Δώρα γάμου: Οκτώ… ανθόσπαρτες ιδέες

Ναι, το γνωρίζουμε πως τα χρήματα είναι η πιο ασφαλής λύση στη λίστα γάμου. Το ίδιο και οι μηχανές espresso. Και τα κηροπήγια. Όμως επιμένουμε… πρωτότυπα και προτείνουμε οκτώ ιδέες για δώρα γάμου που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.
Δώρα γάμου: Οκτώ… ανθόσπαρτες ιδέες
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δύσκολη υπόθεση τα δώρα και ιδιαίτερα αυτά που απευθύνονται σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι. «Λεφτά. Period», θα υποστηρίξουν όσοι δεν έχουν καμία όρεξη να οργώσουν την αγορά για να βρουν αυτό που θα ταιριάξει καλύτερα στο νιόπαντρο ζεύγος. «Σερβίτσιο για τους μετέπειτα καυγάδες και μίσθωση δικηγόρου», θα πουν οι απαισιόδοξοι. «Ένα ρολόι για το σπίτι», θα προτείνουν οι… παραδοσιακοί. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε και αν είναι η συνεισφορά σας δύσκολα δεν θα τύχει της εκτίμησης του ζευγαριού. Επειδή όμως λίγη (έως πολλή) πρωτοτυπία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ιδού οκτώ ιδέες για «γαμήλια» δώρα που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Καλά (μουσικά) στέφανα

Τους αρέσει η ροκ μουσική; Οι συναυλίες γενικότερα; Τότε δεν έχετε παρά να τους χαρίσετε εισιτήρια για να παρακολουθήσουν ζωντανά κάποια από τις συναυλίες του καλοκαιριού. Οι επιλογές που έχετε για φέτος είναι αρκετές και καλύπτουν κάθε μουσικό γούστο. Τους αρέσει το mainstream ροκ; Τότε Red Hot Chilli Peppers (4 Σεπτεμβρίου 2012, ΟΑΚΑ, από 35€ μέχρι 75€). Προτιμούν κάτι πιο «σκληρό»; Τότε Black Sabbath στην δεύτερη μέρα του Rockwave (Κυριακή 1η Ιουλίου, Terra Vibe, 58€). Ρομαντικές μελωδίες από έναν σουρεαλιστή «ποιητή»; Τότε Morissey στον Λυκαβηττό (Δευτέρα 16 Ιουλίου, 35€). Επίσης προτείνουμε Eject Festival με Kasabian και James στο Φάληρο (27/06, 38€), Duran Duran για τους… ρετρό νεόνυμφους στην Θεσσαλονίκη (6 Ιουλίου στο Θέατρο Γης, 38€) και αν θέλετε να κάνετε την υπέρβαση κλείστε τους εισιτήριο για το φετινό Exit Festival στο πανέμορφο Novi Sad της Σερβίας, έτσι ώστε να συνδυάσουν ένα road trip μετά μουσικής και… camping (12-15 Ιουλίου, 110€ για ένα τετραήμερο εισιτήριο με camping pass).

Καναπές για δύο

Ξένες σειρές; Αγώνες; Σινεμά; Ντοκιμαντέρ; Αισθησιακές ταινίες; Οτιδήποτε και αν τους αρέσει να παρακολουθούν μαζί (ή χώρια), το σίγουρο είναι πως η συνδρομή σε ψηφιακή τηλεόραση θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη στο σπίτι τους. Στο χώρο της συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης μέχρι πρότινος η παράσταση ήταν για ένα ρόλο (λέγε με NOVA), όμως εδώ και ένα χρόνο τα διαθέσιμα πακέτα έχουν αυξηθεί και στο παιχνίδι έχουν μπει και άλλες εταιρείες (ΟΤΕ, HOL, On Telecoms), προσφέροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Αναλυτικές πληροφορίες και τιμές για τα εκάστοτε πακέτα θα βρείτε σε αναλυτικό αφιέρωμα του In2life.

Βίος… γραμμωμένος

Οι νιόπαντροι είναι fit; Ή έστω έχουν δώσει… σημάδια πως θα ήθελαν να χάσουν τα περιττά κιλά εν όψει καλοκαιριού; Δώστε τους ένα ψυχολογικό και σωματικό boost και χαρίστε τους μια ετήσια συνδρομή σε γυμναστήριο. Με τα τρέχοντα πακέτα υπολογίστε από 200€ μέχρι 400€, ανάλογα με τα extras που διαθέτει κάθε γυμναστήριο (πισίνα, συμμετοχή σε ομαδικά προγράμματα, πακέτα personal training κτλ.). Δείτε σε προηγούμενο άρθρο μερικές ενδεικτικές προσφορές σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας για άσκηση με… όλες τις τιμές.

