Δωρεάν Hotspots: Δεύτε λάβετε… Wifi

Το τσάμπα δεν πέθανε. Τουλάχιστον όχι όσον αφορά την πλοήγησή στο Διαδίκτυο. Τα Wi-fi hotspots αυξάνονται και πληθύνονται σε Αθήνα και επαρχία, μοιράζοντας… απλόχερα δωρεάν Internet. Εσείς ακόμα να συνδεθείτε;
Δωρεάν Hotspots: Δεύτε λάβετε… Wifi
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παλαιότερα τα έψαχνες με το… τουφέκι – ή καλύτερα με το laptop σου. Πλέον ο αριθμός των δωρεάν Hotspots έχει αυξηθεί κατακόρυφα εντός αλλά και εκτός των τειχών της Αθήνας, παρέχοντας ικανοποιητική κάλυψη στους κατόχους συσκευών που μπορούν να συνδεθούν σε ασύρματο δίκτυο (netbooks, laptop, palmtop, PDA’s, smartphones κτλ.). Καφετέριες, εστιατόρια, κεντρικές πλατείες πόλεων, λιμάνια, ξενοδοχεία, ακόμα και το… Μετρό έχουν μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» παρέχοντας δωρεάν Wifi στους επισκέπτες ή όσους τυγχάνουν να βρίσκονται εντός της εμβέλειάς του.

«Μα καλά, εσείς εκεί πέρα δεν έχετε ζωή εκτός Διαδικτύου;». Πως δεν έχουμε. Αλλά αν τύχει να περνάμε κοντά από την Πλατεία Συντάγματος ή το Θησείο εξυπακούεται πως θα ενεργοποιήσουμε τον ασύρματο δέκτη της συσκευής μας για να τσεκάρουμε mail από φίλους ή δουλειά, επικαιρότητα, facebook (hardcore, αλλά είναι πραγματικότητα) και ένα σωρό ακόμα πληροφορίες που μπορεί να μας παρέχει το Διαδίκτυο.

Δωρεάν Hotstpots… Εν Αθήναις

Εντάξει, μπορεί να μην συγκρινόμαστε με τις μεγαλουπόλεις της Αμερικής, αλλά σε κάθε περίπτωση η Αθήνα έχει πάρει τα πάνω της όσον αφορά τα δωρεάν Hotspots τα τελευταία χρόνια. Αρχικά υπάρχει το δίκτυο «athensWi-Fi», το οποίο εκτείνεται στις περιοχές της Πλατείας Συντάγματος, του Θησείου, της Τεχνόπολης στο Γκάζι και της Πλατείας Κοτζιά. Στο Σύνταγμα επίσης θα βρείτε δωρεάν wi-fi στο καφέ του Publi στον 5ο όροφο. Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δωρεάν Hotspots βρίσκουμε στα Flocafe στο Κολωνάκι (Σόλωνος 10) και στη Σταδίου (Σταδίου‎ 5), στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βας. Κωνσταντίνου 48) κοντά στον Ευαγγελισμό, στο εστιατόριο Υδρία στην Πλάκα (Αδριανού 68 και Αιόλου), στο Πάρκο Κορεάτικης Αγοράς στο Γκάζι (Πειραιώς 100) και στο bar The Hive στην ίδια περιοχή.

Αν είστε συνδρομητές Forthnet, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από τα δεκάδες Hotspots της εταιρείας εντός και εκτός Αθήνας σε καφέ και χώρους εστίασης και να έχετε δωρεάν Wifi χρησιμοποιώντας τον προσωπικό σας κωδικό. Για αναλυτική λίστα δείτε εδώ.

Επίσης, στα περισσότερα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks, πέρα από την δυνατότητα εισαγωγής των κωδικών της Forthnet, μπορείτε να έχετε δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ εισάγοντας στο laptop/smartphone/netbook τους κωδικούς που βρίσκονται στην απόδειξη παραγγελίας σας.

