Άνδρας: Ρούχα για το γραφείο έως 50 ευρώ

Αν έχετε βαρεθεί το σετ πουκάμισο-σακάκι και αναζητάτε ένα πιο ιδιαίτερο και κατάλληλο για την εργασία σας στιλιστικό ύφος, δείτε πού θα βρείτε τα πιο έξυπνα και κομψά κομμάτια για το γραφείο στις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς.
Άνδρας: Ρούχα για το γραφείο έως 50 ευρώ
της Έλενας Μπούλια

Αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι άνδρες περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στην δουλειά, αντιλαμβάνεται γιατί η «εργασιακή περιβολή» οφείλει να κατέχει επίσημη θέση στην γκαρνταρόμπα τους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξοδέψετε μία περιουσία για ρούχα που και να καλύπτουν το dress code της θέσης σας και να σας κάνουν να νιώθετε άνετος και κομψός. Το αντίθετο μάλιστα –οι άνδρες έχουν την τύχη να βρίσκουν πολύ πιο εύκολα «έξυπνα» κομμάτια που καλύπτουν απόλυτα κάθε τους ανάγκη. Αρκεί να ξέρουν πού θα ψάξουν.

Ο «κουστουμάτος»

Είτε σας αρέσει είτε όχι είστε αναγκασμένοι να φοράτε κοστούμι -ή έστω πουκάμισο και γραβάτα- καθημερινά. Δεν χρειάζεται, όμως, ούτε δεκαπέντε διαφορετικά κοστούμια να έχετε ούτε τριάντα διαφορετικά πουκάμισα. Συνδυάζοντας έξυπνα πουκάμισα και γραβάτες μπορείτε να δείχνετε καθημερινά ανανεωμένοι. Tip: Έχετε οπωσδήποτε τρία λευκά πουκάμισα στην γκαρνταρόμπα σας -ένα με πιο χοντρή ύφανση για τις πιο κρύες μέρες και ένα με ύφανση από λινό για το καλοκαίρι- και επενδύστε στις γραβάτες. Επίσης, χρειάζεστε ακόμα ένα πουκάμισο με λεπτή μπλε ρίγα, που δείχνει semi-formal και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περίσταση, και ένα παλ ροζ πουκάμισο, το οποίο θα σας εκπλήξει για το πόσο εύκολα συνδυάζεται σχεδόν με όλα. Επίσης, επιλέξτε κοστούμια σε χρώματα που μπορούν φορεθούν κάθε σεζόν, όπως γκρι και μπλε, τα οποία δεν θα έχουν «χτυπητές» λεπτομέρειες.
Τέλος, με ένα ζευγάρι καφέ και ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια και μία δερμάτινη ζώνη διπλής όψης, σε καφέ και μαύρο, έχετε ολοκληρώσει το formal εργασιακό ντύσιμό σας.

-Σιέλ πουκάμισο Emilio Corali από τα Sprider Stores (δείτε καταστήματα), διατίθεται ακόμα σε λευκό και ροζ –τιμή: 19,95 ευρώ.
-Σακάκια από 30 ευρώ θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Glou (δείτε διευθύνσεις), στα οποία οι εκπτώσεις συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου.
-Μεταξωτές γραβάτες από την σειρά Rose & Paisley των Tie Rack (δείτε καταστήματα) –τιμή: 16,80 ευρώ.
-Μανικετόκουμπα με φλοράλ σχέδιο στα Ted Baker (στα καταστήματα Attica και Attica Golden Hall) –τιμή: 48 ευρώ.

Ο «χαλαρός»

Οι τυχεροί που έχετε την δυνατότητα να είστε casual ντυμένοι στο γραφείο έχετε αμέτρητες εναλλακτικές με κεντρικό άξονα το τζιν παντελόνι και σπορ πουκάμισα, t-shirts και ζακέτες για να το συνδυάσετε. Αποφύγετε τις φόρμες και τα αθλητικά αν δεν θέλετε να δείχνετε εντελώς ατημέλητος και προτιμήστε σπορ δερμάτινα υποδήματα που ταιριάζουν τόσο με τζιν όσο και με βαμβακερά παντελόνια.

-Παντελόνι blue black jeans από τα Prince Oliver (δείτε καταστήματα), από 98% βαμβάκι –τιμή: 49 ευρώ.
- Καρό πουκάμισο από την Sakis Rouvas Collection των Sprider Stores (δείτε καταστήματα) –τιμή: 39,95 ευρώ.
-Λινή ζακέτα με εξωτερική τσέπη από τα Zara (δείτε καταστήματα) –τιμή: 49,95 ευρώ.
-Μποτάκια από βαμβάκι και πολυεστέρα σε στιλ σουέντ, από τα Pull & Bear (δείτε καταστήματα) –τιμή: 49,99 ευρώ.

Ο «είμαι-στο-τρέξιμο-όλη- μέρα»

Για εσάς που βρίσκεστε συνεχώς εντός και εκτός γραφείου το κατάλληλο ντύσιμο είναι ζήτημα επαγγελματικών ραντεβού, τα οποία όμως συχνά προκύπτουν απρόσμενα. Στην δική σας περίπτωση το ντύσιμο παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, καθώς πρέπει να πάντα να είστε «προσεγμένος», αλλά όχι επιτηδευμένα, ενώ είναι ανάγκη να αισθάνεστε άνετα κατά την διάρκεια των μετακινήσεών σας. Σημαντικό ρόλο για εσάς παίζουν τα αξεσουάρ και τα πανωφόρια, καθώς ακόμα και ένα απλό ντύσιμο με ένα βαμβακερό παντελόνι και ένα casual πουκάμισο μπορεί να αναδειχθεί με ένα κομψό τζάκετ και ένα ιδιαίτερο ζευγάρι παπούτσια.

-Βαμβακερό παντελόνι από την σειρά khaki των Gap (δείτε καταστήματα), διατίθεται σε αμέτρητα χρώματα –τιμή: 48,39 ευρώ.
-Καζάκα Prince Oliver (δείτε τα καταστήματα), διατίθεται ακόμα σε μαύρο και γκρι –τιμή: 32 ευρώ.
- Αδιάβροχο τζάκετ με σταυρωτό κούμπωμα από τα Pull & Bear (δείτε καταστήματα) –τιμή: 45,99 ευρώ.
-Τσάντα από βαμβάκι και λεπτομέρειες δέρματος, από τα Marks & Spencer (δείτε καταστήματα) –τιμή: 47,50 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v