Μια ώρα video games την ημέρα κάνει καλό στα παιδιά!

Τα video games επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη των παιδιών, υποστηρίζει νέα έρευνα, επισημαίνοντας πως μία ώρα παιχνιδιού την ημέρα αυξάνει την προσαρμοστικότητά τους.
Μια ώρα video games την ημέρα κάνει καλό στα παιδιά!
Τα παιδιά που παίζουν video games για λίγη ώρα καθημερινά μπορεί να εμφανίζουν θετική επίδραση στην ανάπτυξή τους, σημειώνει έρευνα του Oxford University.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που περνούν ως και μια ώρα την ημέρα με video games έχουν καλύτερη προσαρμοστικότητα σε σχέση με όσα δεν παίζουν καθόλου. Ωστόσο, παιδιά που παίζουν video games περισσότερο από 3 ώρες ημερησίως αναφέρουν γενικά χαμηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους.

Ο Dr Andrew Przybylski, ανέλυσε βρετανικές έρευνες που αφορούσαν 5.000 νέους, ηλικίας 10 έως 15 ετών. Ποσοστό 75% όσων ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι έπαιζαν καθημερινά video games. Τα παιδιά ανέφεραν πόσο χρόνο περνούσαν παίζοντας video games μια συνηθισμένη ημέρα και στη συνέχεια αξιολόγησαν αριθμό παραγόντων όπως ικανοποίηση, διαπροσωπικές σχέσεις, επίπεδα υπερκινητικότητας και προσοχής και πόσο πιθανό είναι να βοηθούν ανθρώπους με δυσκολίες.

Σε σύγκριση με άλλες ομάδες τα παιδιά που έπαιζαν video games λιγότερο από μια ώρα κάθε ημέρα ήταν περισσότερο πιθανό να δηλώσουν ικανοποιημένα από τη ζωή τους και εμφάνιζαν τα υψηλότερα επίπεδα θετικών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε επίσης λιγότερα προβλήματα με συναισθηματικά θέματα και χαμηλότερα επίπεδα υπερδραστηριότητας.

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα στο iatronet.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v