Online sales: Προλάβετε τα καλύτερα

Ανήμερα Χριστουγέννων ξεκίνησαν τα περισσότερα αμερικανικά και βρετανικά online shops τις εκπτώσεις τους, οι οποίες φτάνουν το -50%. Πριν κατασπαταλήσουμε ό,τι απέμεινε από τον 13ο μισθό, ας ρίξουμε μια ματιά στα επώνυμα που "πέφτουν" πλέον στην μισή τιμή.
Online sales: Προλάβετε τα καλύτερα
της Έλενας Μπούλια

Τέλος εποχής για τα περισσότερα βρετανικά και αμερικανικά online καταστήματα και οι εκπτώσεις φέτος ξεκινούν νωρίτερα από ποτέ. Ήδη ανήμερα Χριστουγέννων λάβαμε τα πρώτα ενημερωτικά e-mails, τα οποία μας προσκαλούσαν να επισκεφτούμε τις εικονικές βιτρίνες του Ted Baker και του Salvatore Ferragamo για να προλάβουμε κομμάτια που είχαμε «λιμπιστεί» τους προηγούμενους μήνες αλλά η υψηλή τους τιμή μας έκανε να διστάζουμε να χρεώσουμε την πιστωτική μας κάρτα. Με τις προσφορές να φτάνουν το -50%, έστω σε επιλεγμένα προς το παρόν είδη, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να τα αποκτήσουμε νωρίτερα από κάθε άλλον, αξιοποιώντας έτσι όσα χρήματα μας έχουν απομείνει από τον 13ο μισθό.

Αν, λοιπόν, δεν «κρατιέστε» μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου που αναμένεται να ξεκινήσουν οι ελληνικές εκπτώσεις, πραγματοποιήστε ένα σύντομο, online ταξίδι στα καταστήματα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και αποκτήστε όσα οι υπόλοιποι ακόμα «λιμπίζονται»!

All Saints: Μέχρι -50% σε επιλεγμένα είδη
…Τα οποία όμως δεν είναι καθόλου περιορισμένα. Τι θα βρείτε στο αγαπημένο βρετανικό κατάστημα; Ως προς τα ανδρικά, προτείνουμε να επικεντρωθείτε στα πολύ πρωτότυπα Graphic T-Shirts, τα οποία κυμαίνονται στα 30 ευρώ –από τουλάχιστον 50 ευρώ που ήταν η αρχική τους τιμή. Ακόμα, πολύ καλές τιμές θα βρείτε και στα πλεκτά και μάλλινα πουλόβερ και ζακέτες, καθώς και στα σακάκια. Ως προς τα γυναικεία, κατευθύνετε το ποντίκι σας πρώτα στην λέξη DRESSES, όπου θα βρείτε κάποια υπέροχα σχέδια για πιο βραδινές εμφανίσεις σε τιμές περί τα 60 με 80 ευρώ -αυτό της φωτογραφίας είναι στα 50 ευρώ-, και μετά συνεχίστε στα TAILORING, όπου θα βρείτε πολύ μειωμένες τιμές σε business ρούχα (σακάκια, γιλέκα και παντελόνια). Τέλος, κάντε μία στάση στα Knitwear για «χοχούλικα» αλλά και ντιζαϊνάτα μάλλινα σε έκπτωση που φτάνει και το -50%. Συνεχίστε να επισκέπτεστε το All Saints καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η έκπτωση πρόκειται να αυξηθεί και να επεκταθεί σε όλα τα είδη. Θυμηθείτε, τέλος, ότι με αγορές άνω των 200 λιρών -περίπου 222 ευρώ- δεν χρεώνεστε έξοδα μεταφοράς, τα οποία είναι περίπου 20 ευρώ. 

