Τι να κάνεις για δωράκια τελευταίας στιγμής

Ξέχασες τα γενέθλια σημαντικού προσώπου της ζωής σου κι έχεις πελαγώσει που δεν προλαβαίνεις να πάρεις δώρο; Εμείς είμαστε εδώ.
Τι να κάνεις για δωράκια τελευταίας στιγμής
της Ηρώς Κουνάδη

Σε όλους μας έχει συμβεί. Ξέχασες τα γενέθλια της μαμάς, σε κάλεσαν σε πάρτι μία μέρα πριν, ξέμεινες παραπάνω στη δουλειά και δεν προλαβαίνεις να πάρεις δώρο πριν κλείσουν τα μαγαζιά. Τι κάνεις; Απελπίζεσαι; Ξεπέφτεις στην άβολη στιχομυθία «ρε συ δεν πρόλαβα δωράκι, το χρωστάω» - «άσε τις βλακείες δεν θέλω δώρα» - «δε με νοιάζει, θέλω εγώ να σου πάρω» - «μα όχι μην επιμένεις»; Μακριά από εμάς, μας έπιασε αμηχανία μόνο που το γράψαμε. Ευτυχώς για όλους μας, λύσεις που θα σώσουν την κατάσταση υπάρχουν.

Ντελίβερι αγάπη μου, έλα βγάλε με από τη δύσκολη θέση

Δεν ξέρουμε αν το πρόσεξες, αλλά πλέον οι δύο μεγάλες εφαρμογές delivery, η Wolt και το efood, εκτός από φαγητά και ποτά φέρνουν στην πόρτα σου ό,τι μπορείς να φανταστείς από καταστήματα στη γειτονιά σου –ή έστω σε λογική απόσταση από εκεί που βρίσκεσαι: Βιβλία από τον Ιανό και από διάφορους εκδοτικούς οίκους, παιχνίδια (και επιτραπέζια για ενήλικες σε μεγάλη ποικιλία) από τον Μουστάκα, εσώρουχα από τα Med, χειροποίητα καλλυντικά και αρώματα από την Lush, λουλούδια από εκατοντάδες διαφορετικά ανθοπωλεία, gadgetάκια από το iRepair… Η λίστα δεν έχει τελειωμό. Μπες σε μια από τις δύο εφαρμογές, πάτα την επιλογή «καταστήματα», διάλεξε δωράκι, και σε μισή ώρα θα το έχεις στην πόρτα σου.

Όχι άρτο, μόνο θεάματα

Λύσεις που δίνει η τεχνολογία, νούμερο δύο: Μπαίνεις σε ένα site προπώλησης εισιτηρίων, όπως το Viva ή το Ticket Services, διαλέγεις μια παράσταση ή συναυλία που ξέρεις ότι θα αρέσει στον παραλήπτη του δώρου σου, κλείνεις εισιτήρια, τα εκτυπώνεις, γράφεις και μια ωραία αφιέρωση πάνω, κι έτοιμο το δωράκι σου.

Ταξιδάκι θα σε πάω…

Τώρα που επιστρέφουμε δειλά δειλά σε αεροπλάνα και βαπόρια, γιατί να μην κάνεις δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο; Αν μη τι άλλο, δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να μην χαρεί με ένα ταξίδι. Και αν σου φαίνεται τρελή διαδικασία να συντονίσεις την άδεια του παραλήπτη του δώρου σου –ή έστω να μάθεις πότε μπορεί να λείψει από τη δουλειά− η Ryanair έχει ωραιότατα κουπόνια δώρου, στα οποία απλά βάζεις το ποσό και ο παραλήπτης τους τα ανταλλάσσει με εισιτήρια για όποτε θέλει και (ακόμα σημαντικότερο) για όπου θέλει.

Τα βιβλία είναι για να αλλάζουν χέρια

Αν είσαι από αυτούς που υπογραμμίζουν με φωσφοριζέ μαρκαδόρους τα βιβλία τους, τσακίζουν τις σελίδες και γράφουν στα κενά, αυτή η παράγραφος δεν είναι για σένα. Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, το αγαπημένο σας βιβλίο τυλιγμένο με μια κόκκινη κορδέλα γίνεται ωραιότατο δωράκι τελευταίας στιγμής. Και αν θέλεις να παραμείνει στη βιβλιοθήκη σου, το ξαναγοράζεις κάποια στιγμή που δεν θα σε πιέζει ο χρόνος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v