No-budget ανοιξιάτικα αξεσουάρ

Πώς θα ανανεώσουμε το στιλ μας, προσθέτοντας ανοιξιάτικες πινελιές στα mid-season ρούχα μας, ξοδεύοντας ελάχιστα; Και ποια είναι τα αξεσουάρ που βρίσκονται βαθιά θαμμένα στην ντουλάπα μας και μπορούν να αξιοποιηθούν με νέους τρόπους; Έξυπνα tips και ιδέες.
No-budget ανοιξιάτικα αξεσουάρ
της Έλενας Μπούλια

Οι βόλτες αυτές τις μέρες στα καταστήματα μας προκαλούν μούδιασμα και αμηχανία. Είναι όπως σε κάποια όνειρα, που απλώνεις το χέρι να πιάσεις κάτι που επιθυμείς διακαώς και αυτό όλο και απομακρύνεται. Επιστρέφεις στο σπίτι, με άδεια χέρια φυσικά, και ανατρέχεις στα παλιά σου ρούχα και αξεσουάρ αναζητώντας τρόπους για να τα αξιοποιήσεις (μεταξύ μας, δεν έχουν βγάλει ακόμα τα λεφτά τους). Αλλά πώς; Είναι τελικά η κρίση εχθρός του στιλ ή μία αφορμή να το επαναπροσδιορίσουμε και να το προσαρμόσουμε στο προσωπικό μας ύφος, κάνοντας μικρές -ή μεγάλες- αλλαγές στα «παλιά»;

Τα αξεσουάρ έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα να ανανεώνουν αυτόματα το στιλ μας, ακόμα κι αν φοράμε τα ίδια, κλασικά ρούχα. Αυτό, από την άλλη, σημαίνει ότι τα αξεσουάρ μας χρειάζονται ανανέωση πολύ πιο συχνά από ό,τι τα ρούχα μας για να συμβαδίζουν με τις κατά καιρούς τάσεις της μόδας.

Παρακάτω θα δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά σας αξεσουάρ, αλλά και ποια είναι τα οικονομικότερα από αυτά που θα προσδώσουν ανοιξιάτικο αέρα στο στιλ σας.

Μαντήλια

Αν ψάξετε στις βαθύτερες γωνιές της ντουλάπας σας, σε ξεχασμένα συρτάρια (δικά σας ή της μαμάς σας) και σε πατάρια με χειμερινά και καλοκαιρινά, είναι βέβαιο ότι θα ξετρυπώσετε μαντήλια και πασμίνες που ούτε που θυμόσασταν την ύπαρξή τους.
Ξεχωρίστε αυτά που συμβαδίζουν με τα φετινά χρώματα της Άνοιξης: Παλ ροζ, σιέλ και κίτρινο, μανταρινί (και όλες οι αποχρώσεις του) και φιστικί. Συνδυάστε τα με λιτές μακριές μπλούζες και κολάν ή φορέματα και πλέξτε τα γύρω από τον λαιμό σας με περίτεχνους τρόπους –πάρτε ιδέες από εδώ.

Ζώνες

Μία λεπτή, χαριτωμένη ζωνίτσα μπορεί να προστεθεί σχεδόν πάνω από κάθε μπλούζα ή φόρεμα, προσθέτοντας χρώμα και δίνοντας «σχήμα» στο σώμα σας, αν τοποθετηθεί σωστά στο πιο λεπτό σημείο του κορμού σας.

Βρείτε όλες τις παλιές σας ζώνες, διαλέξτε τις πιο λεπτές με τα πιο φωτεινά χρώματα και δοκιμάστε τις πάνω από μπλούζες, φορέματα και ζακέτες που έχετε και είναι σε ίσια γραμμή. Θα σας εκπλήξουν όχι μόνο οι χρωματικοί συνδυασμοί που θα κάνετε αλλά και τα διαφορετικά στιλ που θα αποδώσετε.
Πολύ οικονομικές ζώνες θα βρείτε στα καταστήματα H&MBershka (φωτό - τιμή: 6,99 ευρώ) και Sprider.

