Τέλειες ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου

Δες πως με απλούς και οικονομικούς τρόπους θα δώσεις αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας στους χώρους του σπιτιού σου.
Τέλειες ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου

Νέα σεζόν, νέο σπίτι. Όχι, δεν εννοούμε να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να μετακομίσεις, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να ανανεώσεις τους χώρους του σπιτιού σου και να τους δώσεις λίγη παραπάνω φρεσκάδα.

Μην ανησυχείς, δε θα χρειαστεί να κάνεις δραματικές αλλαγές. Στα μικρά και όμορφα βρίσκεται η γοητεία της κατ’ οίκον ανανέωσης.

Άλλαξε μαξιλάρια

Η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση για να ανανεώσεις την εικόνα των χώρων σου. Μάλιστα με τον ερχομό του φθινοπώρου τα μαξιλάρια είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσει cosy αίσθηση το σαλόνι ή η κρεβατοκάμαρά σου.  

Μπορείς να διαλέξεις ένα βασικό χρώμα που θες να κυριαρχεί στον χώρο και να αγοράσεις αντίστοιχου χρώματος μαξιλάρια, ή να «μπλέξεις» διαφορετικά μοτίβα μαξιλαριών στους καναπέδες σου για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Δες παρακάτω μερικές φωτογραφίες/ιδέες.






Mydecorative.com


Pinterest

Επίσης, σημείωσε πως φέτος το φθινόπωρο «ζεστά» χρώματα όπως burned orange, deep blue και dark green θα παίξουν πολύ – δες μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου εδώ και εδώ

Βάλε φωτάκια μέσα σε βάζα

Μια αρκετά οικονομική λύση είναι να πάρεις απλά βάζα και να επιλέξεις λαμπάκια για να βάλεις μέσα – πολύχρωμα ή μη. Ύστερα τα τοποθετείς σε διάφορες γωνιές του σπιτιού και με αυτόν τον τρόπο «ζεσταίνεις» τον χώρο το βράδυ.




Pinterest

Χρησιμοποίησε τη δύναμη της κουρτίνας

Η χρήση της κατάλληλης κουρτίνας στο σαλόνι μπορεί  να δέσει όλα τα στοιχεία του δωματίου αρμονικά να δώσει φινέτσα και αέρα ανανέωσης στον χώρο σου.

Μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένο χρώμα που να ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου ή να πάρεις διαφανείς λινές για να αλλάξει αισθητική ο χώρος.


IKEA


housebeautiful.com



Αν μάλιστα τις δέσεις με ένα απλό σχοινί θα έχεις ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα.


housebeautiful.com

Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να μην είναι πολύ σκούρες και δεν αφήνουν το φως του ήλιου να μπει στον χώρο. Επίσης σημείωσε πως οι κουρτίνες μπορούν να τοποθετηθούν ψηλά για να δίνουν την αίσθηση του ύψους στο σπίτι και να μη φαίνεται μικρό.

Μια προσωπική γωνίτσα

Αν έχεις κάποια άδεια γωνία στο σπίτι, βάλε μια πολυθρόνα/καρέκλα με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό και ένα τραπεζάκι δίπλα για να φτιάξεις μια ωραία «φωλίτσα» για διάβασμα ή οτιδήποτε άλλη ασχολία έχεις.







Παίξε με τα ράφια

Εύκολη και οικονομική αλλαγή. Μπορείς να τα βγάλεις όλα και να τα βάλεις σε άλλη διάταξη ή να βάλεις ενδιάμεσα διάφορα φυτά εσωτερικού χώρου ή γλαστράκια που θα δώσουν ζωντάνια στο δωμάτιο σου.




decoist.com


loveandrenovations.com

Βάλε πίνακες

Με έναν νέο πίνακα ή με την αλλαγή του περιεχομένου μιας παλιάς κορνίζας, ο χώρος αλλάζει αμέσως και προς το καλύτερο. Αν δεν θες να αγοράσεις κάποιον πίνακα, μπορείς να βρεις μια ωραία κορνίζα και να εκτυπώσεις μια φωτογραφία ή να κατεβάσεις από διάφορα online shops όπως το etsy.


homebnc.com


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v