Ted Baker: Μέχρι -50% σε επιλεγμένα είδη
Ο βρετανικός οίκος φημίζεται για τις πολύ καλές του εκπτώσεις, οι οποίες -θα το επαναλάβουμε- είναι πάντα καλύτερες από αυτές των αντίστοιχων ελληνικών μπουτίκ στο Golden Hall και στο Attica. Ξεκινήσαμε να κοιτάμε τα ανδρικά, όπου βρήκαμε πολύ χαριτωμένα πουλόβερ σε τιμές από 50 έως 80 ευρώ -αυτό της φωτογραφίας κοστίζει 73 ευρώ-, ενώ πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια θα βρείτε στα πουκάμισα, πολλά εκ των οποίων πωλούνται στην μισή τιμή από την αρχική. Προσέξτε, ωστόσο, τα μεγέθη καθώς η γραμμή των ανδρικών ρούχων του Ted Baker είναι αρκετά στενή και ενδέχεται να χρειάζεστε ένα νούμερο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Στα γυναικεία, τώρα, δε μπορούμε παρά να σας παραπέμψουμε αρχικά στις τσάντες –δερμάτινες στην πλειοψηφία τους- και πολύ πρωτότυπες, με τις τιμές σχεδόν όλων μειωμένες στο μισό. Συνεχίστε στα παπούτσια, όπου θα βρείτε υπέροχες γόβες σε τιμές από 50 έως 80 ευρώ, και καταλήξτε στα πολύ όμορφα φορέματα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 55 έως 85 ευρώ. Υπολογίστε άλλα 26 περίπου ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς.

Salvatore Ferragamo: Έξυπνες αγορές
Γιατί έξυπνες; Γιατί ναι μεν ο γνωστός ιταλικός οίκος μας ενημέρωσε εγκαίρως τόσο για τις online εκπτώσεις του όσο και για το γεγονός ότι τα έξοδα μεταφοράς είναι δωρεάν έως τις 31 Δεκεμβρίου, όταν όμως επιχειρήσαμε να το διαπιστώσουμε οι ίδιοι για αποστολές στην Ελλάδα… απογοητευτήκαμε. Και αυτό γιατί, όπως βρήκαμε μετά από ψάξιμο, οι εκπτώσεις αφορούν τις αποστολές προς Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι δωρεάν αποστολές εδώ επεκτείνονται έως τις 31 Ιανουαρίου. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Επισκεπτόμαστε το www.ferragamo.com και επιλέγουμε ως χώρα on line αγορών το Ηνωμένο Βασίλειο (United Kingdom). Έπειτα συνεχίζουμε τα ψώνια μας κανονικά, συμπληρώνοντας την κανονική μας διεύθυνση αποστολής. Έτσι αγοράζουμε τα είδη σε έκπτωση, σα να βρισκόμασταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πόση έκπτωση; Η τσάντα της φωτογραφίας κοστίζει 876 ευρώ, από 1.753 ευρώ που ήταν η αρχική της τιμή.

TopshopTopman: Από το Λονδίνο με αγάπη
Τα αγαπημένα βρετανικά καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την λίστα μας, καθώς οι εκπτώσεις τους κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακές, φτάνοντας -προς το παρόν τουλάχιστον- την μισή τιμή. Στο μεν Topman, επισκεφθείτε την κατηγορία SALE, κάντε κλικ στο είδος που σας ενδιαφέρει και έπειτα διαλέξτε το μέγεθός σας από την λίστα. Προτείνουμε να κοιτάξετε τα αμέτρητα μακό μπλουζάκια σε τιμές που κυμαίνονται στα 10 με 20 ευρώ, τα πολύ οικονομικά jackets και μπουφάν, καθώς και τα πουλόβερ που κυμαίνονται στα 20 με 30 ευρώ. Στο Topshop, τώρα, κάντε πάλι κλικ στην λέξη SALE και επιλέξτε ανάμεσα στις κατηγορίες το είδος που σας ενδιαφέρει. Σας εφιστούμε την προσοχή στα φορέματα -εκεί είδαμε το πολύ ρομαντικό φόρεμα της φωτογραφίας που κοστίζει 33 ευρώ- καθώς και στην εκπληκτική σειρά με σχέδια της Kate Moss, όπου θα δείτε και πανέμορφα εσώρουχα. Τέλος, αν είστε λάτρεις των 80’s ρίξτε μια ματιά και στην σειρά Studio που θα σας ενθουσιάσει με τα ιδιαίτερα και λαμπερά ρούχα. Υπολογίστε άλλα 5,50 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς στην Ελλάδα.

