Samsung Galaxy Nexus: Το Android 4.0 σε όλο του το μεγαλείο

Η ισχύς εν τη... ενώσει της Google και της Samsung μας φέρνει ένα κινητό με εντυπωσιακές δυνατότητες τόσο σε επίπεδο λειτουργικού όσο και hardware. Το μικρό και εντυπωσιακό Galaxy Nexus καταφτάνει στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου.
Samsung Galaxy Nexus: Το Android 4.0 σε όλο του το μεγαλείο
του Χρήστου Τζώρτζη

Η ανακοίνωση του Samsung Galaxy Nexus αποτελεί αιχμή του δόρατος για την Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, και τη Samsung όσον αφορά στη συσκευή. Από την μία η Google λανσάρει για πρώτη φορά τη νέα έκδοση του Android, δηλαδή Android 4.0 ή 0 Ice Cream Sandwich και από την άλλη η Samsung λανσάρει μια ποιοτική συσκευή που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής. Δεν χωρά, λοιπόν, αμφιβολία ότι το το Samsung Galaxy Nexus μοιραία έχει δυο αφορμές για να τοποθετηθεί στα headlines της τεχνολογίας.

Ξεκινώντας από το νέο Android, οι αναφορές κάνουν λόγο για ένα επανασχεδιασμένο, γρήγορο και ιδιαίτερα ελκυστικό λειτουργικό σύστημα που ενσωματώνει καινοτόμες λειτουργίες.

Η αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του τηλέφωνου, η δυνατότητα sharing (YouTube βίντεο, φωτογραφίες, web sites κ.ά.) με άλλους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (τεχνολογία Near Field Communication), όπως επίσης η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μέσω Google Talk, η δυνατότητα ταυτόχρονης πολυεπεξεργασίας εφαρμογών (multitasking), η εφαρμογή πλοήγησης και αρκετά ακόμη περιλαμβάνονται στα όσα "συναρπαστικά" υπόσχεται το Android 4.0.

Από την άλλη είναι σαφές ότι όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά, απαιτούν και το ανάλογο hardware για να "παίξουν". Εδώ έχει τον λόγο η Samsung, η οποία "φορτώνει" το Galaxy Nexus με τεχνολογία αιχμής.
 


Ο ταχύτατος διπύρηνος επεξεργαστής στα 1,2GHz και η οθόνη 4,65 ιντσών HD Super AMOLED με ανάλυση 720p, που εξασφαλίζει υψηλής ευκρίνειας απεικονίσεις, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι το Android 4.0 βρίσκει πρόσφορο έδαφος να ξεδιπλώσει άνετα τις αρετές του.

Πέρα βέβαια από το λειτουργικό σύστημα, το hardware της συσκευής δίνει τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, όπως η αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD), αλλά και η υποστήριξη παιχνιδιών με τρισδιάστατα γραφικά.

Το Samsung Galaxy Nexus διαθέτει επίσης φωτογραφική μηχανή, με δυνατότητα πανοραμικής λήψης φωτογραφιών και βίντεο στα 1080p, ενώ ευχάριστη έκπληξη είναι το γεγονός ότι το πλάτος της συσκευής διατηρείται κάτω από μισό πόντο (4,29 χιλιοστά).

Προς το παρόν το high end αυτό προϊόν δεν έχει τιμή, ενώ σύμφωνα με τη Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει στην χώρας μας μέχρι το τέλος του έτους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v