Έξι δωράκια για τους… Νίκους μας

Τι θα πάρετε στους Νίκους και τις Νικολέτες που γιορτάζουν αύριο; Διαλέξαμε για εσάς έξι δωράκια που δεν θα τινάξουν τον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου στον αέρα, αλλά θα τους κάνουν σίγουρα χαρούμενους.
Έξι δωράκια για τους… Νίκους μας
της Ηρώς Κουνάδη 

Είναι μερικές συγκεκριμένες ημέρες στο ελληνικό ημερολόγιο, που ξέρεις εκ των προτέρων ότι στη δουλειά θα κυκλοφορούν γλυκά –ενίοτε και σφηνάκια, αναλόγως τη δουλειά–, ότι το βράδυ πιθανότατα θα ξενυχτήσεις, και ότι μια μέρα θα αγχωθείς για να διαλέξεις δωράκια, που να είναι όμορφα, να είναι προσωπικά, αλλά να είναι και οικονομικά, αν μη τι άλλο γιατί είναι… πολλοί οι άτιμοι. Μια τέτοια ημέρα είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου της 6ης Δεκεμβρίου. Και αν για τις θερμίδες των γλυκών που θα σας κυκλοφορούν γύρω σας και για τα ανθυγιεινά ξενύχτια δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά (πέραν του να σας συμβουλεύσουμε μάταια να καταναλώσετε τα πάντα με μέτρο) για τα δωράκια σας είμαστε για άλλη μια χρονιά εδώ, με οικονομικές ιδέες και λύσεις για τους Νίκους και τις Νικολέτες της καρδιάς μας.

T-shirt από τον Αρκτούρο: Είδαμε τα καινούρια μπλουζάκια με τα έξυπνα λογοπαίγνια στο e-shop του Αρκτούρου και ενθουσιαστήκαμε. Διαλέξαμε αυτό που γράφει «Είμαι Υbearπαραγωγή» (αν και το «Είμαι Ibearυαλιστής» το συναγωνιζόταν στα ίσα), κοστίζει μόλις 15€ και βοηθά την οργάνωση να προστατεύσει τα αρκουδάκια της Πίνδου και άλλα απειλούμενα είδη της ελληνικής υπαίθρου. Μπορείτε να το παραγγείλετε online από εδώ ή να περάσετε μια βόλτα από τα γραφεία της οργάνωσης, Αγίας Φωτεινής 112 στη Νέα Ιωνία.

Επιτραπέζια από την Κάισσα: Θα τα χαίρονται εξίσου ο παραλήπτης του δώρου σας και οι φίλοι του, αλλά και εσείς μαζί τους. Στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται το Dixit, με τις καρτούλες-μικρά έργα τέχνης τις οποίες πρέπει να περιγράψετε στην υπόλοιπη παρέα, ώστε να τις μαντέψουν κάποιοι… αλλά όχι όλοι. Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα Κάισσα (δείτε τις διευθύνσεις εδώ) αλλά και στο e-shop αν θέλετε να το παραγγείλετε online, στην τιμή των 30€.

Εισιτήρια για το θέατρο: Το σαιξπηρικό Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, διά χειρός Μιχαήλ Μαρμαρινού, σήκωσε πανηγυρικά την αυλαία της φρεσκο-ανανεωμένης θρυλικής σκηνής του Rex την προηγούμενη Παρασκευή, και οι προβλέψεις μας λένε ότι σε λίγες μέρες θα είναι η νέα θεατρική μανία της πόλης. Αν ο Νίκος ή η Νικολέτα σας είναι θεατρόφιλοι, ξέρετε από τώρα πού θα τον συνοδεύσετε την Πέμπτη το βράδυ –με τα εισιτήρια να κοστίζουν μόλις 13€, όπως κάθε Πέμπτη σε όλες τις σκηνές του Εθνικού.

Χαμάμ: Επειδή το spa είναι πολύ mainstream, επειδή η επιστροφή στην παράδοση είναι η νέα αγαπημένη παντιέρα των απανταχού hipsters κι επειδή, σε τελικά ανάλυση, το παραδοσιακό χαμάμ είναι μια απολαυστικά αναζωογονητική διαδικασία. Το Hammam Baths στο Θησείο, σε μια γειτονιά που ταιριάζει πολύ στην ανατολίτικη φιλοσοφία του, είναι ό,τι κοντινότερο στα παραδοσιακά χαμάμ της Κωνσταντινούπολης έχει να επιδείξει η Αθήνα. Η είσοδος κοστίζει 25€ για παραμονή μέχρι μιάμιση ώρα και εν συνεχεία άραγμα με τσάι και λουκούμια στο σαλονάκι, ενώ το πλήρες πακέτο περιποίησης, με απολέπιση, λούσιμο και μασάζ κοστίζει 45€.

Ομπρέλα σαμουράι από το e-gadgets: Βρέχονται οι Σαμουράι; Μερικές φορές βρέχονται κι αυτοί –γι’ αυτό και το e-gadgets σκέφτηκε να προσαρμόσει μια ομπρέλα στο παραδοσιακό σπαθί τους, την οποία ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά. Διατίθεται σε νάϋλον θήκη, ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού και δεν κοστίζει περισσότερα από 39€. Την αγοράζετε online από εδώ και κάνετε τον πλακατζή (ή λάτρη της ανατολίτικης κουλτούρας) Νίκο σας ευτυχισμένο.

Συνδρομή σε γυμναστήριο: Ο δικός μας Νίκος, αυτός που ξέρει τα πάντα για την άσκηση και την ευεξία και μοιράζεται όλη αυτή τη σοφία μαζί σας από την στήλη της Ευεξίας του in2life θα την προτιμούσε από κάθε άλλο δώρο. Ρίξτε μια ματιά στο τελευταίο του ρεπορτάζ για τις τιμές των συνδρομών στα αθηναϊκά γυμναστήρια (ξεκινούν από 20€ για ένα μήνα)  και μοιράστε χαμόγελα και στους δικούς σας fit Νίκους και Νικολέτες.

Χρόνια τους πολλά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v