Samsung: Τρία smartphones για... κοινωνικούς τύπους

"Κολλημένοι" με το Facebook και το Twitter; Τρία smartphones υπόσχονται να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας, με status updates στον... τηλεφωνικό κατάλογο, και πληκτρολόγηση 40 λέξεων το λεπτό, μεταξύ (πολλών) άλλων.
Samsung: Τρία smartphones για... κοινωνικούς τύπους
του Πάρη Καπράλου

Η Samsung από το Φθινόπωρο του 2010 λάνσαρε τρία smartphones που είναι πολύ λιγότερο business από άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερη έμφαση στην ψυχαγωγία -όπως άλλοι κατασκευαστές- αλλά στην κοινωνική δικτύωση. Ο λόγος για τα Nexus S, Galaxy Ace Black, και για το νεότερο μοντέλο αυτής της πρωτότυπης “σειράς” κυκλοφοριών, το Galaxy Mini Black.

Και τα τρία smartphones έχουν παρόμοιες αρετές, δεν υπολείπονται σε δυνατότητες “business”, ή ψυχαγωγίας, αλλά δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική δικτύωση. Αν λοιπόν έχετε πάθει εξάρτηση από το Facebook και το Twitter, οι συσκευές αυτές φτιάχτηκαν για σας.

Καταρχήν, στα δύο Galaxy μοντέλα η πληκτρολόγηση είναι παιχνιδάκι. Με μια ειδική λειτουργία και λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν, οι συσκευές σας δίνουν τη δυνατότητα να πληκτρολογείτε μέχρι και 40 λέξεις το λεπτό. Η ανάλογη δυνατότητα ονομάζεται “Swype” και σας επιτρέπει αντί να ακουμπάτε κάθε γράμμα με ακρίβεια, απλά να κινείται τα δάχτυλα σας μεταξύ των γραμμάτων στο περίπου μαντεύοντας τις λέξεις σας. Το σύστημα απαιτεί να το συνηθίσετε, και στην αρχή θα σας σπάσει τα νεύρα, αλλά δεν είναι δύσκολο, ενώ επίσης θα συνηθίσει στη χρήση σας και μετά από λίγο θα “συνεννοήστε” άψογα.

Εξάλλου, η δυνατότητα ενσωματωμένων επαφών συγκεντρώνει όλες τις επαφές από τα email και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο. Έτσι μπορείτε να ελέγχετε τα νέα των φίλων σας ή τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει κατευθείαν από τις επαφές σας. Και χάρη στο φάκελο εισερχομένων της λειτουργίας Social Hub, μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα όλα τα εισερχόμενα και απεσταλμένα μηνύματά σας.

Όπως προανέφερα, οι συσκευές δεν υπολείπονται σε business δυνατότητες: μπορείτε να δείτε και να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας όπου κι αν βρίσκεστε. Χάρη στο πρόγραμμα "ThinkFree Office Mobile", μπορείτε να προσθέσετε εικόνες ή να αλλάξετε το κείμενο στα αρχεία Word, Excel και Powerpoint.

Παράλληλα, όλα τα μοντέλα έχουν οθόνη αφής και όλα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν και αρχεία eBook και να χρησιμοποιηθούν ανάλογα, με σχετική άνεση αφού το “μικρότερο” μοντέλο έχει διαγώνιο οθόνης 3,15'' και το μεγαλύτερο 4''. Από εκεί και πέρα, η κάθε συσκευή θα σας δώσει μερικές έξτρα δυνατότητες που τηn κάνουν ξεχωριστή.

Galaxy Ace Black
Το Samsung Galaxy Ace διαθέτει οθόνη αφής 3.5" με 16 εκατ. χρώματα και λειτουργικό σύστημα Android Froyo 2.2, η οποία εξασφαλίζει ταχεία πρόσβαση στο internet και στη φόρτωση των ιστοσελίδων, και πιο ομαλή εκτέλεση εφαρμογών και multitasking λειτουργιών. Με μικρότερες διαστάσεις από τον "μεγάλο" του αδερφό Galaxy S, προηγμένα χαρακτηριστικά και απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, το Galaxy Ace απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα "έξυπνα" μικρό smartphone με λειτουργικό Android.

