5 συνταγές με Oreo

Τα μπισκότα Oreo είναι ίσως από τα πιο εθιστικά νόστιμα μπισκότα, και αυτά τα επιδόρπια θα γίνουν τα νέα αγαπημένα μας
5 συνταγές με Oreo

Cheesecake με oreo
Υλικά:
Για τη βάση: 500g μπισκότα oreo, 250g βούτυρο
Για την κρέμα: 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος, 300g τυρί κρέμα, 1 βανίλια, 1 συσκευασία μπισκότα oreo (τα μισά για την κρέμα και τα μισά για να διακοσμήσουμε το γλυκό πάνω από την μαρμελάδα),
200g μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:
Για τη βάση: Βάζουμε σε ενα μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο με το μπλέντερ για να ενσωματωθεί το βούτυρο στο μπισκότο και να γίνει σαν ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ ή σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενη βάση.
Για την κρέμα: Με τη βοήθεια ενός μίξερ αφρατεύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος για 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε μαζί με τη σαντιγί και προσθέτουμε και την βανίλια. Τέλος ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μπισκότα oreo σπασμένα στα 4 και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να δέσει το γλυκό, και πριν το σερβίρουμε τελειώνουμε την γαρνιτούρα με την μαρμελάδα φράουλα και λίγα σπασμένα μπισκότα oreo.
Η συνταγή από εδώ.

Τρουφάκια Oreo με 3 υλικά
Υλικά: 430 γρ. μπισκότα Oreo με κρέμα βανίλιας, 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 10′ περίπου, ώστε να διατηρηθούν κρύα μέχρι να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε “μπεν μαρί” και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, κυλάμε τα κρύα μπαλάκια στην κουβερτούρα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως η επικάλυψη. Προαιρετικά, αν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, θα τα πασπαλίσουμε πριν κρυώσει τελείως η σοκολάτα.
Η συνταγή από εδώ.

Σοκολατάκια με άρωμα μπανάνας
Υλικά: 120 γρ ωμά αμύγδαλα, 10 μπισκότα Οreo, 30 μπισκότα Μιράντα, 1 μπανάνα, 1 κ.σ. λικέρ μπανάνας, 125 γρ. κουβερτούρα, 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Αλέθουμε τα μπισκότα oreo μαζί με τα μπισκότα Μιράντα στο μπλέντερ ώστε να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο τριμμένο αμύγδαλο. Πολτοποιούμε την μπανάνα στο μπλέντερ και ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από την κουβερτούρα και το μέλι), προσθέτουμε το λικέρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 60 λεπτά να σφίξει ακόμα περισσότερο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε διαδικασία μπεν μαρί και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, βουτάμε το καθένα στην λιωμένη κουβερτούρα και με γρήγορες κινήσεις τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει η κουβερτούρα καλά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Η συνταγή από εδώ.

Oreo Double Stuff μιλκσέικ
Υλικά: 1 κουτί μπισκότα Oreo Double Stuff, 200 γρ. παγωτό βανίλια, 200 ml γάλα, 150γρ παγάκια

Εκτέλεση: Σ’ ένα μπλέντερ αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε στο μπλέντερ το παγωτό, το γάλα, τα παγάκια και χτυπάμε. Σερβίρουμε με καλαμάκια. Αν θέλουμε διακοσμούμε το μιλκσέικ με ένα αλεσμένο μπισκότο.
Η συνταγή από εδώ.

Oreo Madness
Υλικά: 1 πακέτο Oreo θρυμματισμένα, 1 κούπα λιωμένο βούτυρο αγελάδος, μισό κιλό παγωτό βανίλια, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κουβερτούρα πραλίνα

Εκτέλεση: Αφήνουμε το παγωτό, για λίγο, εκτός κατάψυξης. Αναμειγνύουμε τα Oreo με το βούτυρο. Σε θήκη για ατομικά muffins βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα ώστε να φτιάξουμε τη βάση. Έπειτα βάζουμε 1/4 της κούπας παγωτό και πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί λίγο το παγωτό. Τέλος βάζουμε 1 1/2 κ.σ. μείγμα Oreo πάνω από το παγωτό για να δημιουργήσουμε το πάνω μέρος του «σάντουιτς». Καλύπτουμε πάλι με τη μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες στην κατάψυξη. Σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα πραλίνα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, το οποίο έχουμε ήδη χτυπήσει στο μίξερ και έχουμε βάλει 1 κ.σ. νερό ώστε να αποκτήσει λεία υφή.
Η συνταγή από τις φίλες μας στο mama365.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v