Άγιος Βαλεντίνος: Είκοσι αποδείξεις του έρωτά σας

Τα στερεότυπα δεν είναι πάντα κακά. Έτσι, αν δεν σας συγκινεί ιδιαίτερα η "Γιορτή του Έρωτα", δείτε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σαν μια αφορμή για δώρα προς το έτερον ήμισυ. Δώρα για κάθε γούστο και κάθε budget.
Άγιος Βαλεντίνος: Είκοσι αποδείξεις του έρωτά σας
Αδιαμφισβήτητα σε παρόμοιες περιπτώσεις γιορτών ή επετείων η πράξη και μόνο μετράει, αλλά μεταξύ μας, ποιος άνδρας δεν συγκινήθηκε στην θέα ενός ολοκαίνουργιου notebook ή ενός εντυπωσιακού ρολογιού και ποια γυναίκα δεν έμεινε έκπληκτη από ένα αριστοτεχνικά σχεδιασμένο κόσμημα ή ένα σέξι ζευγάρι εσωρούχων ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Ας το παραδεχτούμε, η ημέρα των ερωτευμένων μόνο οικονομική δεν είναι και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις... αυξημένες "απαιτήσεις" των ερωτευμένων ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πιο low budget λύσεις δώρων για ερωτευμένους σε – οικονομική- κρίση. Για κάθε περίπτωση, κάθε budget και κάθε γούστο, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι δώρα για να αποδείξετε... εμπράκτως την αγάπη σας.

Για τον Βαλεντίνο...

Τα στερεότυπα θέλουν τους άνδρες λιγότερο ρομαντικούς σε σχέση με τις γυναίκες και πιθανώς να μην εκτιμήσουν στο έπακρο ένα «συμβολικό» δώρο για την συγκεκριμένη ημέρα. Επομένως, καλό θα ήταν να τους χαρίσετε κάτι πρακτικό, χρήσιμο και επίκαιρο. Όποιες και αν είναι οι ασχολίες του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκτιμήσει ένα χρηστικό notebook, όπως για παράδειγμα το HP Mini 210-1040ev, το οποίο κυκλοφορεί και με κομψό κόκκινο φινίρισμα που ξεφεύγει από την μονοτονία του γκρι-μαύρου. Διαθέτει τα τελευταία Windows 7, οθόνη 10.1 ιντσών και παρά το μικρό του μέγεθος, προηγμένες λειτουργίες όπως LED φωτισμό για βελτιωμένη απεικόνιση σε εξωτερικούς χώρους, ενσωματωμένο ασύρματο LAN για πρόσβαση στο Internet ανά πάσα στιγμή, θύρα VGA για γρήγορη σύνδεση με οθόνη, mini camera web για να τον βλέπετε ακόμα και όταν λείπει σε ταξίδι, ενσωματωμένο Bluetooth, επεξεργαστή 1.66 GHz, μνήμη 1GB και σκληρό δίσκο 250GB. Ζυγίζει μόλις 1.22 κιλά και το πάχος του δεν ξεπερνά τα τρία εκατοστά, διευκολύνοντας κατά πολύ την μετακίνησή του. Κοστίζει 359€ με ένα χρόνο εγγύηση και το βρήκαμε στο Πλαίσιο.

Εύκολη επιλογή δώρου για την συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί το iPod, πολύ περισσότερο τώρα που επιστρέφει ανανεωμένο με οθόνη touch, ενσωματωμένο ηχείο και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο MP4. Παρέχει επίσης δυνατότητες πλοήγησης στο διαδίκτυο για να κατεβάσει τα αγαπημένα του κομμάτια μέσω Wifi, αλλά και να δει τα mail του ή το... δελτίο καιρού. Η αστραφτερή του οθόνη είναι 3.5 ιντσών και η 8GB μνήμη του επιτρέπει την αποθήκευση περίπου 1750 τραγουδιών, 10.000 φωτογραφιών ή 10 ωρών βίντεο. Όλα αυτά στα 115 γραμμάρια της συσκευής. Τιμή: 199€.

