Αποκριάτικες στολές: Αγορές για μασκαράδες

Ό,τι κι αν σκοπεύετε να κάνετε φέτος τις Απόκριες, έχουμε την κατάλληλη στολή για εσάς και μια ντουζίνα διευθύνσεις για να την αγοράσετε ή να την νοικιάσετε σε τιμές… για τα καρναβάλια.
Αποκριάτικες στολές: Αγορές για μασκαράδες
του Γιώργου Κόκουβα

Φέτος οι Απόκριες μας έκαναν την χάρη να έρθουν πιο αργά. Αυτό σημαίνει αφενός πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουμε καλό καιρό τις ημέρες (και τις νύχτες) των αποκριάτικων πάρτι μας και αφετέρου ότι έχει περάσει ένα σεβαστό διάστημα από την περίοδο των Χριστουγέννων (μα 17 Μαρτίου οι Απόκριες;) και ήδη «πεινάσαμε» για λίγη γιορτινή ατμόσφαιρα. Όλα αυτά δεν θα τα αφήσουμε ανεκμετάλλευτα.

Θα πάμε σε αποκριάτικα πάρτι (από αυτά που θα κουβαλάμε οι ίδιοι τα ποτά μας για κέφι ρεφενέ). Θα πάμε σε καρναβαλικές εκδηλώσεις (από αυτές που οργανώνουν οι δήμοι και δεν χρειάζεται να ξοδευτούμε παραπάνω). Θα πάμε στην Πάτρα, στην Ξάνθη, στην Κοζάνη, όπου έχουμε φίλους να μας φιλοξενήσουν τελοσπάντων, και να ζήσουμε την απόλυτη καρναβαλική εμπειρία (ή σε τελική ανάλυση, θα κατηφορίσουμε μέχρι το Μοσχάτο). Το σίγουρο είναι ότι θα εκμεταλλευτούμε τις Απόκριες για να «ξεδώσουμε». Για να κάνουμε, όμως, όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε κάτι: Την στολή μας. Και θα την βρούμε σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις.

*Μαγέψτε (Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, τηλ: 2107294566)
Η κ. Σοφία Κόντα συνεχίζει να μας μαγεύει για άλλη μια χρονιά με τα προσεγμένα της θεατρικά κοστούμια, που σε τίποτα δεν θυμίζουν τα «ψεύτικα» αποκριάτικα του supermarket. Χειροποίητες στολές προς ενοικίαση, θεατρικές, αρχαιοελληνικές, κινηματογραφικές, πάντα με στιλ, αλλά και βενετσιάνικες μάσκες προς αγορά ή ενοικίαση διατίθενται στο κολωνακιώτικο βεστιάριο, σε τιμές ενοικίασης που ξεκινούν από χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα – θα βρείτε στολές και με 30€.
Ωράριο καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-21.00, Σάββατο 10.00-19.00

*Down Town (Αριστοφάνους 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6859800)
Το πιο «τρελό» κατάστημα του Χαλανδρίου γεμίζει κάθε αποκριάτικη περίοδο με πρωτότυπες και οικονομικές στολές προς ενοικίαση (αλλά και αγορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Εδώ θα βρείτε επίσης αξεσουάρ για τρικ και φάρσες και όλα τα εφόδια για ένα τέλειο μασκέ πάρτι – η κ. Λορέττα, υπεύθυνη του καταστήματος θα σας καθοδηγήσει έτσι ώστε να φύγετε με την πλέον κατάλληλη στολή για να τραβήξετε τα βλέμματα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10.00-16.00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10.00-21.00, Τετάρτη 10.00-18.00, Σάββατο 10.00-20.00.

*Βεστιάριο (Σωκράτους 16, Ομόνοια, τηλ. 210-5227906)
Οκτώ ολόκληροι όροφοι στο κέντρο της Αθήνας περιμένουν γεμάτοι στολές, μάσκες και αξεσουάρ για να βρείτε την ιδανική σας (μετ)αμφίεση για τις Απόκριες. Τον υπόλοιπο χρόνο, το Βεστιάριο ντύνει ολόκληρους θιάσους και κινηματογραφικά καστ, μαζεύει εμπειρία, και τώρα, την αποκριάτικη περίοδο, ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό για να μοιραστεί αυτήν την πείρα με όσους αναρωτιούνται «τι να ντυθώ φέτος»; Ανάμεσα στα φορέματα εποχής, στις μεταμφιέσεις του… ζωικού βασιλείου, στα φανταχτερά κοστούμια, στις πιο “pop” επιλογές και στις πιο τρομακτικές στολές, θα βρείτε σίγουρα κάτι να σας ταιριάζει, σε τιμές ενοικίασης που ξεκινούν από τα 15€.
Ωράριο καταστήματος: Καθημερινές 9.00-20.00

*Costumes.gr
Από τις καλύτερες διαδικτυακές επιλογές για το αποκριάτικο shopping μακριά από χιλιάδες περούκες και εκατοντάδες ανθρώπων που αναζητούν την στολή τους, είναι οι ηλεκτρονικές βιτρίνες του Costumes.gr. Πληρέστατη γκάμα με στολές για ενηλίκους και παιδιά, αποκριάτικα αξεσουάρ, περούκες, μάσκες, κοσμήματα, ειδικές προσφορές για καρναβαλικές ομάδες, καθώς και εκπτωτικές τιμές για αγορές μέσω internet θα βρείτε εδώ, ενώ αν είστε από εκείνους που θέλουν πρώτα να δουν πριν αγοράσουν, μπορείτε να επισκεφθείτε το πρατήριο της συλλογής (Διασταυρωση Λ.Πορτο Ράφτη με Βραυρωνα, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ώρες: Καθημερινές και Σάββατο 9.00-21.00, Κυριακή 10.00-20.00, τηλ: 2299040169). Δείτε εδώ τον φετινό κατάλογο των αποκριάτικων στολών. 

