Σχολικά είδη: Μολύβια, χάρακες… πάμε!

Η επιστροφή στα θρανία μπορεί να τους φανεί πιο γλυκιά αν συνοδευτεί από καινούργια τσάντα, μολύβια και στυλό, και ίσως κάποια έξυπνα gadgets που θα τους προσφέρουν κίνητρο για περισσότερο διάβασμα. Μην ξοδέψετε, όμως, μια περιουσία.
Σχολικά είδη: Μολύβια, χάρακες… πάμε!
της Έλενας Μπούλια

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα μπορούσε να φτιάξει την διάθεση των παιδιών εν όψει της επιστροφής στα θρανία -όπως θα μπορούσε πιθανώς να φτιάξει και την δική μας διάθεση ένεκα της επιστροφής στα γραφεία- αυτό καλώς ή κακώς είναι το shopping. Η καινούργια σχολική τσάντα, για παράδειγμα, είναι από τα πλέον σημαντικά σχολικά αξεσουάρ, καθώς συνοδεύει καθημερινά και για μια ολόκληρη χρονιά τους μαθητές στο σχολείο. Συνεπώς πρέπει να διαλεχθεί με ιδιαίτερη προσοχή. Η κασετίνα θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη και με πολλές «θέσεις» για να χωράει όλα τα μολύβια, τις γόμες και τις ξύστρες, τα τετράδια πρέπει να επιλεχθούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθήματος και τις συμβουλές δασκάλων και καθηγητών.

Για όλα αυτά, όμως, υπάρχει μία κεντρική ιδέα την οποία θα πρέπει οι γονείς να ακολουθήσουν, αν δεν θέλουν να βρεθούν μπροστά σε ένα τεράστιο έξοδο: Αυτή της οικονομίας. Κακά τα ψέματα, είναι ανούσιο να ξοδεύει κανείς υπερβολικά ποσά σε σχολικά είδη, π.χ. σε είδη γραφικής ύλης και αναλώσιμα, μόνο και μόνο επειδή αναγράφουν πάνω τους κάποια γνωστή μάρκα ή πωλούνται από κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτόν τον… αγώνα κατά της ακρίβειας, βρήκαμε τα οικονομικότερα αλλά και καλύτερα ανά κατηγορία σχολικά είδη της ηλεκτρονικής -και όχι μόνο- αγοράς που θα ενθουσιάσουν και εσάς και τα παιδιά.

Σχολικές τσάντες – Κασετίνες: 
- Αν θέλουν οπωσδήποτε τσάντα τρόλεϊ: Η ποικιλία πλέον στις τσάντες-τρόλεϋ είναι πολύ μεγάλη και έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα βρείτε σχέδια για όλα τα γούστα. Εμείς ξεχωρίσαμε αυτήν με το δημοφιλές πιθηκάκι Paul Frank, η οποία είναι κατασκευασμένη από Polyester, έχει πλαστικές ρόδες και πέρα από τον μηχανισμό τρόλεϊ διαθέτει και ρυθμιζόμενους ιμάντες ώμου, σε περίπτωση που θέλει το παιδί να την φορέσει στην πλάτη. Η τιμή της είναι 53,91 ευρώ και μπορείτε να την αγοράσετε online από το Nakas Paper.gr
- Για λάτρεις των Eastpak: Μονόχρωμες, δίχρωμες, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και με βολικές τσέπες μπροστά ή και στο πλάι. Στο Lycshop.gr το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε την Eastpak που προτιμάτε και μάλιστα σε οικονομικότερες τιμές από αυτές της αγοράς. Εκεί βρήκαμε και την τσάντα ταχυδρόμου της φωτογραφίας, η οποία διατίθεται σε διάφορα χρώματα, με διαστάσεις 18.5 x 28.0 x 6.5 εκ., μέγιστο βάρος 20 κιλά και τιμή 15 ευρώ. Μπορείτε να την αγοράσετε online από εδώ.
- Για μεγαλύτερα παιδιά: Στo online κατάστημα του Πλαισίου θα βρείτε ποικιλία από σχολικές σάκες, σε πολύ χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά ξεχωρίσαμε τις σάκες Goomby, οι οποίες διατίθενται μαζί με την κασετίνα τους, σε τέσσερα χρώματα, με ανατομική πλάτη, ανατομικούς ιμάντες ώμου και δύο πλαϊνές θήκες από δίχτυ. Η τιμή τους είναι 10,99 ευρώ και μπορείτε να τις αγοράσετε online από εδώ

- Κασετίνα γεμάτη με... τα πάντα:
Από το να αγοράζετε ξεχωριστά μολύβια, μαρκαδόρους, κασετίνα κ.λ.π., μπορείτε να επιλέξετε την όμορφη και πρακτική λύση που προτείνει η Unicef. Η διπλή κασετίνα της φωτογραφίας, η οποία διατίθεται σε διάφορα σχέδια, είναι γεμάτη με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, χάρακες, μολύβι, στυλό, ξύστρα και γόμα. Έχει διαστάσεις 21 x 15 x 4 εκ. και η τιμή της είναι 15,50 ευρώ. Μπορείτε να την αγοράσετε online από εδώ
- Άδειες κασετίνες: Στο Nakas Paper.gr θα βρείτε ακόμα μεγάλη ποικιλία από κασετίνες, για μαθητές κάθε ηλικίας. Για μεγαλύτερα παιδιά ξεχωρίσαμε τις άδειες κασετίνες Polo, σε παραλληλόγραμμο σχήμα, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ύφασμα codura, ώστε να πλένονται στο πλυντήριο αν λερωθούν και έχουν δύο μεγάλες θήκες που κλείνουν με φερμουάρ. Διατίθενται σε αμέτρητα χρώματα, η τιμή τους είναι 7,92 ευρώ και μπορείτε να αγοράσετε αυτήν που προτιμάτε από εδώ.

