Εξι ”λογικές” προτάσεις για αγορά yacht

Πόσο μακρινό όνειρο θεωρείτε την απόκτηση του δικού σας yacht; Σίγουρα δεν είναι μια ”εύκολη” αγορά και σίγουρα δεν απευθύνεται σε όλους. Ωστόσο, και εδώ υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες και σίγουρα διαφορετικές τιμές. Δείτε έξι προτάσεις για ”μικρά” σκάφη αναψυχής που όμως μπορούν να σας... χρίσουν θαλασσόλυκο.
Εξι ”λογικές” προτάσεις για αγορά yacht

Η αγορά ενός σκάφους δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως δεν είναι για όλα τα βαλάντια. Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, ακόμα και τα γιώτ έχουν διαφορετικές ποιότητες και άρα διαφορετικές τιμές.

Αν λοιπόν είναι για εσάς ”όνειρο ζωής” ή απλώς μια καταναλωτική επιθυμία απευθυνθείτε στην ΕΚΚΑ σκάφη αναψυχής για να κλείσετε ραντεβού, να γνωρίσετε καλύτερα το αντικείμενο του πόθου σας και να πληροφορηθείτε τα του κόστους- που όπως μας είπαν οι ειδικοί εμφανίζουν σημαντικές διαφορές ανάλογα με τον εξοπλισμό και τα έξτρα που θέλετε να περιλάβετε στην αγορά σας.

Το in2life επιχειρεί μια πρώτη εισαγωγή στην κατηγορία των σκαφών που οι γνώστες αποκαλούν ”μικρά” και που δεν φιλοδοξούν να σας κάνουν να νιώσετε... ”Ωνάσηδες”.

Σε ό,τι δείτε και... ζυγίσετε, μην ξεχάσετε να προσθέσετε το ετήσιο κόστος συντήρησης του σκάφους, όπως επίσης και τα λεγόμενα ”λιμανιάτικα”, δηλαδή το κόστος ελλιμενισμού.

Mochi 44 Dolphin: Το νεανικό 44

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου, 51’ Dolphin, η Mochi Craft οδηγούμενη τόσο από την εμπορική της επιτυχία όσο και από την σχεδιαστική τελειότητα, δημιουργεί πλέον μια γκάμα σκαφών, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η διαίσθηση και ο επαναπροσδιορισμός της πραγματικής αίσθησης της θάλασσας μπορούν να σημαδέψουν για πάντα την ιστορία της κατασκευής σκαφών.

Με την επιτυχή παρουσίαση του 51’ Dolphin, ακολουθούμενης από το μεγαλύτερο Maxi Dolphin 74’, σήμερα ένα τρίτο μοντέλο προστίθεται στο στόλο: το 44 Dolphin.

Το 44 προσφέρει άνετες και ευρύχωρες καμπίνες. Η κυρίως καμπίνα βρίσκεται στο κέντρο του σκάφους κερδίζοντας έτσι αρκετό χώρο εν σύγκριση με πολλά άλλα σκάφη αυτού του μεγέθους. Η δεύτερη καμπίνα, στην πλώρη έχει ένα μονό και ένα διπλό κρεβάτι.

Ο χώρος πίσω από την γέφυρα, στο κυρίως κατάστρωμα είναι άνετος, φωτεινός και με άμεση και εύκολη πρόσβαση στο εξωτερικό του σκάφους. Το πρυμιό κατάστρωμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για ένα σκάφος αυτού του μεγέθους. Κάτω από αυτό βρίσκεται το μηχανοστάσιο με δύο 575hp Volvo που ωθούν το σκάφος με μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβων. Ενδεικτική τιμή: 650.000 ευρώ.

Σύντομα θα ακολουθήσει και τέταρτο μοντέλο.

Bertram 360: H επιστροφή του Moppie

Επί χρόνια η Bertram είναι πασίγνωστη για την κατασκευή πανίσχυρων γαστρών deep-V που επιτρέπουν την πλοήγηση σε ανοιχτή θάλασσα όπου είθισται να συχνάζουν σκάφη πολύ μεγαλύτερου μεγέθους. Το 2005 η Bertram Yacht παρουσίασε τα ολοκαίνουργια 360 οpen και 360 express. Το 360 είναι το πρώτο μοντέλο open της Bertram από την αναγέννησή της από το παγκοσμίου δύναμης Feretti Group.

Το 360 είναι ένα πραγματικά ναυτικό σκάφος που είχε ως όραμα το συνδυασμό της παραδοσιακής κατασκευαστικής ποιότητας Bertram με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις επιδόσεις που είναι κοινά στα μεγαλύτερα ”αδέλφια” του.