*Jumbo 
Όσο προφανής κι αν φαίνεται σαν επιλογή, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός αυτής της λίστας τα Jumbo, καθώς (πέρα από ιδιαίτερα ραδιοφωνικά σποτ) διαθέτουν τα πιο οικονομικά αποκριάτικα είδη της αγοράς – παιδικές στολές προς αγορά από μόλις 5€, στολές ενηλίκων και χιλιάδες αξεσουάρ (η «πηγή» της περούκας, κυνόδοντες για βαμπίρ, μύτες, σπρέι, βαφές σε ασυναγώνιστες τιμές (και αντίστοιχης βέβαια ποιότητας). Αν φοβάστε τα πλήθη, που εδώ συρρέουν κατά… σμήνη, προτιμήστε να τα επισκεφθείτε τις «off» ώρες της ημέρας. Δείτε τον φετινό αποκριάτικο κατάλογο εδώ

*Τα εποχικά καταστήματα
-Στο 
OnSeason.gr θα βρείτε τεράστια ποικιλία στολών για μικρούς και μεγάλους, με αποστολή σε όλη την Ελλάδα με χρέωση 5€. Επιπλέον, αναλαμβάνει να ντύσει ολόκληρες καρναβαλικές ομάδες σε ειδικές τιμές.
-Στο MySeason.gr εντοπίσαμε στολές bebe, παιδικές, ανδρικές και γυναικείες, και μεταμφιέσεις μιας μεγάλης γκάμας θεμάτων (στολές χορού, διασημοτήτων, καρτούν, ζώων, ανατολίτικων, αρχαιοελληνικών, αιγυπτιακών, εποχιακών, τρόμου, sexy κ.α.), καθώς και μάσκες ή αξεσουάρ. Υπάρχουν επίσης στολές σε τιμές χονδρικές για καρναβαλικές ομάδες και αποκριάτικα groups. Όλα αποστέλλονται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε από κοντά την ποικιλία στα «φυσικά» καταστήματα του Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 95) ή στα Μελίσσια (Λ. Πεντέλης 29), ώρες 9.00-21.00 κάθε μέρα. Οι παιδικές στολές ξεκινούν από τα 10€, ενώ των ενηλίκων από 20€.
-Στις Τέσσερις Εποχές, ήρθε… εκείνη από τις τέσσερις με τα περισσότερα χρώματα. Στολές, περούκες, μάσκες, είδη μακιγιάζ και όλα τα απαραίτητα σε μεγάλη ποικιλία περιλαμβάνονται στον κατάλογό τους, ενώ μεγάλο του μέρος είναι αφιερωμένο σε μεταμφιέσεις που σατιρίζουν την επικαιρότητα. Δείτε εδώ τα καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα «Τέσσερις Εποχές». 
-Στο «Επιλέγειν» της Ηλιούπολης, αυτή την περίοδο του χρόνου θα βρείτε στολές, περούκες, μάσκες, γυαλιά, σερπαντίνες και λοιπά αποκριάτικα είδη, καθώς και υπαλλήλους που είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν και να σας λύσουν κάθε απορία. Εδώ θα βρείτε στολές και για μωρά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας, με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα. 
-Στο εποχικό κατάστημα των νοτίων προαστίων, Big Store (Λ. Βουλιαγμένης 530-532, Άλιμος, κάθε μέρα 10.00-21.00) θα βρείτε stock house με στολές σε πολύ καλές προσφορές (από 9€), ενώ αγορές γίνονται και ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, με δωρεάν αποστολή με Courier σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

*Τα παιδία… ντύνεται αποκριάτικα
-Στο 
WeLoveToys.gr «σας ντύνουν… χωρίς να σας γδύνουν», όπως δηλώνουν στην ιστοσελίδα τους και διαθέτουν αυθεντικές στολές ηρώων του Disney, πάνω από χίλια είδη αποκριάτικων αξεσουάρ και εκατοντάδες ακόμη στολές, με εγγυημένη αποστολή στην πόρτα σας εντός εικοσιτετραώρου, για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Οι στολές για παιδιά από 2 ετών ξεκινούν από τα 16,99€, ενώ τα αξεσουάρ (σερπαντίνες, κομφετί κλπ) πωλούνται σε τιμές κάτω του 1€. Δείτε τα αποκριάτικα είδη του online παιδικού καταστήματος εδώ
-Στο PerfectToys.gr, θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία στολών για παιδιά, για online παραγγελίες, από αξιολάτρευτες bebe μεταμφιέσεις, μέχρι δημοφιλείς ιδέες για μεγαλύτερα παιδιά (αλλά και γονείς). Μάσκες, περούκες, καπέλα, σπαθιά, make up, αξεσουάρ, ντεκόρ αλλά και χαρταετοί (για τους προνοητικούς) διατίθενται επίσης στο e-shop. Δείτε αναλυτικά εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v