Στο επίπεδο της συνδεσιμότητας κυριαρχεί η δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi Ν στο Android Market, δηλαδή στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών και περιεχομένου της Samsung από το οποίο μπορείτε επίσης να διαβάσετε e-books, ενώ με τον γρήγορο επεξεργαστή 800MHz, η συσκευή σας χαρίζει μοναδική multimedia εμπειρία. Η εσωτερική μνήμη 150ΜB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και 32GB μέσω κάρτας microSD κρίνεται επαρκής, ενώ το Bluetooth 2.1 και ο δέκτη aGPS θα επεκτείνουν τις δυνατότητες σας.

Η ενσωματωμένη κάμερα 5 Megapixels, το video player και το mp3 player ή το ραδιόφωνο FM που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς τη σύνδεση ενσύρματου handsfree, φροντίζουν για τη ψυχαγωγία σας παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Η συσκευή είναι “λεπτεπίλεπτη” (πάχος 1,1 cm) κι έχει διαστάσεις 11,2 Χ 6 cm, στα 113 γραμ. βάρος.

Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο των 320 ευρώ και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.

Nexus S
Το Samsung Nexus S είναι το πρώτο Smartphone που ενσωματώνει το πιο σύγχρονο λειτουργικό Android 2.3 Gingerbread. Με ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης και την καλύτερη έκδοση Android που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα θα δώσει άλλη διάσταση στην επικοινωνία σας. Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη οθόνη αφής 4.0" LCD Super Clear σε συνδυασμό με το πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα Android 2.3 ήρθε για να αλλάξει όλα όσα ξέρατε μέχρι τώρα για τα smartphones.

Σχεδιασμένο για όσους δε συμβιβάζονται αλλά αναζητούν τον καλύτερο συνδυασμό τεχνολογίας, εμφάνισης και καινοτομίας, το νέο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας διαθέτει πραγματικά απίστευτες δυνατότητες και πρόκειται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Samsung στην κατηγορία των high-end smartphones. Εκτός από το εντυπωσιακό μενού, τις αμέτρητες εφαρμογές, την εσωτερική μνήμη 16GB, την κάμερα 5 Mpixels και τον ταχύτατο επεξεργαστή 1 Ghz διαθέτει πολλές δυνατότητες, όπως αυτή της άνετης ανάγνωσης e-books, και τη δυνατότητα να "κατεβάσετε" παιχνίδια και εφαρμογές από το Android Market.

Παράλληλα, μπορείτε να τραβήξετε βίντεο σε High Definition χρησιμοποιώντας την κάμερα 5 Mpixels και προβάλετε το κατευθείαν στην τηλεόρασή σας, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ως τηλεχειριστήριο! Και αυτή η συσκευή διατηρεί “λεπτή γραμμή” (πάχος 1 cm) και οι λοιπές διαστάσεις του είναι 6,3 Χ 12,3 cm στα 130 γραμ.

Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην Ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο των 580 ευρώ και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.

Galaxy Mini Black
Το νέο Samsung Galaxy Mini είναι η τελευταία προσθήκη της κατασκευάστριας στην οικογένεια των Galaxy smartphones. Διαθέτει οθόνη αφής 3.15", λειτουργικό σύστημα Android 2.2 (Froyo), ενσωματωμένο WiFi και ανοιχτό λειτουργικό για χιλιάδες εφαρμογές που θα ανακαλύψετε στο Android Market.

Όπως και τα άλλα δύο μοντέλα, σας δίνει τη δυνατότητα να διαβάσετε e-books, και, επιπλέον, απολαύστε κορυφαία ποιότητα εικόνας στην οθόνη των 3,15 ιντσών. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή 600MHz, το νέο Galaxy Mini σας χαρίζει μια μοναδική multimedia εμπειρία, ενώ η εσωτερική μνήμη 160ΜB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και 32GB μέσω κάρτας microSD, παρέχει τον χώρο που χρειάζεστε για όλα τα αρχεία σας.

Μοναδικό αρνητικό της συσκευής είναι η ενσωματωμένη κάμερα των -μόνο- 3 Megapixels. Και αυτό το τηλέφωνο διαθέτει video player και mp3 player, καθώς και ραδιόφωνο FM. Επιπλέον η υποδοχή 3,5mm mini jack σας επιτρέπει να συνδέσετε τα ακουστικά της επιλογής σας για να απολαύσετε μοναδική ποιότητα ήχου.

Οι διαστάσεις του είναι 1,2 Χ 11 Χ 6 cm με βάρος στα 106 γραμ. και η τιμή του πολύ καλή για τις δυνατότητες του. Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην Ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο των 190 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v