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει «θέμα» με τη μουσική, τότε σίγουρα θα έχει και έναν σεβαστό αριθμό βινυλίων. Ιδανικό gadget για την συγκεκριμένη περίπτωση... Βαλεντίνου είναι το Lp 2 CD, μια εύκολη στην χρήση της συσκευή που επιτρέπει την εγγραφή κομματιών από δίσκους σε CD. Συνδέεται επίσης με τον υπολογιστή για άμεση μεταφορά των κομματιών στον σκληρό δίσκο, ενώ με την βοήθεια του Αυτόματου Διαχωρισμού Κομματιών, το LP 2 CD εντοπίζει τη σιγή μεταξύ των τραγουδιών και αυτόματα τα διαχωρίζει σε ξεχωριστά κομμάτια, για να μην χρειαστεί να παίξει τον ρόλο του… μοντέρ. Παρέχει επίσης την δυνατότητα μεταφοράς των τραγουδιών στην βιβλιοθήκη των iTunes. Τιμή: 499€ από το K-Gadgets. 

Παραμένοντας στην κατηγορία των αγαπημένων gadgets, αλλά μειώνοντας αισθητά το budget, σας προτείνουμε την πρωτότυπη λύση μιας ψηφιακής κορνίζας. Δεν συμφωνούν όλοι ότι είναι καλαίσθητη, αλλά είναι μοντέρνα και σας επιτρέπει να... κορνιζάρετε χιλιάδες ρομαντικές στιγμές που έχετε απαθανατίσει. Μια καλή επιλογή αποτελεί η Kodak D1030 με ελληνικό μενού και δυνατότητα αποθήκευσης μέχρι και 4000 φωτογραφιών. Έχει οθόνη 10.4 ιντσών και δέχεται τους περισσότερους τύπους μνημών καθώς και Usb Flash Drive. Υποστηρίζει ανάλυση 800 x 600 pixels και κοστίζει 139€.

Ξεφεύγοντας από την λογική των gadgets, προτείνουμε το σχετικά καινούργιο άρωμα Hot Water της Davidoff (κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο) που αποτελεί την «εξέλιξη» του κλασσικού πλέον Cool Water. Το άρωμα περιέχει νότες βασιλικού και pimento, patchouli, styrax και benzoic και θεωρείται από πολλούς ως το ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κυρίως λόγω του ανατολίτικου αισθησιασμού και τις αρρενωπότητας που αναδεικνύει. Πωλείται μόνο του (49€ τα 60ml), αλλά και σε σετ δώρου (52,36€).


Προτείνετέ του εμμέσως να ξεκινήσει να ασκείται μαζί σας, αγοράζοντάς του το δημοφιλές πακέτο του Wii Fit Plus και προετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες διασκέδασης, παιχνιδιού, αλλά και εκγύμνασης. Το καινούργιο παιχνίδι για την δημοφιλή κονσόλα της Nintendo διαθέτει τα καθημερινά τεστ που υπήρχαν και στην προηγούμενη έκδοση (αξιολόγηση βάρους κτλ.), ενσωματώνοντας έξι νέες ασκήσεις γιόγκα και μυϊκής ενδυνάμωσης και δεκαπέντε νέα παιχνίδια. Επίσης, το balance board χρησιμοποιείται με νέους τρόπους και σας επιτρέπει να κάνετε skateboard ή να μάθετε Kung Fu. Το παιχνίδι μόνο με το balance board κοστίζει 96€, ενώ αν δεν έχετε την κονσόλα θα χρειαστεί να την αγοράσετε με 188€.

Πρωτότυπη πρόταση, ιδιαίτερα αν το ταίρι σας είναι fan των επιτραπέζιων παιχνιδιών, είναι το "Καίσαρας και Κλεοπάτρα" (το είχαμε αναφέρει και παλαιότερα εδώ). Όπως θα συμπεράνατε και από το όνομα του παιχνιδιού, απευθύνεται σε δύο παίχτες (κατά προτίμηση διαφορετικού φύλου- αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία), είναι άκρως διασκεδαστικό και προτείνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε έμπειρους παίχτες – ζευγάρια. Οι παίκτες ενσαρκώνουν τον Καίσαρα και την Κλεοπάτρα στην αγωνιώδη μάχη τους για την επικράτηση, όπου φυσικά τα πάντα επιτρέπονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Δωρίστε το στον αγαπημένο σας και... προκαλέστε τον για μια παρτίδα. Και αν κάπου στην μέση του παιχνιδιού φτάσετε στα όριά σας, τότε και μόνο ένα Ρωμαϊκό Όργιο μπορεί να κατευνάσει κάπως τα πνεύματα. Ο νοών νοείτω... Τιμή: 15€ από την Κάισσα. 