Κρουαζιέρα θα σε πάω

Ρομαντική κρουαζιέρα για δύο σε πολυτελές σκάφος; «Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε». Αν λοιπόν θέλετε να τους… κακομάθετε, δωρίστε τους μια διήμερη ή μονοήμερη εκδρομή με πολυτελές σκάφος για την πρώτη (ή δεύτερη ή τρίτη…) νύχτα του γάμου. Στο Days4u υπάρχουν διάφορα πακέτα με ή χωρίς διανυκτέρευση σε σκάφος με τιμές που κυμαίνονται από 350€ (διανυκτέρευση σε σκάφος στη Θεσσαλονίκη) μέχρι 1.000€ (διανυκτέρευση και δείπνο σε Catamaran).

Η αγάπη χαλαρώνει (;)

Αν θεωρείτε πως το ζευγάρι πρέπει να… χαλαρώσει από το στρες της καθημερινότητας, τότε δεν έχετε παρά να τους κάνετε δώρο ένα χαλαρωτικό spa για δύο σε prive καμπίνα. Στο Kurland υπάρχουν διαθέσιμα δύο πακέτα spa για ζευγάρια: το πρώτο περιλαμβάνει ανατολίτικο ατμόλουτρο, peeling με θαλασσινό αλάτι και χαλαρωτικό μασάζ με ζεστό μείγμα φυτικών ελαίων (160€) και το δεύτερο ανατολίτικο ατμόλουτρο, μασάζ αρωματοθεραπείας και ρομαντικό λουτρό πολυτελείας Kaiserband συνοδεία σαμπάνιας και φρούτων (210€). Στο Days 4U το spa για ζευγάρια περιλαμβάνει ολιστικό χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια, milk bath, απολέπιση σώματος με ginger, μασάζ πιέσεων και θεραπεία προσώπου για εκείνη και μασάζ κεφαλής για εκείνον. (280€)

Βουτιές για δύο στο απέραντο γαλάζιο
 
Αν και οι δύο έχουν… καλές σχέσεις με τη θάλασσα και κρίνετε πώς δεν θα διστάσουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, τότε μπορείτε κάλλιστα με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο να τους κάνετε δώρο έναν κύκλο μαθημάτων scuba diving για αρχάριους. Τα μαθήματα που προσφέρονται στις εκάστοτε σχολές είναι τόσο γνωριμίας με το άθλημα όσο και ολοκληρωμένων μαθημάτων που οδηγούν σε απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένης πιστοποίησης. Το κόστος των μαθημάτων ποικίλει από σχολή σε σχολή, όμως ο μέσος όρος είναι περί τα 400 ευρώ ανά άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τις σχολές θα βρείτε εδώ.

Γαμήλια «παιχνίδια»

«Πικάντικο» δώρο, ενδείκνυται μόνο αν είστε 100% σίγουροι πως το ζευγάρι δεν θα… παρεξηγήσει τις προθέσεις σας. Ένα sex toy θα μπορούσε να απογειώσει την ερωτική λίμπιντο του ζευγαριού και να αποτελέσει δώρο γάμου που (σίγουρα) θα θυμούνται για αρκετό καιρό – αρκεί να κάνετε την σωστή επιλογή. Οι επιλογές που έχετε είναι δεκάδες και εξαρτώνται από το πόσο «ανοικτό» είναι το ζευγάρι σε νέες προκλήσεις (και εσείς σε τολμηρές αγορές). Πάρτε μα (πικάντικη) γεύση εδώ.

Σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε

Δοκιμασμένη και… ασφαλής συνταγή για τους νεόνυμφους: Το «πατροπαράδοτο» ταξίδι. Ανοίξτε ένα λογαριασμό σε ταξιδιωτικό πρακτορείο και απευθύνετε ανοικτή… έκκληση στην υπόλοιπη παρέα ώστε να προσφέρει τον οβολό της για να καλύψει όλα ή μέρος των εξόδων ενός ταξιδιού σε κάποιον (εξωτικό ίσως;) προορισμό, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το το χρονικό περιθώριο –συνήθως το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο. Εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι το συγκεντρωθέν ποσό να ανέρχεται τουλάχιστον στα 500-600 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v