Καπέλα

Τίποτα δεν προσδίδει περισσότερο στιλ στην πρωινή σας βόλτα στην πόλη από ένα καπέλο –κατά προτίμηση ψάθινο. Αν το περσινό σας έχει γίνει σαν στραβοπατημένη κονσέρβα, όμορφα ψάθινα καπέλα σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στα καταστήματα Fullah Sugah (φωτο - τιμή: 12, 50 ευρώ).

Φλοράλ τόνοι

Τα φλοράλ σχέδια σε ρούχα και αξεσουάρ είναι μία ακόμα τάση που θα φορεθεί φέτος, ενώ λουλούδια μπορείτε να προσθέσετε στο στιλ σας και ως αξεσουάρ, π.χ. καρφίτσες ή κορδέλες στα μαλλιά. Τέλος, μπορείτε να καρφιτσώσετε λουλούδια που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής σε λιτές γόβες ή σακάκια.

Στο Etsy.com (φωτο) θα βρείτε τεράστια ποικιλία από υφασμάτινα λουλούδια με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε τα ρούχα ή τα αξεσουάρ σας.

Κορδέλες στα μαλλιά

Το απόλυτο ανοιξιάτικο trend για τα μαλλιά είναι οι κορδέλες σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Στολίζοντας με εντυπωσιακές κορδέλες τα μαλλιά σας έχετε αυτόματα αποκτήσει δροσερό, νεανικό look, ακόμα κι αν φοράτε το πιο λιτό, μονόχρωμο φόρεμα.

Όμορφες κορδέλες για τα μαλλιά σε πολύ χαμηλές τιμές θα βρείτε είτε στο Etsy.com είτε στα καταστήματα Achilleas Accessories (φωτο - τιμή: 5,90 ευρώ).

Κοσμήματα

Το μεγάλο κεφάλαιο «κοσμήματα» -και δη οικονομικά- έχει δύο προεκτάσεις. Η μία βρίσκεται στη μπιζουτιέρα της μαμάς σας (ή της γιαγιάς). Εκεί θα ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς, οι οποίοι μπορεί και να ταιριάζουν ιδανικά με τα trends της φετινής Άνοιξης, τα οποία -ως προς τα αξεσουάρ- μοιάζουν να προέρχονται από τον βυθό της θάλασσας.
Αναζητήστε, λοιπόν, στις μπιζουτιέρες σας πορτοκαλί κοράλλια σε κολιέ και βραχιόλια, καρφίτσες με αστερίες και μενταγιόν με κοχύλια ή με τιρκουάζ πέτρες.

Η δεύτερη προέκταση έχει να κάνει με το μέγεθος του αξεσουάρ, το οποίο φέτος οφείλει να είναι extra large. Ιδιαίτερα ως προς τα κολιέ, αυτά φέτος παίρνουν διάσταση… γιακά, όμως απαιτούν «ανοιχτό» στέρνο, δηλαδή στράπλες top. Τέτοια κολιέ σε πολύ όμορφα σχέδια θα βρείτε στα καταστήματα Zara (φωτο - τιμή: 17,95 ευρώ).

Vintage γυαλιά ηλίου

Ώρα για επίσκεψη στην μαμά, την πεθερά, την γιαγιά, την θεία ή όποια άλλη ηλικιωμένη και σικάτη συγγενή έχετε που σε κάποια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία έτυχε να δείτε με ευμεγέθη, κοκάλινο, «πεταλουδέ» σκελετό γυαλιών ηλίου.

Τα vintage γυαλιά ηλίου αποτελούν άποψη στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις σας και προσδίδουν ασύγκριτο στιλ αν συνδυαστούν με ένα εμπριμέ μεταξωτό καφτάνι.
Δεν βρήκατε; Τότε ρίξτε μια ματιά στο Vintage Sunglasses Shop (φωτο - τιμή: 199 ευρώ) για κάθε πιθανό σχέδιο από αμέτρητες μάρκες –σε σχετικά τσιμπημένες τιμές- ή στο Etsy.com για οικονομικότερες επιλογές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v