Για να μην αργήσει ποτέ ξανά στα ραντεβού σας αλλά και για να φορά ένα στιλάτο και μοντέρνο ρολόι, επιλέξαμε το Gasol Collection Two-Tone Steel της TimeForce, το οποίο φέρει την υπογραφεί του γνωστού αστέρα του NBA Pau Gasol. Διαθέτει χρονογράφο Quartz ακριβείας, αχάρακτο ορυκτό κρύσταλλο, ενώ το καντράν του είναι μαύρο με ασημί και χρυσούς φοσφωρίζοντες δείκτες. Το πλαίσιο και το μπρασελέ είναι από επιχρυσωμένο και μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι. Το ρολόι παραμένει αδιάβροχο μέχρι τα εκατό μέτρα και διαθέτει χρονογράφο ακριβείας δευτερολέπτου, ένδειξη δεύτερης ώρας σε 24ωρη βάση και ταχύμετρο. Κοστίζει 189€ και έχει δύο χρόνια εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπεία.

Τέλος, χαρίστε του μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη δωρίζοντάς του ένα πακέτο ελεύθερης πτώσης Skydiving με εκπαιδευτή. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θεωρητική ενημέρωση και προετοιμασία για την ελεύθερη πτώση, τα είδη αλμάτων, τον εξοπλισμό και τις τεχνικές προσγείωσης. Το ταίρι σας θα βρεθεί στον αέρα για 50’’ με την αδρεναλίνη του να «χτυπάει» κόκκινο και θα απολαύσει πέντε λεπτά «απαλής» πτώσης με αλεξίπτωτο. Το πακέτο κοστίζει 270€, ενώ οι πτώσεις πραγματοποιούνται στην Θήβα ή το Κιλκίς. Πιο light εκδοχή αποτελεί το πακέτο της πτήσης και απλής παρακολούθησης άλματος από Skydivers (70€).


Για την Βαλεντίνα...

Diamonds are a girl’s best friend είχε τραγουδήσει η Μέριλυν το 1953 στην ταινία Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές και δεν είχε άδικο. Τα διαμάντια και γενικότερα τα κοσμήματα ανέκαθεν συγκινούσαν το γυναικείο φύλο. Γνωρίζοντας πολύ καλά την παραπάνω άποψη, η Swarovski δημιούργησε μια ομολογουμένως λαμπερή συλλογή για την Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, από την οποία ξεχωρίσαμε: το κολιέ Lala (βλ. φώτο) με τις κρυστάλλινες καρδιές από κόκκινο κρύσταλλο κοπής και κρύσταλλο pavé. Λεπτεπίλεπτο και χαριτωμένο συνδυάζεται εύκολα με διακριτικά σκουλαρίκια (Τιμή: 280€) και τα κλασσικά πλέον μενταγιόν – σήμα κατατεθέν της θεματικής συλλογής Heart, που φέρουν χαραγμένη με λέιζερ την λέξη Love και κυκλοφορούν σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις (απαλό ροζ, έντονο κόκκινο ή αστραφτερό κίτρινο (βλ. Gallery, Τιμή: 100€).


Πιο οικονομική επιλογή, αλλά εξίσου πρωτότυπη, αποτελεί το κολιέ Heart4Heart (βλ. φώτο) από την Follie Follie  με τέσσερις καρδιές στην σειρά, οι οποίες συνδέονται με αστραφτερές κρυστάλλινες πέτρες που όταν ενωθούν σχηματίζουν ένα τετράφυλλο τριφύλλι. Κυκλοφορεί επάργυρο ή με rose gold επιχρύσωση, πρισματοειδή επιφάνεια σε κάθε καρδιά και συνδυασμένο με τέσσερις μικροσκοπικές κρυστάλλινες πέτρες. Κοστίζει 60€. Αν θέλετε μάλιστα, μπορείτε να συνδυάσετε το συγκεκριμένο δώρο με μία αντίστοιχη τούρτα από τα καταστήματα Fresh, τα οποία εμπνεύστηκαν από το σχήμα και δημιούργησαν ένα γλυκό... κόσμημα, με τέσσερις καρδιές πλούσιας, λαχταριστής σοκολάτας, πασπαλισμένες με μπρονζέ σκόνη. Τέλος, από τις προτάσεις της Links of London για την Ημέρα των Ερωτευμένων, ξεχωρίζουμε τη συλλογή Flutter & Wow με ασημένια δαχτυλίδια και αλυσίδες με καρδιές οι οποίες αποτελούν τους πρωταγωνιστές της σειράς (βλ. Gallery).
 
