Τα λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού

Μήπως κάνεις κάποιο από αυτά τα λάθη στην προσπάθειά σου να ομορφύνεις το σπίτι;
Τα λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού

Η διακόσμηση των χώρων σου δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Τα φάουλ που μπορείς να υποπέσεις είναι πολλά και μπορούν να προκαλέσουν… εγκεφαλικά στους διακοσμητές.

Μην ανησυχείς είμαστε εμείς εδώ για σένα, μιλήσαμε με κάποιους και σου μεταφέρουμε αυτούσια τα λάθη που μας επεσήμαναν, για να τα αποφύγεις.

Αγοράζεις χαλιά σε λάθος μέγεθος και φαίνονται… χάλια. Δεν είσαι ο μόνος βέβαια, πολύς κόσμος παίρνει μικρά χαλιά, και τα βάζει σε λάθος σημείο γεγονός που χτυπά άσχημα στο μάτι.

Επίσης, αν βάλεις χαλί κάτω από έπιπλο φρόντισε να ακουμπούν σε αυτό όλα τα πόδια του εκάστοτε επίπλου. Δες την παρακάτω εικόνα για να πάρεις μια γενική ιδέα:



Έχεις σε λάθος ύψος τις κουρτίνες. Υπολόγισε περίπου να τις έχεις μισό εκατοστό από το πάτωμα ή και λιγότερο, όμως σε  καμία περίπτωση δεν πρέπει να σέρνονται.

Χρησιμοποιείς λάθος φωτισμό. Όπου «λάθος» σκέψου τα ψυχρά φώτα αντί για θερμά στο εσωτερικό του σπιτιού. Δεν έχεις μαγαζί ή χώρο εστίασης – σε αυτές τις περιπτώσεις και μόνο θα ταίριαζε ένας ψυχρός φωτισμός.

Έχεις βάλει τα φωτιστικά πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, χωρίς να υπολογίζεις τα έπιπλα του χώρου ή/και το ύψος τους. Φωτισμός και έπιπλα θα πρέπει πάντα να βρίσκονται σε αρμονία, διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι παράταιρο και άσχημο.

Χρησιμοποιείς έντονα χρώματα στον καναπέ ή τις κουρτίνες σου. Πού είναι το κακό με αυτό, θα μας πεις. Σκέψου λίγο, τι θα γίνει σε περίπτωση που βαρεθείς το χρώμα; Αν είχες κάτι πιο ουδέτερο, θα μπορούσες να παίξεις με καινούργια μαξιλάρια/ριχτάρια και να αλλάξεις πιο εύκολα την όψη του χώρου.

Μιας και μιλάμε για μαξιλάρια, απόφυγε να γεμίσεις τους καναπέδες με αυτά σε σημείο που να πρέπει να τα μετακινείς για να κάτσεις. Επειδή φάνηκαν όμορφα στη σύνθεση του μαγαζιού από όπου τα ψώνισες, δε σημαίνει ότι θα δείχνουν το ίδιο ωραία και στο σπίτι σου.

Βάζεις πολλά αξεσουάρ στους χώρους χωρίς λόγο. Δεν είναι ανάγκη κάθε επιφάνεια να έχει κάτι πάνω της. Μερικές φορές less is more – αρκεί μια μίνιμαλ λάμπα ή ένα διακοσμητικό κεράκι λόγου χάρη στο κομοδίνο σου.

Κάνεις πολύ τολμηρές επιλογές στα δωμάτιά σου. Για παράδειγμα, ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να κάνεις θεματικά δωμάτια, γιατί είναι το πρώτο πράγμα που θα σε κουράσει. Το ασφαλέστερο στοίχημα είναι να κάνεις ουδέτερες επιλογές για να μπορείς να παίξεις με τα γύρω γύρω όταν τις βαρεθείς.

Επίσης, όταν θέλεις να αλλάξεις το ντεκόρ ή να ανακαινίσεις ένα δωμάτιο, αποφάσισε το στυλ που θέλεις και ξεκινά από ΕΝΑΝ χώρο. Μην καταπιαστείς με όλο το σπίτι, αυτό το κάνουν οι ειδικοί βλ.  interior designers.

Βάζεις τα έπιπλα κολλητά στους τοίχους. Μερικές φορές το μέγεθος του δωματίου μπορεί να το κάνει δύσκολο, αλλά προσπάθησε να απομακρύνεις τα έπιπλα από τους τοίχους για να δημιουργήσεις πιο οικεία ατμόσφαιρα.

Βάζεις το αγαπημένο σου χρώμα παντού. Καταλαβαίνουμε πως σου αρέσει και πράγματι μπορείς να το  βάλεις σε κάποια σημεία, απλά μην το κάνεις το κύριο χρώμα – δεν είναι αυτός ο τρόπος. Δοκίμασε να το χρησιμοποιήσεις σε μικρές ποσότητες και με φειδώ.

Παραμένοντας στο χρώμα, απόφυγε να διαλέγεις χρώματα στους τοίχους όταν δεν ξέρεις ακόμα τι έπιπλα θα βάλεις στον χώρο. Πρέπει να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα του πρώτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v