Net – a – Porter: -50% σε είδη των μεγαλύτερων οίκων
Τέλος εποχής και για το Net-a-Porter, στο οποίο βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία της τελευταίας σεζόν σε γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ των περισσότερων γνωστών σχεδιαστών. Κάντε κλικ στην κατηγορία SALE και απολαύστε υπέροχα φορέματα, φούστες, παλτό, αλλά και εσώρουχα, τσάντες και παπούτσια με έκπτωση έως και -50%. Εδώ βρήκαμε το καταπληκτικό, ολόμαλλο Fendi παλτό της φωτογραφίας, το οποίο πωλείται στην μισή από την αρχική του τιμή: 570 ευρώ. Στο ίδιο online κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε επώνυμες τσάντες στην μισή τιμή ή με έκπτωση -40%, καθώς και παπούτσια -π.χ. μπότες Miu Miu με 225 ευρώ- και διάφορα αξεσουάρ στην μισή τιμή. Υπολογίστε άλλα 35 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς στην Ελλάδα.

Yoox: -50% σε επώνυμα ανδρικά και γυναικεία
Αντίστοιχης φιλοσοφίας με το Net-a-Porter και το Yoox, με την διαφορά ότι εδώ θα βρείτε και ανδρικά, ενώ τα περισσότερα είδη ανήκουν σε προηγούμενες κολεξιόν. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι τιμές τους, αν και επώνυμα όλα τους, είναι ακόμα χαμηλότερες. Έτσι, με την έκπτωση αυτήν την στιγμή να φτάνει το -50% η αγορά τους γίνεται ακόμα πιο προσιτή. Στο Yoox βρήκαμε, μεταξύ άλλων, τις Celine μπότες της φωτογραφίας, οι οποίες από 890 ευρώ κοστίζουν πλέον 340 ευρώ. Εδώ ακόμα θα βρείτε εξαιρετικές τιμές και στα ανδρικά είδη, όπως παντελόνι Marc Jacobs με 128 ευρώ, κοστούμι Dior με 590 ευρώ -από 990 ευρώ που ήταν η αρχική του τιμή- και επώνυμα, casual T-Shirts που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ. Υπολογίστε επιπλέον 9 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς.

Burberry: Πιο φθηνά από οπουδήποτε αλλού
Τέτοιες εκπτώσεις δεν θα βρείτε ποτέ στην αντίστοιχη ελληνική μπουτίκ, οπότε σπεύσατε όσο προλαβαίνετε. Στην κατηγορία SALE του online shop του οίκου θα βρείτε ανδρικά και γυναικεία ρούχα από την τρέχουσα σεζόν με έκπτωση έως και -50%. Θα βρείτε π.χ. την κλασική χειμωνιάτικη καπαρντίνα με επένδυση στην μισή τιμή από 2.295 ευρώ, θα δείτε διάφορα παιδικά ρουχαλάκια και αξεσουάρ με -40%, καθώς και γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ και παπούτσια με έκπτωση από -20% έως -30% (π.χ. δερμάτινες μπότες με 390 ευρώ από 650 ευρώ). Ενδεικτικά, η τσάντα της φωτογραφίας κοστίζει 270 ευρώ, από 450 ευρώ που ήταν η αρχική της τιμή. Υπολογίστε άλλα 36 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς.