Εκτός από την γάστρα του, σημεία αναφοράς αποτελούν επίσης η καμπίνα που διαχωρίζεται πλήρως από τους κοινόχρηστους χώρους και οι δυο εκδόσεις open και express.

Το μήκος των 12 μέτρων και το εκτόπισμα 12 τόνων εξασφαλίζουν μέγιστη ανθεκτικότητα και άνεση πλεύσης στην κακοκαιρία, όχι όμως εις βάρος της ταχύτητας η οποία ξεπερνάει τους 37 κόμβους με δυο κινητήρες 575hp Volvo. Ενδεικτική τιμή: 310.000 ευρώ.

Itama 40: Καινοτομία και υψηλές επιδόσεις

Το νέο Itama Forty διατηρεί τις γραμμές και την γοητεία που έχουμε συνδυάσει με το ναυπηγείο Itama. Το Itama 40 συνδυάζει αρμονικά και αποτελεσματικά την υψηλή αισθητική και ποιότητα με πρακτικότητα και ανθεκτικότητα.

Το πιο εντυποσιακό του νέου μοντέλου, όπως άλλωστε όλων των Itama, είναι η καλή του πλεύση σε όλους τους καιρούς. Λόγω της γάστρας ’deep V hull’ και οι δυο ’450hp CV MAN’ μηχανές επιτρέπουν αξεπέραστη υπακοή του σκάφους στους χειρισμούς του καπετάνιου σε υψηλές ταχύτητες.

Ταυτόχρονα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους και περισσότερες ανέσεις, λόγω των καινοτομιών στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου μοντέλου, που είναι πραγματικά 40 πόδια. Το μοντέρνο πιλοτήριο είναι πιο άνετο και κατασκευασμένο από σύγχρονα υλικά με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το cockpit περιλαμβάνει ανέσεις όπως εξωτερικό μπαρ, πολυθρόνα γύρω από ένα ξύλινο τραπέζι και άνετους χώρους για ηλιοθεραπεία. Η πρόσβαση στο μηχανοστάσιο, από το πρυμιό κατάστρωμα είναι ιδιαίτερα εύκολη. Επιπλέον η πόρτα του μηχανοστασίου είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζει.

Η σχεδιαστική καινοτομία του σκάφους είναι εμφανείς και στους εσωτερικούς χώρους. Tο σκάφος προσφέρεται με μία η και με δύο καμπίνες. Η κυρίως καμπίνα είναι στην πλώρη με διπλό κρεβάτι, ενώ η δεύτερη καμπίνα, εάν ζητηθεί, έχει δύο μονά κρεβάτια. Ενδεικτική τιμή: 435.000 ευρώ.

Pershing 46: Τα Κορυφαία Open... και στα 46 πόδια

Η Pershing θέτει πλέον τα δικά της στάνταρ στα Open σκάφη. Κάθε νέο Pershing αποτελεί αντικείμενο πόθου για τους φίλους των υψηλών επιδόσεων και ταυτόχρονα αντικείμενο μελέτης για πολλά ανταγωνιστικά ναυπηγεία, καθώς συνδυάζει άνετους χώρους και υψηλές επιδόσεις με εξαιρετικές ικανότητες σε κάθε καιρό.

Το 46, όπως άλλωστε όλα τα Pershing, έχει γάστρα deep V και ποιότητα κατασκευής που ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα του ναυπηγείου και πιστοποιείται στην κατηγορία Α (παντός καιρού).

Στην πρύμη βρίσκεται μία μεγάλη πλατφόρμα μπάνιου με επένδυση teak, όπου μπορεί να τοποθετηθεί και tender. Μπροστά από αυτήν υπάρχει ένα άνετο στρώμα ηλιοθεραπείας, ιδανικό για χαλάρωση κατά την πλεύση ή σε αγκυροβόλιο αρόδο.

Στο χώρο διακυβέρνησης η διαρρύθμιση είναι καλά μελετημένη και αναπτύσσεται στη σκιά σκληρής, συρόμενης οροφής. Από την τιμονιέρα η ορατότητα είναι πολύ καλή ενώ τα όργανα πλοήγησης και διαχείρισης του σκάφους είναι τέλεια τοποθετημένα σε πίνακα μαχητικού αεροπλάνου από carbon fiber.

Στο εσωτερικό το 46 φιλοξενεί 6 άτομα σε τρεις καμπίνες, η καθεμία με δικό της μπάνιο. Η καμπίνα του ιδιοκτήτη, τοποθετημένη στην πλώρη, είναι ευρύχωρη και έχει διπλό κρεβάτι. Η καμπίνα VIP είναι πρυμιά με ξεχωριστή πρόσβαση, ξεχωριστό μπάνιο και έχει δύο μονά ή ένα διπλό κρεβάτι. Αυτή η διαρρύθμιση προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και περισσότερους προσωπικούς χώρους για όλους τους επιβάτες. Ο χώρος της κουζίνας και του σαλονιού είναι πρακτικός και ιδιαίτερα φωτεινός χάρη στα δυο μεγάλα φινιστρίνια που τον εξυπηρετούν.