… στα Β.Π.

Προχωρόντας Βόρεια, σε κεντρικά σημεία στο Χαλάνδρι ο Δήμος προσφέρει δωρεάν Wifi, ενώ στο Golden Hall υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν δίκτυο σε όλους τους χώρους, όπως επίσης και στο εμπορικό Avenue (Κηφισίας 41-47). Τα Flocafe στην Πεύκη (Βενιζέλου 15) και το Μαρούσι (Περικλέους 1) διαθέτουν και αυτά δωρεάν ασύρματο δίκτυο, όπως και τα Flocafe στην Ν. Ερυθραία και το All about lemon (Αθανασίου Διάκου 34 & Αναξαγόρα ).

…και παραλιακά.

Δωρεάν Wifi παρέχει ο ΟΛΠ στο Λιμάνι του Πειραιά, τα Flocafe στον Πειραιά (Καραϊσκου 117 Πλατεία Κοραή) και στο Μικρολίμανο (Δηλαβέρη 9), η αγαπημένη μπυραρία Draft στο Π. Φάληρο (Λ. Ποσειδώνος 29), το Balux Café (Λ. Ποσειδώνος 58) και τα Flocafe στην Γλυφάδα (Α. Λαζαράκη 26).

Wifi στη συμπρωτεύουσα…

Η Θεσσαλονίκη μόνο «χαλαρά» δεν έχει πάρει το θέμα δωρεάν Hotspot, καθώς διαθέτει 37 σημεία πρόσβασης από την Καλαμαριά μέχρι την συνοικία των Αμπελόκηπων, κατά μήκος της παραλίας. Πιο συγκεκριμένα, δωρεάν Wifi θα βρείτε στο κέντρο των Αμπελόκηπων, στην Πολίχνη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην συμβολή της Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους (OTE- Wifi Phonebooth), στο Mast Café- Bar (κωδικός: mast1internet), στην περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο κέντρο της Καλαμαριάς και στους χώρους του αεροδρομίου «Μακεδονία»

… στην Πελοπόνησσο

Δυναμική είσοδο στον χώρο του ασύρματου Ίντερνετ με αρκετά σημεία πρόσβασης έχει κάνει και η Πελοπόνησσος. Συγκεκριμένα, δωρεάν Hotspots βρίσκουμε στα Flocafe της Πάτρας, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων επίσης στην Πάτρα, στο κέντρο του Ξυλόκαστρου με πρωτοβουλία του Δήμου, στην Ηλεία (στον Πύργο και την Αµαλιάδα), στο Arena Café στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, στο κέντρο της Καλαμάτας, στην Καρδάμυλη, στην Δεξαμενή Συκέας στη Λακωνία, στο κέντρο του δήμου Μολάων στην κεντρική πλατεία, καθώς και στο κέντρο της Τρίπολη.

και στην Στερεά στο Miami Café στην Πλαζ Μαϊάμι στην Ιτέα, στο κέντρο του δήμου Μακρακώμης στην Φθιώτιδα, στα Flocafe της Χαλκίδας (Καλλια & Βουδούρι 10), στον Παπασωτηρίου στην Ερέτρια, στο Petrino Café στο Κύμι Ευβοίας και στο Café Notos στο Μαρμάρι.

Ο κατάλογος των Hotspots σε όλη την Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς, οπότε για να έχετε πλήρη εικόνα μπορείτε να εγγραφείτε στο Free-Wifi, μια αξιόλογη προσπάθεια για την καταγραφή όλων των δωρεάν Hotspots στην Ελλάδα ανά περιοχές από όπου και αντλήσαμε τις παραπάνω πληροφορίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάστε στο smartphone σας εφαρμογές όπως το Wifi Sports GR, οι οποίες σας δείχνουν στο χάρη τα πλησιέστερα Wifi spots.

Καλό surfάρισμα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v