Έξυπνα δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Επιλέξτε «έξυπνα» και οικονομικά δώρα που βοηθούν τις δεξιότητες των παιδιών προσχολικής ηλικίας να αναπτυχθούν μέσα από το παιχνίδι.
Έξυπνα δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Τα πιτσιρίκια σας περιμένουν πώς και πώς να τους αφήσει ο Άη Βασίλης τα πιο φανταχτερά δώρα κάτω από το δέντρο. Τα βαφτιστήρια σας ανυπομονούν για τα «πολεμοχαρή» παιχνίδια που έχουν δει στις διαφημίσεις. Κι εσείς τελικά, καταλήγετε να επιλέγετε τα πιο «προβεβλημένα». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και τα καλύτερα.

Ιδιαίτερα για τις ηλικίες 3-6, την ευαίσθητη περίοδο των προσχολικών χρόνων που διαμορφώνει την προσωπικότητα των παιδιών πριν ακόμη κάτσουν στα σχολικά θρανία, αξίζει να επιλέξετε δώρα «έξυπνα», που μπορούν να τα βοηθήσουν να μάθουν καινούρια πράγματα και να κάνουν τη διαφορά… στο IQ τους.

8 «έξυπνες» ιδέες

*Τουβλάκια με αριθμούς, γράμματα και χρώματα
(ηλικίες 3-7) 
Ο συγκεκριμένος κουβάς περιέχει 27 «κομμάτια» με διάφορα χρώματα, γράμματα και αριθμούς, που θα αποτελέσουν την πρώτη επαφή του παιδιού με το αλφάβητο και τα αριθμητικά σύμβολα, που θα μπορέσουν να αφομοιώσουν μέσα από πολύχρωμη παιχνιδιάρικη εμπειρία. Στοιχίζει 8€.

*Ντόμινο εικόνων (ηλικίες 3+) 
Επτά είδη ζώων αποτυπωμένα σε 28 πλακίδια περιμένουν τα παιδιά να αποκτήσουν την πρώτη εμπειρία «επιτραπέζιου», προσπαθώντας να ταιριάξουν τα ζευγάρια. Μπορούν να παίξουν έως και τέσσερα παιδιά και να δημιουργήσουν με βάση τις εικόνες του ντόμινο δικές τους ιστορίες, εξασκώντας πέρα από την παρατηρητικότητά τους, και τη φαντασία τους. Στοιχίζει 23,40€.

*Εργαλειοθήκη για κολάζ (ηλικίες 3-10) 
Πολλά διασκεδαστικά αντικείμενα σε μία πολύχρωμη εργαλειοθήκη θα δώσουν στο παιδί την ευκαιρία να ανακαλύψει την καλλιτεχνική αλλά και την πρακτική, δημιουργική του πλευρά, μέσα από την κατασκευή διαφορετικών σχεδίων τέχνης, με υλικά από χαρτί και κορδέλες, μέχρι γκλίτερ, φούντες και… ξεβουλώματα σωλήνων. Στοιχίζει 22,50€.

*Μίνι κουκλοθέατρο (ηλικίες 3+) 
Οι ήρωες της Κοκκινοσκουφίτσας – και όχι μόνο – συχνάζουν σε αυτό το… δαχτυλοκουκλοθέατρο για παιδιά, τα οποία μπορούν να σκαρώσουν τις δικές τους ιστορίες πάνω στο σκηνικό και να «ακονίσουν» την φαντασία τους. Παράλληλα, ωθούνται να μοιραστούν εμπειρίες μέσα από τις συμβολικές ιστορίες, να αποκτήσουν αίσθηση της οργάνωσης και της φροντίδας των προσωπικών τους αντικειμένων, να εκφραστούν, να επινοήσουν πράγματα και να εκδηλώσουν έντονα συναισθήματα. Μαθαίνουν τέλος να προσανατολίζονται στον χώρο και να είναι ακριβείς στις κινήσεις τους. Στοιχίζει 14,95€.

*Μαθαίνω το σώμα μου (ηλικίες 3-6) 
Μέσα από 25 κάρτες, τα παιδιά μαθαίνουν τα σημεία του ανθρώπινου σώματος και τις ονομασίες τους, ενώ καλούνται να τα ξεχωρίσουν, να τα ονομάσουν και να τα ενώσουν στη μεγάλη καρτέλα και τελικά το σώμα τους να αποκτήσει… αυτοσυνείδηση. Στοιχίζει 7€.

*Λαβύρινθος (ηλικίες 3+) 
Το παιχνίδι «Let’s play laberinto» προκαλεί τα παιδιά να ολοκληρώσουν τους τέσσερις λαβυρίνθους του πίνακα ως το τέλος, εξασκώντας την ισορροπία τους πάνω στην ασταθή πλατφόρμα και χρησιμοποιώντας το χειριστήριο για να περάσουν τη μπίλια από τα λαβυρινθώδη ταμπλό για να βρουν την έξοδο. Υπάρχει η δυνατότητα χρονομέτρησης για βελτίωση των επιδόσεων και άμιλλα με τους φίλους τους, ενώ αναπτύσσει έντονα την ικανότητα προσοχής, την αμφιπλευρικότητα αλλά και την υπομονή. Στοιχίζει 14,95€.

*Το πρώτο του «laptop» (ηλικίες 3-7) 
Αφήστε το παιδί να εξοικειωθεί με την τεχνολογία από νωρίς, με το «laptop… κρυφό σχολειό», το πληκτρολόγιο του οποίου λειτουργεί κανονικά και η οθόνη αλλάζει χρώματα. Η συσκευή μιλά στο παιδί και του μαθαίνει να αναγνωρίζει τα γράμματα και να τα πληκτρολογεί, να μετράει αλλά και να διασκεδάζει με τα δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα. Στοιχίζει 46,99€.

*Προσχολικό επιτραπέζιο Ο Άτλας των Ζώων (ηλικίες 3+) 
Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για τον κόσμο των ζώων, μέσα από το παιχνίδι στον ηλεκτρονικό χάρτη που διαθέτει επιφάνεια αφής και μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή τον τοίχο. Τα 72 ζώα που «παίρνουν μέρος» στο παιχνίδι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους και βοηθούν την αντιληπτική ικανότητα του παιδιού μέσω ηχητικών μηνυμάτων, συνδυαστικών ερωτήσεων κρίσης ή παρατηρητικότητας και γνώσεων για κάθε ζώο. Λειτουργεί με μπαταρίες (περιλαμβάνονται) και στοιχίζει 19,99€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v