Θέλοντας να ξεφύγει από την πεπατημένη «των λουλουδιών και της σοκολάτας», το Days4u προσφέρει αρκετά πρωτότυπα πακέτα που – αν μη τι άλλο – θα εκπλήξουν ευχάριστα την σύντροφό σας. Χαρίστε της ένα χαλαρωτικό μασάζ πλάτης (35€), κάντε μαζί της ένα ολιστικό relaxing μασάζ με ζεστά φυτικά και αιθέρια έλαια, απολαμβάνοντας μοναδική θεραπεία Spa σε prive καμπίνα (280€ για δύο άτομα), ξεναγηθείτε στην Αθήνα με αεροπλάνο (120€) ή κλείστε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στον χώρο σας, με προσωπικό Chef (280€). 

Αλλάζοντας χαρακτήρα και... κλίμα, στην περίπτωση που επιλέξετε να της δωρίσετε ένα γυναικείο άρωμα, φροντίστε να είναι ξεχωριστό και να αναδεικνύει την θηλυκότητα της. Το ανανεωμένο Coco Mademoiselle από την Coco Chanel περιέχει ανατολίτικες νότες εσπεριδοειδών, περγαμόντου, γιασεμιού, τριαντάφυλλου, και βετιβέρ. Η συσκευασία των 100 ml κοστίζει 90€ και των 50ml 60€.

Αν ταξιδεύει συχνά και περνάει αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, τότε ίσως να σκεφτείτε την επιλογή ενός netbook. Κομψή και συνάμα «θηλυκή» επιλογή αποτελεί το HP Mini 110-1165ev (βλ. Gallery). Ελαφρύ, λεπτό και με ροζ φινίρισμα, το «μικρό» της HP διαθέτει μεταξύ άλλων οθόνη 10.1 ιντσών, σκληρό 250GB και 5-1 card reader. Κοστίζει 359€ από το Πλαίσιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις αγοράσετε το μοδάτο – αλλά διαθέσιμο μόνο κατόπιν παραγγελίας- HP Mini 1140NR Vivienne Tam, με εντυπωσιακό design που θυμίζει αρκετά γυναικεία τσάντα ή φάκελο (Τιμή: 438€ χωρίς τα μεταφορικά).

Επιμένοντας... ρομαντικά, οι φανατικοί Don Juan μπορούν να προτιμήσουν και φέτος την πατροπαράδοτη επιλογή της πλούσιας ανθοδέσμης. Αντί να τρέχετε τελευταία στιγμή σε ανθοπωλεία, μπορείτε να παραγγείλετε online την ανθοδέσμη της προτίμησής σας και να επιλέξετε τον χρόνο και τον τόπο αποστολής της. Στο flowernet.gr με μια απλή διαδικασία παραγγελίας μπορείτε να αγοράσετε για την αγαπημένη σας ανθοδέσμες από 27€ μέχρι 155€.

Αν τώρα θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να κάνετε ένα πιο «πικάντικο» δώρο στο ταίρι σας, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την καινούργια σειρά Erotica της ιστοσελίδας Ricardo η οποία περιλαμβάνει παραπάνω από δύο χιλιάδες τολμηρές και kinky επιλογές δώρων. Ενισχύστε τα «δεσμά» της σχέσης σας δωρίζοντάς της ένα Bondage Kit (82€) ή πείστε την ότι ο έρωτας πρέπει να είναι τυφλός με μια δερμάτινη λεοπάρ μάσκα (22€). Για να αγοράσετε online τα παραπάνω προϊόντα θα πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα.

Ποιος είπε ότι τα παιχνίδια με κάρτες δεν συνίστανται την Ημέρα των Ερωτευμένων; Πόσο μάλλον αν είναι... επικρεβάτια και έχουν τα χαρακτηριστικά του Nookii και του Fun In Bed (φώτο). Ξεκινήστε την βραδιά σας με τα προκαταρκτικά, χρησιμοποιώντας τις κάρτες Mmm, Ooh και Aaη του Nookii και ολοκληρώστε την με το ολοκαίνουργιο Fun In Bed. Και τα δύο μπορείτε να τα παραγγείλετε online σε ειδική τιμή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v