Έξυπνες ιδέες για δώρο βάπτισης

Εκπαιδευτικά παιχνίδια, αξεσουάρ ψυχοκινητικής ανάπτυξης, χρηστικές ιδέες για τους γονείς και άλλες έξυπνες και χρήσιμες προτάσεις για δώρα βάπτισης.
Έξυπνες ιδέες για δώρο βάπτισης
Ο Σεπτέμβριος, πέρα από μήνας επιστροφής στην καθημερινότητα είναι άλλος ένας από τους μεγάλους μήνες των γάμων και των βαπτίσεων, αφού μετά τον καύσωνα και τις διακοπές, ο καιρός γίνεται ιδανικός για τις συγκεκριμένες τελετές – πράγμα που θα έχετε διαπιστώσει και από τα προσκλητήρια που έχουν ήδη καταφθάσει στην πόρτα σας. Είναι με άλλα λόγια η περίοδος που καλείστε να βρείτε το ιδανικό δώρο για τα παιδιά γνωστών και φίλων που βαπτίζονται, κι εμείς παρακάτω σας δίνουμε τη λύση συγκεντρώνοντας δέκα έξυπνα και χρηστικά δώρα, που φροντίζουν για την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά λύνουν και τα χέρια των γονιών του. 

Φορητό κάθισμα φαγητού 

Το ευέλικτο κάθισμα φαγητού που εντοπίσαμε στο e-shop του Koudounistra.gr είναι στην ουσία ένα… πολυεργαλείο πολλαπλών λειτουργιών, αφού είναι κατάλληλο για την καθημερινή διατροφή του παιδιού, αλλά λειτουργεί και σαν αλλαξιέρα που μετατρέπεται ξανά εύκολα σε κάθισμα προσαρμόσιμο σε οποιαδήποτε καρέκλα με ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων για αυξημένη ασφάλεια. Διαθέτει θήκες για μικροαντικείμενα και είναι κατάλληλο για παιδιά από 12 μηνών έως και 4 ετών.
Τιμή: 39,90€ 

Μουσικό μομπίλ κούνιας Fisher Price 

Ένα όμορφο δώρο που θα συνοδεύει τα… όνειρα γλυκά του παιδιού, το μουσικό περιστρεφόμενο μομπίλ της Fisher Price που εντοπίσαμε στο Babyland.gr διαθέτει κρεμαστά ζωάκια σε διάφορα χρώματα που διεγείρουν την όραση και μουσική που χαλαρώνει και ενισχύει την ακοή του μωρού. Μάλιστα, το μομπίλ βγαίνει από τη βάση του για να μπορεί να προσαρμοστεί και στο καρότσι ώστε να συνοδεύει και τη βόλτα του.
Τιμή: 30€ 

Συλλογή μουσικής Baby Einstein 
Η βραβευμένη σειρά για βρέφη και μωρά Baby Einstein διαθέτει βιβλία, DVD και CD που βοηθούν στην εξοικείωση του παιδιού με τον κόσμο της γλώσσας, της εικόνας και του ήχου. Το CD “Baby Einstein Wake Up & Goodnight” από την σειρά Music Box Orchestra που εντοπίσαμε στα καταστήματα Public θα προσφέρει στο παιδί των ιδανικό και τον πιο μελωδικό τρόπο να ξεκινά κάθε πρωί τη μέρα του και να την τελειώνει το βράδυ, μέσα από 20 τραγούδια ειδικά για μωρά.
Τιμή: 9,99€ 

Στράτα-μοτοσυκλέτα 
Τα καταστήματα Imaginarium εξειδικεύονται στα βρεφικά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με ένα πολύ καλά οργανωμένο website που εξηγεί δίπλα από κάθε προϊόν ποιες αξίες ενθαρρύνονται και ποιες ικανότητες, σωματικές και ψυχικές, ευνοούνται με την χρήση του. Η συγκεκριμένη στράτα με μορφή scooter ενδείκνυται για ηλικίες 1-3 ετών και είναι εργονομικά σχεδιασμένο. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη της κιναισθητικής-σωματικής νοημοσύνης, μαθαίνει στο παιδί τον συντονισμό, την γνώση και τον έλεγχο του σώματός του.
Τιμή: 49,95€ 


Ξύλινο bowling 

Στο όμορφο σετ bowling για μικρά παιδιά που εντοπίσαμε στο «Σπίτι της Χαράς», το παιχνίδι γίνεται αφορμή για την ανάπτυξη κινητικών και σωματικών ικανοτήτων στα πρότυπα της Ψυχοκινητικής, ενώ παράλληλα οι πολύχρωμες κορίνες αποτελούν οπτικά ερεθίσματα και η αρίθμησή τους βοηθά στην εξοικείωση με το μέτρημα.
Τιμή: 48€ 

Lascal Buggy Board 

Πρόκειται για βάση για δεύτερο παιδί, που μπορεί να προσαρμοστεί στο καρότσι, και έτσι σώζει τους γονείς που έχουν δύο παιδιά σε βρεφική ή προσχολική ηλικία: Το βρέφος βρίσκεται μέσα στο καρότσι και το μεγαλύτερο παιδί στέκεται πάνω στο buggy board για να μην κουραστεί αν δεν είναι εξοικειωμένο με το περπάτημα. Το εντοπίσαμε στο e-shop του Kidscom.gr.
Τιμή: 43,10€ 

Παιχνίδι-αγελαδίτσα ταξινόμησης 
Μια όμορφη χρωματιστή αγελαδίτσα γίνεται η αφορμή να μυηθεί το παιδί στον κόσμο των χρωμάτων, των σχημάτων και των αριθμών, καθώς και του συνδυασμού όλων των παραπάνω για την ανάπτυξη συνδυαστικής σκέψης. Τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν την κατάλληλη εσοχή πάνω στην αγελάδα για να τοποθετήσουν τα σχήματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο καουτσουκόδεντρου, μη τοξικά χρώματα και οικολογικό λούστρο.
Τιμή: 29,20€ 

Ξύλινοι κύβοι με σχέδια 
Από τις σημαντικότερες δεξιότητες που αξίζει να καλλιεργήσει ένα παιδί είναι αυτή της φαντασίας. Και σε αυτό ακριβώς βοηθούν οι ατελείωτοι συνδυασμοί ξύλινων κύβων με διάφορα χρώματα και σχέδια της Jarod που εντοπίσαμε στο e-pinokio.gr. Από την ηλικία των 18 περίπου μηνών, τα παιδιά μπορούν να δημιουργούν συνθέσεις με τους κύβους σαν έναν καμβά με πολλές δυνατότητες, ενώ το παιχνίδι θα τους μείνει και για τα επόμενα χρόνια, οπότε και η φαντασία τους αρχίζει και… επισήμως να «οργιάζει».
Τιμή: 29€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v