Lipsy: Υπέροχα φορέματα με 30 ευρώ
Λατρέψαμε τα βρετανικά Lipsy όταν ψάχναμε φόρεμα για το ρεβεγιόν. Τώρα τα αγαπάμε ακόμα περισσότερο, αφού εκεί βρίσκουμε εκπληκτικά party dresses έως και στην μισή από την αρχική τους τιμή. Συγκεκριμένα, το πανέμορφο φόρεμα της φωτογραφίας κοστίζει 33 ευρώ -από 61 ευρώ- και θα το βρείτε σε όλα τα νούμερα. Ακόμα, στο Lipsy θα βρείτε σε έκπτωση παπούτσια και τσάντες, τα οποία μπορούν να ταιριάξουν τέλεια με το φόρεμα που θα επιλέξετε, καθώς και ολόσωμες φόρμες με 30 ευρώ, κολάν, παντελόνια, φούστες, μπλούζες, λαμπερά φο μπιζού… και όλα αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές. Υπολογίστε, ωστόσο, άλλα 9 περίπου ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς.

Victoria’s Secret: Φθηνά όσο και στην Αμερική
Η αμερικανική αλυσίδα Victoria’s Secret είναι γνωστή για τα χαριτωμένα γυναικεία εσώρουχα, καθώς και τα πυτζαμάκια και τα είδη περιποίησης. Και ενώ στην Ελλάδα είναι δύσκολο να τα βρει κανείς, στο online κατάστημα της εταιρίας, το οποίο εκτελεί αποστολές και στην χώρα μας θα βρείτε… τα πάντα. Όχι μόνο τεράστια ποικιλία σε εσώρουχα, όπως το σετ της φωτογραφίας που κοστίζει 26 ευρώ με την έκπτωση, αλλά και ρούχα για το σπίτι και πυτζάμες, καθώς και κανονικά ρούχα, όπως μάλλινα, φόρμες, φορέματα και παπούτσια –π.χ. μπότες UGG σε έκπτωση έως -30%. Ακόμα ρίξτε μια ματιά στα προϊόντα της κατηγορίας Beauty, τα οποία σας εγγυόμαστε πως μυρίζουν φανταστικά. Τα πιο πολλά από αυτά μάλιστα πωλούνται πλέον στην μισή τιμή. Τέλος, μαζί με ό,τι αγοράσετε υπολογίστε άλλα 20 ευρώ για έξοδα μεταφοράς (14 με 21 εργάσιμες) ή 33 ευρώ αν θέλετε η αποστολή να πραγματοποιηθεί μέσα σε 3 με 10 εργάσιμες.

Agent Provocateur: Όταν το σέξι είναι και προσιτό
Όταν πρόκειται για αισθησιακά αλλά και κομψά ταυτόχρονα εσώρουχα, μία είναι η λέξη που μας έρχεται στο μυαλό. Το κακό είναι ότι τα Agent Provacateur δεν πωλούνται στην Ελλάδα, άρα δε μπορούμε να τα δοκιμάσουμε εντός συνόρων πριν τα αποκτήσουμε. Το καλό, όμως, είναι ότι μπορούμε να τα αγοράσουμε online και μάλιστα, αυτές τις μέρες, στην μισή τιμή. Έτσι, αν ψάχνατε ένα αισθησιακό και πολυτελές κορσέ για τις πολύ… ιδιαίτερες στιγμές σας, θα το βρείτε στο εν λόγω κατάστημα με 155 ευρώ (από 315 ευρώ). Εδώ θα βρείτε ακόμα υπέροχα, πολυτελή σετ εσωρούχων, baby dolls και νυχτικά, αρώματα χώρου για ρομαντική ατμόσφαιρα καθώς και κάποια ιδιαίτερα ρούχα και παπούτσια. Μαζί με ό,τι αγοράσετε υπολογίστε άλλα 10 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς.

Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκπτώσεις ξεκίνησε από τις 25 Δεκεμβρίου και το ελληνόφωνο online shop La Redoute.gr, οι οποίες φτάνουν το -60% στα χειμερινά είδη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v