Γυαλιά ηλίου: Τα trends του καλοκαιριού

Κλασικά, πρωτότυπα, στιλάτα… Η φετινή μόδα στα γυαλιά ηλίου έχει απ’όλα και πάνω από όλα χρώμα και κεφάτη διάθεση. Δείτε τα σχέδια που προτείνουν οι σχεδιαστές και τις πιο οικονομικές εκδοχές τους που θα βρείτε στα καταστήματα οπτικών.
Γυαλιά ηλίου: Τα trends του καλοκαιριού
της Έλενας Μπούλια

Για να είμαστε πραγματικά μέσα στην μόδα χρειάζονται πολλά –συνεχής ενημέρωση, αίσθηση του στιλ και ένα παχύ, αστείρευτο πορτοφόλι. Μία καλή αρχή είναι να κάνουμε μερικές μικρές αλλαγές στα αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας μας, ξεκινώντας από τα… ψηλά.

Παρακάτω θα δείτε τα πιο στιλάτα, κομψά και ιδιαίτερα γυαλιά ηλίου για το Καλοκαίρι του 2012, απευθείας από τα catwalks των σχεδιαστών, αλλά και τις οικονομικότερες εκδοχές τους.

Γατίσιο βλέμμα

(Από αριστερά: Missoni, Tom Ford – τιμή: 276 ευρώ, Chanel – 254 ευρώ)
Τα λεγόμενα cat-eye γυαλιά ηλίου αποτελούν εδώ και μερικές σεζόν την απόλυτη τάση στο είδος και παραμένουν και φέτος το καλοκαίρι πρώτα στην λίστα των fashionistas. Θα τα βρείτε σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, σε πρωτότυπες αλλά και πιο αυστηρές γραμμές.

Ιδιότροπα σχέδια

(Από αριστερά: Giles, Lak – τιμή: 65 ευρώ, Prada – τιμή: 180 ευρώ)
Καρδούλες, τετράγωνα, οβάλ, οι σχεδιαστές έχουν έμπνευση και οι fashionistas που δεν φοβούνται τις εκκεντρικές εμφανίσεις, τούς ακολουθούν επιλέγοντας αστεία και περίεργα γυαλιά ηλίου.

Ολοστρόγγυλα

(Από αριστερά: Erdem, Emporio Armani – τιμή: 165 ευρώ, Police: 129,30 ευρώ)
Είναι πλέον κλασικά, αφού έχουν φορεθεί από ονόματα όπως ο Elton John, o John Lennon και η Lady Gaga. Φέτος, όμως, τα στρογγυλά γυαλιά δεν είναι λιτά: Ο φακός πρέπει να είναι σε διαφορετική απόχρωση από τον σκελετό, ο οποίος μπορεί να έχει σχέδια και πέτρες. Προσοχή, όμως, τα γυαλιά αυτά δεν ταιριάζουν σε στρογγυλά πρόσωπα!

Σπορ

(Από αριστερά: Rag & Bone – τιμή: 350 ευρώ, Toi&Moi – τιμή: 69 ευρώ, 55 DSL Susy – τιμή: 118,50 ευρώ)
Το σπορ look θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές φέτος το καλοκαίρι, ακόμα και ανάμεσα σε όσους δεν είναι τόσο αθλητικοί τύποι. Ακόμα πιο βολικά τα σπορ γυαλιά ηλίου που ενδείκνυνται για την παραλία αλλά και τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ντεγκραντέ φακός

(Από αριστερά: Γυαλιά του οίκου Adam, Dolce & Gabbana – τιμή: 149 ευρώ, Rayban – τιμή: 109 ευρώ)
Τα γυαλιά με φακό που «ντεγκραντάρει» δεν αποτελούν νέα τάση, απλά κατά καιρούς οι σχεδιαστές θυμούνται πως τα αγαπούν λίγο περισσότερο. Το Καλοκαίρι του 2012 συμβαίνει αυτό ακριβώς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v