκτελωνισμούς ηλεκτρονικών συσκευών εδώ, για να μην σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v