Γραφική ύλη – Αναλώσιμα:
- Υλικά χειροτεχνίας: Στο Office Market θα βρείτε ό,τι μπορεί να χρειάζεται το παιδί για τις χειροτεχνίες του, από κόλλες ατοξικές σε διάφορα χρώματα, χρυσόσκονες και διάφορα διακοσμητικά, σε εξαιρετικές τιμές. Ενδεικτικά βρήκαμε χρυσόκολλα σε σετ πέντε διαφορετικών αποχρώσεων με 1,70 ευρώ, ενώ αν παραγγείλετε από τέσσερα τεμάχια και πάνω η τιμή μειώνεται.
- Γόμες και μολύβια: Φέτος επιλέξτε γόμες, μολύβια και ξύστρες από το e-shop που έχει δημιουργήσει το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν στο ίδρυμα. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, σε διάφορα σχέδια και σε πολύ καλές τιμές. Ενδεικτικά, ένα μηχανικό μολύβι Gripmatic Faber- Castell, με μύτη 0,7 χιλιοστών, κοστίζει 1,50 ευρώ. Αγοράστε το online από εδώ.

- Τετράδια:
Οικονομικότερες τιμές για απλά μπλε 50φυλλα τετράδια βρήκαμε στο Office Market και στο Nakas Paper με 0,63 ευρώ το ένα τετράδιο.
- Κλασέρ – Ζελατίνες: Μεγάλη ποικιλία σε κλασέρ, διαχωριστικά και ζελατίνες και σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο Πλαίσιο. Ενδεικτικά, τα κλασέρ Q-Connect της φωτογραφίας, τα οποία διατίθενται σε διάφορα χρώματα, κοστίζουν 1,80 ευρώ το ένα.
- Μαρκαδόροι – Ξυλομπογιές: Εδώ κι αν οι επιλογές είναι αμέτρητες! Το Office Market κρατά σίγουρα τα σκήπτρα της ποικιλίας, καθώς εκεί θα βρείτε, πέρα από κάθε είδους μαρκαδόρο, πινέλα – τέμπερες και παλέτες, χρώματα νερού, κηροπαστέλ, λαδοπαστέλ, ξυλομπογιές και κάθε διάστασης μπλοκ ζωγραφικής. Ποικιλία σε καλές τιμές, ωστόσο, θα βρείτε και στα καταστήματα Nakas Paper. Ενδεικτικά, ένα κουτί μαρκαδόροι Colorado Pelikan, των 24 τεμαχίων, κοστίζουν στο Nakas Paper 2,79 ευρώ.

Gadgets:
- Για παιδάκια των πρώτων τάξεων του Δημοτικού: Είναι οι χρονιές που για πρώτη φορά τα παιδιά θα μάθουν τις μαθηματικές πράξεις και σίγουρα γι’αυτό θα χρειαστούν και την δική σας βοήθεια. Τι καλύτερο δώρο από αυτά τα πολύχρωμα μαγνητικά νούμερα και σύμβολα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε πράξεις είτε στο ψυγείο είτε σε έναν μαγνητικό πίνακα. Τα βρήκαμε στα καταστήματα Imaginarium -όπως βρήκαμε, αντιστοίχως, και πολύχρωμα μαγνητικά λατινικά γράμματα- με κόστος 8,95 ευρώ.
- Για παιδιά Γυμνασίου: Είναι η εποχή που το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο αρχίζει να τους φαίνεται βασανιστικό. Διασκεδάστε τα πρωινά τους νεύρα με ένα απίθανο, τροχήλατο ξυπνητήρι, το οποίο αφού χτυπήσει –δίνοντάς τους την ευκαιρία να το απενεργοποιήσουν- έπειτα αρχίζει να τσουλάει, πέφτει από το κομοδίνο και στριφογυρνάει σε όλο το δωμάτιο μέχρι κάποιος να το «κλείσει». Δε μπορεί, έτσι θα ξυπνήσουν! Το βρήκαμε στο ouaou.gr και η τιμή του είναι 28,95 ευρώ. Μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.
- Για μεγαλύτερα παιδιά: Τίποτα δεν θα τα ενθουσίαζε περισσότερο από έναν νέο φορητό υπολογιστή, όπως ο Asus A52JR-SX109V με την 15,6 ιντσών οθόνη και τον Intel Core i3-350M επεξεργαστή με μνήμη 4GB. Τον βρήκαμε στο e-shop, με τιμή μετρητοίς 670 ευρώ. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και αγοράστε τον online από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v