Πώς θα φτιάξετε πανεύκολα παγωτό-σάντουιτς

Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε την απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά στη σπιτική της βερσιόν.
Πώς θα φτιάξετε πανεύκολα παγωτό-σάντουιτς
Ήταν κι εσάς το αγαπημένο σας παγωτό όταν ήσασταν πιτσιρίκια; Ανακαλύψαμε μια τέλεια, πανεύκολη συνταγή, για να φτιάξετε μόνοι σας παγωτό-σάντουιτς στο σπίτι και να το απολαύσετε με φίλους στο μπαλκόνι.

Υλικά:
120 γρ. βούτυρο λιωμένο, 100 γρ. άσπρη ζάχαρη, 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 αυγό, 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 25 γρ. σκόνη κακάο, ¼ κ.γλ. αλάτι, 1 κιλό παγωτό (ό,τι γεύση θέλετε)

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Λιώστε το βούτυρο, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε με το μίξερ και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. Τέλος, ρίξτε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι απ’ την ανάποδη. Ψήστε για δέκα λεπτά μέχρι να φτιάξετε μια λεπτή, στεγνή στρώση τύπου κέικ.

Βγάλτε το κέικ απ’ το ταψί (χρησιμοποιώντας ως «φορείο» το χαρτί) και ακουμπήστε το σε έναν πάγκο. Αφήστε το εκεί μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το λεπτό κέικ σε δύο ίσα μέρη.

Τοποθετήστε το ένα μισό αναποδογυρισμένο πάνω σε απλωμένη μεμβράνη και αλείψτε το με παγωτό γενναιόδωρα. Σκεπάστε το παγωτό με το άλλο μισό και τυλίξτε σφιχτά με μεμβράνη.

Τip: Βγάλτε απ’ την κατάψυξη το παγωτό 10-15 λεπτά πριν το απλώσετε, ώστε να μαλακώσει ελαφρά. Μην το αφήσετε να λιώσει πολύ, γιατί θα υγράνει πολύ το κέικ.

Βάλτε στην κατάψυξη το παγωτό σάντουιτς μέχρι να σταθεροποιηθεί –αυτό θα πάρει τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν το γλυκό σταθεροποιηθεί εντελώς, βγάλτε το απ’ την κατάψυξη και κόψτε το σε ισομεγέθη παραλληλόγραμμα ή, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, σε κύκλους. (Στη δεύτερη περίπτωση θα περισσέψουν κομμάτια γλυκού, που μπορείτε να φάτε επί τόπου, χωρίς να το μάθει ποτέ κανείς!)

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παγωτά-σάντουιτς στην κατάψυξη, τυλίγοντάς τα σε ατομικές συσκευασίες με μεμβράνη.

Πηγή: Mama365.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v