Οι δύο μηχανές 800hp ωθούν το σκάφος με ταχύτητες τελική και κρουαζιέρας 40 και 36 κόμβων αντίστοιχα. Συνοπτικά το 46 προσφέρει ανέσεις και επιδόσεις ισάξιες με αυτές μεγαλύτερων σκαφών. Ενδεικτική τιμή: 690.000 ευρώ.

Ferretti 460: Χαρακτηριστικό δημιούργημα Ferretti

Τα Ferretti ταυτίζονται με την άνεση, τη λειτουργικότητα, την ποιότητα, την ανθεκτικότητα, την εργονομία, της υψηλές ταχύτητες και την καινοτομία. Στα υψηλά αυτά στάνταρ που έχει θέσει το Ιταλικό ναυπηγείο ανήκει και το μικρότερο Ferretti της γκάμας, το Ferretti 460.

Το σαλόνι του 460 παραπέμπει σε αυτό μεγαλύτερου σκάφους. Η συρόμενη πόρτα και το aft tilt window (πατέντα Ferretti) ενώνουν αρμονικά το εσωτερικό με το εξωτερικό πρυμιό κατάστρωμα χαρίζοντας έτσι μια μοναδική λειτουργικότητα και αύρα στο σαλόνι.

Στο κατάστρωμα των καμπίνων βρίσκουμε τρεις καμπίνες και δύο μπάνια που φιλοξενούν 6 άτομα. Η καμπίνα πληρώματος με ξεχωριστό μπάνιο είναι τοποθετημένη στην πρύμη.

Οι ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας στην πλώρη και στο fly bridge είναι άκρως ελκυστικές. Από το fly bridge το οπτικό πεδίο είναι πανοραμικό 360 μοιρών ειδυλλιακό κατά την πλεύση αλλά και πρακτικό ιδιαίτερα κατά την προσέγγιση και τις μανούβρες σε μαρίνα.

Με δυο κινητήρες Volvo Penta 575hp το 460 έχει μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβων και ταχύτητα κρουαζιέρας 30 κόμβων. Το 460 λοιπόν ανταποκρίνεται επιτυχώς σε κάθε προσδοκία και επιθυμία που μπορεί να έχει κανείς από ένα Ferretti. Ενδεικτική τιμή: 630.000 ευρώ.

Apreamare 38 open: Απρόβλεπτα ευρύχωρο και γρήγορο

Το ναυπηγείο Apreamare στο Σορέντο κατασκευάζει σκάφη αναψυχής εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά σκαριά τύπου Gozzo. Η υψηλή ποιότητα των υλικών, το μεράκι, η αφοσίωση, η τεχνογνωσία και η δεξιοτεχνία των ανθρώπων που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αυτά τα σκάφη είναι χαρακτηριστικά. Λόγω αυτών τα Apreamare συνδυάζουν την ομορφιά με την ανθεκτικότητα και την ευσυπλοΐα.

Το Apreamare 38 open -το πρώην 100- είναι από τα ποιο επιτυχημένα μοντέλα του Ναπολιτάνικου ναυπηγείου. Το σκάφος χαρακτηρίζεται από μοναδική προσωπικότητα, έξυπνη διαρρύθμιση, και απλές καθαρές γραμμές.

Η ξύλινη κουπαστή, και το ξύλινο κατάστρωμα (teak) δίνουν την αίσθηση του παραδοσιακού ενώ οι έξυπνες σχεδιαστικές λύσεις που διέπουν το 38 οδηγούν στην πλήρη εκμετάλλευση όλου του χώρου. Το ανοιχτό και ευρύχωρο κατάστρωμα επιτρέπουν και παροτρύνουν την επαφή με την θάλασσα και την χαλάρωση. Στο εσωτερικό βρίσκεται ένας άνετος και καλοδιαρρυθμισμένος ενιαίος χώρος με κουζίνα, δυο διπλά κρεβάτια και ξεχωριστό μπάνιο.

Με δυο κινητήρες 320hp Volvo που επιτρέπουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και ταχύτητα κρουαζιέρας 26 κόμβων, το 388 είναι ιδανικό για αποδράσεις στις Ελληνικές θάλασσες. Ενδεικτική τιμή: 265.000

ευρώ.

ΕΚΚΑ Σκάφη Α.Ε.

Δαβάκη 2 & Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος

email: [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v