Τα τέλεια δώρα για τους βιβλιοφάγους της καρδιάς μας

Ψάχνεις πώς θα κάνεις χαρούμενους τους βιβλιοφάγους της ζωής σου; Εύκολο. Σου βρήκαμε τα τέλεια δωράκια, διαθέσιμα με ένα κλικ.
Τα τέλεια δώρα για τους βιβλιοφάγους της καρδιάς μας

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά απ’ όσα έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε χαρούμενους τους ανθρώπους μας. Τι και αν αυτή τη φορά τα δώρα δεν θα τα βρούμε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας αλλά στο (κανονικό ή ηλεκτρονικό) γραμματοκιβώτιό μας; Η χαρά είναι πάντα η ίδια.

Μιλώντας για ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, το ήξερες ότι φέτος μπορείς να κάνεις δώρο στους φίλους σου την χαρά του e-shopping, στέλνοντας απευθείας στο email τους, ή και με sms στο κινητό τους την ηλεκτρονική δωροκάρτα των Public με το ποσό που θα επιλέξεις εσύ, από 10€ έως και 500€; Εκείνοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στο Public.gr και να διαλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες χριστουγεννιάτικα είδη και πρωτότυπα δώρα

Αν πάλι προτιμάς να διαλέξεις εσύ τα δώρα που θα κάνεις, και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι τυγχάνουν βιβλιοφάγοι, έχουμε ιδέες και προτάσεις που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.



Τα αξεσουάρ του βιβλιολάτρη του σωστού…

Του παίρνεις κάθε χρόνο βιβλία και θέλεις φέτος να πρωτοτυπήσεις; Τι θα έλεγες για το τέλειο φωτάκι βιβλίου Legami Night Dream που θα του επιτρέπει να διαβάζει στο σκοτάδι, χωρίς να ενοχλεί κανέναν; Είναι μεταλλικό και πανάλαφρο, στηρίζεται πάνω στο βιβλίο, λειτουργεί με μπαταρία και κοστίζει 13€. 

Και επειδή ο φωτισμός είναι το άλφα και το ωμέγα για άνετο και ξεκούραστο διάβασμα, έχουμε επίσης να προτείνουμε για το γραφείο του/της το έξυπνο φωτιστικό Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S με τέσσερις διαφορετικές επιλογές χρώματος (από πιο θερμό σε πιο ψυχρό) και διαισθητική ρύθμιση της θερμοκρασίας και της φωτεινότητας χρώματος. Κοστίζει 39,90€.

Τέλεια επιλογή για τους εθισμένους στα audio books είναι τα ασύρματα ακουστικά Hifuture Earphones Flybuds που σου επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων όσο ακούς το αγαπημένο σου βιβλίο –την ώρα ας πούμε που περπατάς ή που κάνεις δουλειές. Η τιμή τους είναι 23,20€.

Βιβλία για να περάσει το λοκντάουν χωρίς να το καταλάβει…

Από τα τελευταία best seller μέχρι τις πιο κλασικές προτάσεις που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κανενός, και ολοκαίνουριες αφίξεις βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς των μεγάλων (όπως οι Βικτόρια Χίσλοπ, Στίβεν Κινγκ) και τους αγαπημένους ήρωες των μικρών (όπως «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 15: Στα βαθιά» του Τζεφ Κίνι) στα ηλεκτρονικά ράφια του Public.gr βρίσκουμε χιλιάδες τίτλους βιβλίων για κάθε γούστο, σε εξαιρετικές τιμές.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Πατρίδα του Φερνάντο Αραμπούρου, ένα επικό μυθιστόρημα για τον αγώνα της ανεξαρτησίας στην Χώρα των Βάσκων, το καταιγιστικό Πείραμα Μνήμης του Σεπάστιαν Φίτζεκ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα, τον ανατριχιαστικό Σκοτεινό Κήπο της Tana French, ένα από τα καλύτερα αστυνομικά της χρονιάς που φεύγει, και το γλυκόπικρο, αλλά πέρα για πέρα τρυφερό Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου του Αύγουστου Κορτώ, που μιλά με ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ για την κατάθλιψη.

Δεν είναι λάτρεις της λογοτεχνίας; Κανένα πρόβλημα. Το σούπερ ενδιαφέρον Έθνη σε Αναταραχή του μπεστ-σελερίστα Jared Diamond απαντά σε ερωτήματα όπως "ποιους μηχανισμούς διαχείρισης μπορούμε να δανειστούμε από την ψυχοθεραπεία για να ερμηνεύσουμε την άνοδο και την πτώση κάποιων κρατών".

Ένας εξαιρετικός οδηγός... ζωής σε καιρούς πανδημίας και όχι μόνο, το Ζήσε σαν Καλλιτέχνης του Austin Kleon, θα κάνει τους ανθρώπους σου να χαμογελάσουν, ενώ αν θέλεις να τους κάνεις να ξεκαρδιστούν θα τους χαρίσεις το σπαρταριστό, ολόφρεσκο "Το Κουλούρι - Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020". 

Για τους λάτρεις των διηγημάτων, το αστείρευτα αστείο Κάποιος Λούκας του Χούλιο Κορτάσαρ, το συγκλονιστικό Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου για την εκστρατεία στη Μικρά Ασία, και το αθηναϊκά μπουκοφσκικό Ανθρώπων Σκιές του Σπύρου Σμυρνή.



Και οι προτάσεις του Virtual Santa…

Στη σελίδα του Public στο Facebook, οι Virtual Santa έρχονται κάθε εβδομάδα με τις δικές τους προτάσεις για μοναδικά δώρα. Ο αγαπημένος ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης, για παράδειγμα, ξεχώρισε ως Virtual Santa πρώτα απ’ όλα σπουδαία βιβλία: Ο «Χειμώνας» της Ali Smith ήταν η πρώτη του πρόταση, η οποία ταιριάζει ακριβώς στην εποχή. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ακολουθεί την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι περνούν μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η εμπειρία αυτή θα τους αλλάξει όλους και θα τους κάνει λίγο καλύτερους ανθρώπους. Η δεύτερη επιλογή είναι το «Unorthodox», ένα βιβλίο για την πραγματικότητα του να μεγαλώνει κανείς ως μέλος μίας θρησκευτικής σέχτας, το οποίο έγινε και πολύ επιτυχημένη σειρά από το Netflix.

Από τις προτάσεις του Αντίνοου Αλμπάνη δεν έλειψαν και μερικά κλασικά αναγνώσματα. Το «Ψυχώ» του Robert Bloch είναι μία από τις διασημότερες ιστορίες τρόμου, η οποία έχει μετατραπεί και στην ομώνυμη ταινία του Alfred Hitchcock. Το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» είναι επίσης ένα από τα κλασικότερα μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Η έκδοση που είδαμε από τον Virtual Santa Αντίνοο Αλμπάνη είναι το ολοκαίνουργιο graphic novel που προσθέτει και εικόνα στο διαχρονικό έργο της Harper Lee.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v