5 σούπερ συνταγές… χωρίς μαγείρεμα

Πρωτότυπα ορεκτικά, σαλάτες για κυρίως, ιδέες για πρωινό ή λαχταριστά γλυκά, με άλλα λόγια… κάτι για κάθε ώρα, χωρίς καθόλου μαγείρεμα.
5 σούπερ συνταγές… χωρίς μαγείρεμα
Σαλάτα με ρόκα, ροκφόρ και σταφύλι
Υλικά:
1 ματσάκι ρόκα, λίγα φύλλα γλυστρίδας (προαιρετικά), 1/2 κούπα σταφύλι χωρίς κουκούτσι, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 200 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί, ελαιόλαδο, ξύδι βαλσαμικό, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και την ρόκα αν είναι μεγάλη με τα χέρια μας. Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με το σταφύλι αφού έχουμε αλατοπιπερώσει. Χτυπάμε το 2/3 ελαιόλαδο με 1/3 ξύδι βαλσαμικό για να κάνουμε την βινεγκρέτ και την ρίχνουμε πάνω από την σαλάτα μας, από πάνω ρίχνουμε το ροκφόρ. Αν θέλουμε να την φτιάξουμε για να είναι έτοιμη για αργότερα την ετοιμάζουμε την κρατάμε στο ψυγείο και ρίχνουμε την βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.
Η συνταγή είναι από εδώ. 

Τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1 πακέτο ινδοκάρυδο, 1 κ.σ. κακάο, λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα έως ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκανίτσα, όπου προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 3/4 από την ινδική καρύδα, το κακάο και ελάχιστο κονιάκ. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας μαζί και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα και αφού πλάσουμε μικρές μπάλες από την ζύμη μας τις κυλάμε πάνω στην καρύδα για να τις περιβάλει. Όταν τελειώσουμε βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για μια ώρα και είναι έτοιμα.
Η συνταγή είναι από εδώ 

Γρήγορη τονοσαλάτα
Υλικά:
1 μεγάλη ρίζα μαρουλιού, 1 μεγάλη ντομάτα, 1 κρεμμύδι ξερό, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, 3 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα, 1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο ή σε νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι, 1 κ.σ. μαγιονέζα, λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη ρίζα του μαρουλιού, την πλένουμε καλά, τη στραγγίζουμε, την κόβουμε με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα ρίχνουμε μαζί με το καλαμπόκι πάνω στο μαρούλι. Ανακατεύουμε λιγάκι, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τον τόνο, το λαδόξυδο και το αλάτι.
Η συνταγή είναι από εδώ. 

Υγιεινές μπάρες με αμύγδαλα και καρύδα
Υλικά:
2 φλιτζάνια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένους, 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα, ½ - ¾ φλιτζάνι καρύδα τριμμένη, ½ - ¾ κ.γλ. εκχύλισμα πικραμυγδάλου, 3 κ.σ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία μάζα. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πολύ μικρό σκεύος ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να έχουν οι μπάρες μας και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ και κατόπιν κόβουμε με μαχαίρι σε τετράγωνες μπάρες. Διατηρούνται στο ψυγείο για 10-15 μέρες και στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο.
Η συνταγή είναι από εδώ

Γεμιστά αγγουράκια με καπνιστό χοιρινό ή γαλοπούλα
Υλικά:
2 αγγούρια, 1 τυρί κρέμα 200 γρ., 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, λίγο φρέσκο άνηθο, 3 φέτες καπνιστό χοιρινό, γαλοπούλα ή ό,τι άλλο θέλετε, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αγγούρια, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια κρέμα. Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε με ένα κουταλάκι κρέμα σε όλη την επιφάνεια του αγγουριού και τυλίγουμε σε ρολάκι. Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε το ορεκτικό κρύο.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v