Σούπερ ιδέες για υγιεινό ταπεράκι στη δουλειά

Βαρέθηκες να χαλάς τα λεφτά και τη διατροφή σου στα ντελίβερι; Η λύση είναι μία: Ταπεράκι στη δουλειά. Το θέμα είναι με τι θα το γεμίσεις. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.
Σούπερ ιδέες για υγιεινό ταπεράκι στη δουλειά

Σαλάτα ενέργειας

Υλικά:
1 μικρό τρυφερό κεφάλι μπρόκολο, 1 μικρό τρυφερό κεφάλι κουνουπίδι, 1 καρότο χοντροτριμμένο, 1 παντζάρι βρασμένο (κομμένο σε καρέ), 1 ξυνόμηλο με τη φλούδα (κομμένο σε καρέ ή λεπτές φέτες), 2 κ.σ σταφίδες, 2 κ.σ καρύδια, 1 ρόδι καθαρισμένο
Για το Dressing: 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα), 1/4 φλ. ξύδι βαλσαμικο με μέλι, 2 κ.σ μουστάρδα, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε ωμό το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε πολύ μικρές φουντίτσες. Τα βάζουμε στο τάπερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε για να ενωθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Αν έχουμε το χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 2-3 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας τακτικά.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υγιεινή σαλάτα με πένες

Υλικά:
400 γρ. πένες, αλάτι, πιπέρι, 20 ντοματίνια, 2 κ.σ. δυόσμο, 2 κ.σ. βασιλικό, 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. κοφτές μέλι, 2 αβοκάντο, 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα, 10 ελιές σε ροδέλες, 20 γρ. γκότζι μπέρι, ξύσμα από 2 lime, χυμό από 1 lime
Για το σερβίρισμα: πιπέρι, φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα ντοματίνια όλο το ζουμί τους. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια. Βάζουμε το καλαμπόκι, τις ελιές, το γκότζι μπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. βασιλικό χοντροκομμένο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τις πένες και τις ξεπλένουμε για να σταματήσει ο βρασμός τους. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Πράσινη σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα

Υλικά:
200γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο με το χέρι χωρίς τα κοτσάνια, 200γρ. ρόκα πλυμένη, στραγγισμένη και κομμένη με το χέρι χωρίς τα κοτσάνια, 200γρ. μαρούλια διάφορα (λόλα ρόσα, σαλάτα κατσαρή κλπ) πλυμένα στραγγισμένα και κομμένα με το χέρι, 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού, 1 φλιτζάνι κρουτόν, 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες, 50γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε λεπτά κομμάτια, σουσάμι ελαφρά ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
Για το ντρέσινγκ: 1/3 κούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι, 1 κουτ .σούπας σιρόπι από ξύδι βαλσάμικο, 30γρ. μελι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τη ρόκα και τα μαρούλια στο τάπερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τους σπόρους των ροδιών, το πορτοκάλι, τη λιαστή ντομάτα, το σουσάμι και τα κρουτόν. Ετοιμάζουμε και το ντρέσινγκ: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να δέσουν και περιχύνουμε με αυτό την τελευταία στιγμή τη σαλάτα (καλή ιδέα είναι να το πάρετε μαζί στη δουλειά, σε ένα ξεχωριστό βαζάκι, για να μην «μουλιάσει» η σαλάτα μέχρι το μεσημέρι που θα την φάτε).

Η συνταγή είναι από εδώ

Γρήγορη τονοσαλάτα

Υλικά:
1 μεγάλη ρίζα μαρουλιού, 1 μεγάλη ντομάτα, 1 κρεμμύδι ξερό, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, 3 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα, 1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο ή σε νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι, 1 κ.σ. μαγιονέζα, λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τη ρίζα του μαρουλιού, την πλένουμε καλά, τη στραγγίζουμε, την κόβουμε με τα χέρια μας και τη βάζουμε στο τάπερ. Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε κυβάκια και το ρίχνουμε μαζί με το καλαμπόκι πάνω στο μαρούλι. Ανακατεύουμε λιγάκι, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τον τόνο, το λαδόξυδο και το αλάτι.

Η συνταγή είναι του Έκτορα Μποτρίνι

Σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι

Υλικά:
320 γρ. τόνο σε νερό, κονσέρβα, 2 καρότα, 50 γρ. ελιές σε ροδέλες, 50 γρ. κάππαρη, 3 φρέσκα κρεμμύδια, 400 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο, 400 γρ. φακές βρασμένες, 2 πιπεριές τσίλι, 1 σκ. Σκόρδο, 80 γρ. ελαιόλαδο, ½ ματσάκι μαϊντανό, ¼ ματσάκι δυόσμο, ξύσμα από 2 lime, 100 γρ. ντοματίνια, 30 γρ. τζίντζερ, αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι (προαιρετικά), 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Για το σερβίρισμα: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, 1 κ.σ. δυόσμο

Εκτέλεση:
Στο ταπεράκι μας βάζουμε τον τόνο αφού τον έχουμε στραγγίξει καλά από το νερό του, και τον σπάμε με ένα πιρούνι. Περνάμε τα καρότα από τον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε στο τάπερ. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι και τις φακές.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά. Το προσθέτουμε στο τάπερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ξύσμα από τα lime, τα ντοματίνια κομμένα σε κομμάτια, το τζίντζερ τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα βαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά.

(Πάρτε μαζί σε ξεχωριστό βαζάκι ελαιόλαδο, κρέμα βαλσάμικο και δυόσμο για το σερβίρισμα της σαλάτας.)

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v