Δώρα γάμου: Οκτώ «ανθόσπαρτες» προτάσεις

Το προσκλητήριο ήρθε και ξεκινήσατε το… κυνήγι για το δώρο γάμου; Οκτώ ιδέες και αγορές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν το νιόπαντρο ζευγάρι.
Δώρα γάμου: Οκτώ «ανθόσπαρτες» προτάσεις
Είναι… επιστημονικά αποδεδειγμένο μέσα από πολυάριθμες εμπειρικές έρευνες ότι αυτή η περίοδος του καλοκαιριού αποτελεί την πιο «γαμήλια» ολόκληρου του χρόνου. Οι γάμοι λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας και τα προσκλητήρια γεμίζουν τα γραμματοκιβώτια με ταχύτατους ρυθμούς.

Όσο βολική όμως και αν φαντάζει η λύση με το πατροπαράδοτο «φακελάκι», παραμένει ένας τυπικός και πεζός τρόπος για να ξεμπερδέψετε με την υποχρέωση. Δεν λέμε, μπορεί να είναι καλή επιλογή σε περίπτωση που δεν ξέρετε και τόσο καλά το ζευγάρι, όμως αν οι μελλόνυμφοι είναι φίλοι σας, τότε σίγουρα τους αξίζει κάτι παραπάνω.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες και… δοκιμασμένες προτάσεις για γαμήλιο δώρο.

Καφετιέρα για espresso και capuccino

Ναι, δεν είναι ότι πιο πρωτότυπο μπορείτε να τους πάρετε όμως είναι σίγουρα χρηστικό. Αρκεί να μην έχουν ήδη. Καλή επιλογή αποτελεί αυτή εδώ της Krups με χωρητικότητα 1,3 λίτρων η οποία φτιάχνει μεταξύ άλλων ροφήματα όπως Espresso, Capuccino, Nescafe Classic, ζεστή σοκολάτα, κρύο τσάι και Latte Macchiato. Λειτουργεί με κάψουλες Nescafe Dolce Gusto. Την βρήκαμε με 69€.

Σετ cocktail

Αν τους αρέσουν τα δροσιστικά αλκοολούχα ποτά του καλοκαιριού (και όχι μόνο), τότε σίγουρα θα ήθελαν ένα σετ για να τα φτιάξουν στο σπίτι. Το συγκεκριμένο σετ που βρήκαμε στο κατάστημα Ζούλοβιτς περιλαμβάνει μια θήκη για πάγο, μια λαβίδα πάγου, έναν δοσομετρητή, ένα σέικερ, έναν αποχυμωτή για τα κουκούτσια και έναν αναδευτήρα. κοστίζει 51€.

Πολυμίξερ

Σταθερή αξία για οποιοδήποτε ζευγάρι μαγειρεύει – έστω και τα στοιχειώδη- ένα πολυμίξερ σίγουρα θα τους φανεί χρήσιμο. Οι τιμές τους συνήθως είναι αρκετά «τσιμπημένες», όμως εμείς βρήκαμε αυτό εδώ της Kenwood με οκτώ ταχύτητες, ανοξείδωτους αναδευτήρες, λεμονοστύφτη, αποχυμωτή, μύλο άλεσης και επιπλέον παιδικό μπολ για παιδικές τροφές (ποτέ δεν ξέρεις) με 149€.



Παγωτομηχανή

Τις ζεστές ημέρες (και νύχτες) του καλοκαιριού ένα δροσιστικό παγωτό ή μια φρουτένια γρανίτα είναι ό,τι πρέπει. Λύστε τους τα χέρια λοιπόν, αγοράζοντάς τους μια παγωτομηχανή που… τα κάνει όλα. Αυτή εδώ της Krups διαθέτει μοτέρ διπλής διεύθυνσης για μέχρι και 13 μερίδες παγωτού, ενώ φτιάχνει το ίδιο εύκολα γρανίτες και παγωτό γιαούρτι. Την βρήκαμε με 65€.

Πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου

Αν είστε αρκετά κοντά στο ζευγάρι και έχετε την απαραίτητη οικειότητα, τότε μπορείτε να τους εκπλήξετε ευχάριστα κάνοντάς τους δώρο μια διανυκτέρευση για την πρώτη (ή την δεύτερη) νύχτα του γάμου σε μια πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή που θα επιλέξετε (κατά προτίμηση κοντά στον χώρο δεξίωσης) και το ξενοδοχείο. Ενδεικτικά, για μια σουίτα στο Semiramis στην Κηφισιά, με ιδιωτική ταράτσα και πρωινό το κόστος ανέρχεται στα 300€.

Polaroid instant digital

Για τα ζευγάρια που αγαπούν τις φωτογραφίες, η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή είναι ένα εξαιρετικό δώρο, αφού συνδυάζει την τεχνολογία των σύγχρονων ψηφιακών μηχανών με τον ρομαντισμό των παλιών Polaroid που εμφάνιζαν στιγμιαία τις φωτογραφίες. Την βρήκαμε εδώ με 269€.

Γκριλλιέρα Raclette

Ψήσιμο στο σπίτι, χωρίς κάπνες, χωρίς περιττή τσίκνα, εύκολο, παρεΐστικο και διασκεδαστικό. Η συγκεκριμένη γκριλιέρα διαθέτει οκτώ αντικολλητικά μικρά τηγάνια για να ψήσει ο καθένας το… γεύμα του (από λαχανικά μέχρι θαλασσινά και κρέας), μια αντικολλητική πλάκα γκριλ και μια πέτρα γκριλ για υγιεινό μαγείρεμα. Την βρήκαμε με 59€ από εδώ.

Μηχανή Pop Corn

Η παρασκευή του… απόλυτου σινεφίλ σνακ γίνεται εύκολη υπόθεση με αυτήν την μηχανή, η οποία φτιάχνει μέσα σε δύο έως τέσσερα λεπτά ποπ κορν χωρίς την χρήση λαδιού, μόνο με την κυκλοφορία ζεστού αέρα. Το ύψος της δεν ξεπερνά τα 35 εκατοστά και η διαμετρός της τα 20, καθιστώντας την ένα πρακτικό και αρκετά χρήσιμο δώρο για τις κινηματογραφικές βραδιές του ζευγαριού. Κοστίζει 55€ από εδώ.

Σετ κρασιού Sommelier

Ακόμα και αν το ζευγάρι δεν παρακολουθεί τακτικά την στήλη Κρασιού του In2life, δεν γίνεται να μην εκτιμήσει ένα πλήρες σετ το οποίο περιλαμβάνει τιρμπουσόν, κόφτη, δαχτυλίδι κρασιού, πώμα ροής, ανταλλακτικό για το τιρμπουσόν και μια συλλεκτική ξύλινη κασετίνα αποθήκευσης. Το βρήκαμε εδώ με 59€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v