5 ελληνικά e-shops που αγαπούν τη μόδα

Ηλεκτρονικά καταστήματα με στιλάτα ρούχα και αξεσουάρ, που μέχρι σήμερα συναντούσαμε μόνο στην βρετανική ή αμερικανική online αγορά, εμφανίζονται σταδιακά και στην Ελλάδα με ενημερωμένες προτάσεις μόδας και λογικές για την εποχή τιμές.
5 ελληνικά e-shops που αγαπούν τη μόδα
της Έλενας Μπούλια

Τα ηλεκτρονικά ψώνια έχουν πλέον καθιερωθεί από τους περισσότερους καταναλωτές χάρη στην ταχύτητα, την ευκολία και συχνά την οικονομία που προσφέρουν, σε σύγκριση με μία συμβατική βόλτα στα καταστήματα. Μέχρι πρόσφατα, όμως, από το διαδίκτυο έλειπαν τα αμιγώς fashion-oriented ελληνικά e-shops –αυτά, δηλαδή, που έχουν ενημερωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και μάλιστα σε λογικές, για την εποχή, τιμές.

Σήμερα, με μία απλή αναζήτηση, «πέφτουμε» πάνω σε τουλάχιστον πέντε τέτοια ηλεκτρονικά καταστήματα, στα οποία βρίσκουμε σούπερ-στιλάτα ρούχα και αξεσουάρ απευθείας από τις αγορές της Ευρώπης, και που συνοδεύονται από καλά ενημερωμένα editorials μόδας και από εξαιρετικές φωτογραφίες. Οι τιμές στα περισσότερα είναι λογικές (λίγα είναι αυτά που «ξεφεύγουν), ενώ τα περισσότερα προσφέρουν και δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από τις γυναίκες στο online shopping»
Η Ναταλία Λορεντζιάδη, δημιουργός του theCloset.gr, μας εξηγεί ότι ο λόγος που ασχολήθηκε με την ιδέα του ηλεκτρονικού shopping ήταν επειδή παρατηρούσε έντονο ενδιαφέρον από τις επισκέπτριες σε μεγάλα γυναικεία portal για την μόδα και το shopping. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης και των γυναικείων περιοδικών. Ωστόσο, παρατηρεί, «πολλές Ελληνίδες ακόμα δεν γνωρίζουν ότι online μπορούν να βρουν ωραία ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά».

Πώς μπορούν, όμως, να επιβιώσουν όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα σήμερα, που ο περισσότερος κόσμος έχει έτσι κι αλλιώς μειώσει πολύ τα έξοδά του; Σύμφωνα με την Ναταλία, «και σήμερα ακόμα ο κόσμος αγοράζει, απλά αγοράζει πιο συνειδητοποιημένα και μετά από έρευνα την οποία κάνει πλέον κυρίως online. Στο theCloset, τουλάχιστον, οι πωλήσεις με τον καιρό αυξάνονται αργά αλλά σταθερά.

5 ελληνικά e-shops που ξεχωρίζουν για το στιλ και τις προτάσεις τους…

The Closet.gr

Το Closet είναι ένας εντελώς fashion-oriented ηλεκτρονικός οδηγός που, αφού σε ενημερώσει για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, όπως τις ορίζουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές ανά τον κόσμο, σε οδηγεί στα σωστά «μέρη» όπου θα αποκτήσεις τις οικονομικότερες εκδοχές του.

Τα «μέρη» αυτά είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστά e-shops Ελλάδας και εξωτερικού, στα οποία μπορείτε φυσικά να βρείτε πολλά ακόμα προϊόντα που πιθανώς να μην περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Closet.

Ενδιαφέρουσα είναι η κατηγορία «Πέντε < 50» του site στην οποία θα βρείτε εξαιρετικές προτάσεις ρούχων και αξεσουάρ που δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ.

Μας αρέσει γιατί: Γιατί είναι πλήρως ενημερωμένο και έχει εξαιρετικό σχεδιασμό.

