Μπαγκαζιέρες οροφής: Πέντε αγορές για επιπλέον χώρο

Το αυτοκίνητό σας… ασφυκτιά από τις αποσκευές και χρειάζεστε επειγόντως επιπλέον χώρο; Πέντε μπαγκαζιέρες οροφής για κάθε βαλάντιο δίνουν λύσεις αποθήκευσης.
Μπαγκαζιέρες οροφής: Πέντε αγορές για επιπλέον χώρο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ένα από τα κλασικότερα προβλήματα των πολυήμερων διακοπών με οικογένεια σε τέσσερεις τροχούς, είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων στο αυτοκίνητο. Πού θα χωρέσει όλη η… προίκα από την στιγμή που το πορτ μπαγκάζ έχει ήδη γεμίσει με βαλίτσες και κάθε λογής αντικείμενα; Μια ασφαλής (υπό προϋποθέσεις), αρκετά στιλάτη και χρηστική λύση για το πρόβλημα, είναι η μπαγκαζιέρα οροφής.

Συγκριτικά με την άλλη εναλλακτική έξτρα αποθήκευσης, την ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα, η μπαγκαζιέρα οροφής υπερτερεί σε τομείς όπως η ευκολία τοποθέτησης/αφαίρεσης, η ασφάλεια του οχήματος, η στεγανότητα και η αποφυγή αισθητικών… παραφωνιών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας από την στιγμή που θα του βάλετε μπαγκαζιέρα οροφής αλλάζει και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη.

Για παράδειγμα, η αύξηση κατανάλωσης εκτός πόλης μπορεί να αγγίξει και το 15% με την μέγιστη επιβάρυνση να παρουσιάζεται σε αυτοκινητόδρομους και σε υψηλές ταχύτητες, το όχημα είναι ασταθές σε πλευρικούς ανέμους, ενώ ο θόρυβος σε ταχύτητες από 120 χιλιόμετρα και άνω είναι αισθητός. Για τους παραπάνω λόγους, συνίσταται το βάρος των αποσκευών στην μπαγκαζιέρα να μην ξεπερνά τα πενήντα κιλά και η ταχύτητα που θα αναπτύσσετε στον δρόμο να μην ξεπερνά τον περιορισμό που δίνει η κάθε εταιρεία κατασκευής.

Ένας ακόμα παράγoντας που θα πρέπει να αναλογιστείτε είναι και αυτός της αποθήκευσης της ίδιας της μπαγκαζιέρας, η οποία είναι αρκετά ογκώδης. Το πρόβλημα λύνεται με την αγορά ειδικών συστημάτων αποθήκευσης όπως αυτό, το οποίο τοποθετείται στο ταβάνι με ιμάντες ή στον τοίχο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε αξιόπιστες μπαγκαζιέρες οροφής από κορυφαίες εταιρείες του είδους, για κάθε βαλάντιο.

HERMES Altage 1/360Lt

Μπαγκαζιέρα οροφής με αεροδυναμικές γραμμές, η οποία ταιριάζει σε όλες τις μπάρες οροφής αυτοκινήτων. Ασφαλίζει από τη μία πλευρά με δύο κλειδαριές και είναι κατασκευασμένη από υλικό ABS με πρόσθετο φίλτρο UV αντηλιακής ακτινοβολίας Το μέγεθος της είναι 135x85x40 και το βάρος της 12 κιλά. Χωράει μέχρι 60 κιλά/360 λίτρα. Την βρήκαμε με 165€ από εδώ. Την ίδια μπαγκαζιέρα θα βρείτε και σε προσφορά μαζί με σχάρες οροφής στα 199€.

Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα της αξιόπιστης ελληνικής εταιρείας

Modula Travel 370

Μοντέρνα και αεροδυναμική κατασκευή, χωρητικότητας 370 λίτρων (75 κιλά) και βάρους 10 κιλών. Το υλικό της είναι πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας και είναι εφοδιασμένη με μονή κλειδαριά στα δεξιά. Οι διαστάσεις της είναι 139*70* 47 και την βρήκαμε εδώ με 189€.

Thule Ocean 200/450lt

Μπαγκαζιέρα της σουηδικής φίρμας με εξωτερική επιφάνεια από ειδικό υλικό ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και αεροδυναμική σχεδίαση η οποία προσφέρει μειωμένη αντίσταση στον αέρα και λιγότερο θόρυβο κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας με κλειδί το οποίο δεν βγαίνει από τον αφαλό αν η μπαγκαζιέρα δεν έχει κλειδώσει πλήρως. Είναι χωρητικότητας 50 κιλών, και διαστάσεων 175x82x45. Την βρήκαμε με 350€ εδώ.

Modula WeGo 500/500lt

Μπαγκαζιέρα ιταλικής κατασκευής, με άνοιγμα από δεξιά και αριστερά και σύστημα εύκολης τοποθέτησης. Διαθέτει κεντρικό τριπλό κλείδωμα και είναι κατασκευασμένη από υλικό ABS το οποίο αντέχει στις γρατζουνιές και έχει προστασία από τις ακτίνες UV. Οι διαστάσεις της είναι 200x82x40 και περιλαμβάνει δύο ιμάντες πρόσδεσης του φορτίου. Την βρήκαμε σε προσφορά στα 339€ από εδώ.

Thule Pacific 200 DS/410 Litres

Νέο μοντέλο το οποίο αντικαθιστά την Pacific 200 της ίδιας εταιρείας, με άνοιγμα και από τις δύο πλευρές για μεγαλύτερη ευκολία κατά την φόρτωση/εκφόρτωση των αποσκευών σας. Η εξωτερική επιφάνεια είναι ανθεκτική σε πολύ υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια κατά την διάρκεια του ταξιδιού με πολλαπλά σημεία κλειδώματος εσωτερικά. Είναι χωρητικότητας 50 κιλών, βάρους 14 κιλών και οι διαστάσεις της είναι 175x82x45. Την βρήκαμε με 500€ από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v