My fashion fruit.com

Εδώ και δύο χρόνια γεμίζει τις άψογα σχεδιασμένες σελίδες του με ό,τι πιο hot κυκλοφορεί στην αγορά για κοσμήματα, αξεσουάρ και ρούχα διαλεγμένα από αγορές της Ευρώπης (για τις «μυημένες» στο e-shopping θα σας θυμίσει το ηλεκτρονικό κατάστημα Asos.com).

Από τις κατηγορίες του ξεχωρίζουμε αυτή με τα κοσμήματα, στην οποία θα βρείτε όμορφα chevalier, βραχιόλια, δακτυλίδια κλπ, σε πολύ λογικές τιμές. Στο ίδιο e-shop θα βρείτε και όλα τα νέα μανό Essie. Τέλος, μην φύγετε αν δεν ρίξετε μια ματιά και στην κατηγορία «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» όπου παλαιότερα προϊόντα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές.

Μας αρέσει γιατί: Έχει εξαιρετικές φωτογραφίες και προσφέρει δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα. 

No fashion way.com

Ένα ακόμα e-shop που δίνει έμφαση στα πιο μοδάτα αξεσουάρ (κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια), ενώ διαθέτει και ποικιλία σε tops για κάθε στιλ –σε ελαφρώς τσιμπημένες, ωστόσο, για την εποχή τιμές. Και εδώ τα πάντα έχουν επιλεγεί από αγορές του εξωτερικού και ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο στιλ τους.

Από τις κατηγορίες του e-shop ξεχωρίζουμε αυτήν με τα βραχιόλια, στην οποία είδαμε τα πιο πρωτότυπα σχέδια.

Μας αρέσει γιατί: Προσφέρει δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Icon Zoo.gr

Το iconzoo είναι μία online μπουτίκ με επιλεγμένα -σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές της μόδας- ρούχα και αξεσουάρ από Ιταλία και Γαλλία, σε τιμές από λογικές έως τσιμπημένες. Στις κατηγορίες του βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία σε ρούχα και αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων παπούτσια και τσάντες. Από όλες τις κατηγορίες ξεχωρίζουμε εκείνες με τις μπλούζες και τα φορέματα, στις οποίες είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα «κομμάτια».

Ωστόσο, μην «φύγετε» από την σελίδα αν δεν επισκεφθείτε τις κατηγορίες «Προσφορές», όπου θα βρείτε παλαιότερα προϊόντα σε σχετικά μειωμένες τιμές, και «Collections» όπου παρουσιάζονται και πωλούνται υπέροχα δερμάτινα είδη (τσάντες και ζώνες) από το εργαστήριο Spantis-Karras.

Μας αρέσει γιατί: Διαθέτει ρούχα και αξεσουάρ με ιδιαίτερο στιλ που, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουμε δει σε άλλα ελληνικά καταστήματα. Επίσης, γιατί προσφέρει δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα. 

Starbags.gr

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Starbags.gr, το 2005, επρόκειτο για μία πολύ πρωτοποριακή ιδέα για την ελληνική αγορά που έγινε αμέσως αποδεκτή στις Ελληνίδες fashionistas: Η ιδέα ήταν απλή, επώνυμες (και πανάκριβες) τσάντες -και όχι μόνο- θα μπορούσαν πλέον να ενοικιάζονται από τις ενδιαφερόμενες, αντί να πωλούνται, και να επιστρέφονται στην εταιρία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έξι χρόνια μετά το Starbags.gr μεγάλωσε, ομόρφυνε, και φιλοξενεί επιπλέον επώνυμα ρούχα, παπούτσια, διάφορα άλλα αξεσουάρ και ανδρικά είδη, κάποια εκ των οποίων μπορείτε να δανειστείτε και κάποια άλλα μπορείτε να αγοράσετε. Επίσης, μέσω της κατηγορίας «Πώληση» μπορείτε να πουλήσετε δικά σας μεταχειρισμένα είδη πολυτελείας.

Μας αρέσει γιατί: Διαθέτει επώνυμα «κομμάτια» σε αρκετά μειωμένες τιμές, ενώ διαθέτει και ένα αρκετά ενδιαφέρον blog.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v