Τέλειες συνταγές για καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες

Δροσερές, χρωματιστές, λαχταριστές φρουτοσαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, για να φέρετε το καλοκαίρι… στην κουζίνα σας.
Τέλειες συνταγές για καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες
Έχουν τη γεύση του καλοκαιριού, είναι χρωματιστές και όμορφες (για όσους αρέσκονται να φωτογραφίζουν το φαγητό τους) και, το κυριότερο, μπορούν να γίνουν το τέλειο υποκατάστατο των θερμιδογόνων γλυκών. Αν δεν σας πείσαμε ακόμα για το πόσο ωραίες είναι οι φρουτοσαλάτες, έχουμε πέντε λαχταριστές συνταγές που σίγουρα θα το κάνουν.

Φρουτοσαλάτα με σως λευκής σοκολάτας
από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
250 γρ. φράουλες, 1 μπανάνα, 1 μήλο, 1 αχλάδι, 60 γρ. λευκή σοκολάτα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος light, 30 γρ. λικέρ (amaretto, baileys, limoncello), ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα. Κόβουμε σε ένα μπώλ τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπώλ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το λικέρ. Περιχύνουμε στα φρούτα και σερβίρουμε.

Φρουτοσαλάτα με δυόσμο
από το Everything Cook

Υλικά:
2 πορτοκάλια (το χυμό τους), 1 λεμόνι (το χυμό του), 3 σφηνάκια λευκό κρασί (Μοσχοφίλερο), το ξύσμα από ένα λεμόνι, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1/3 της κούπας ζάχαρη μαύρη, 1 κ.γλ. βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες σε σκόνη, 1 κονσέρβα ανανά ψιλοκομμένο, ½ κιλό φράουλες κομμένες στα τέσσερα, 1 μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, 1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους, 1 ροζ γκρέιπφρουτ κομμένο σε κύβους, ½ κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσι, 2 ακτινίδια ψιλοκομμένα, ½ κιλό βατόμουρα, λίγα φύλα δυόσμο ψιλοκομμένα, παγωτό βανίλια και μπισκότα (της αρεσκείας σας) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τους χυμούς από το λεμόνι και τα πορτοκάλια, το κρασί και τα ξύσματα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και μπισκότο σπασμένο.

Φρουτοσαλάτα με κρέμα lime
από το Syntagies.gr

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί, 50 γρ. ζάχαρη, 1 ακτινίδιο καθαρισμένο και κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια, 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια, 125 γρ. κουμ κουάτ σε φετούλες, 1 νεκταρίνι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, 1/2 μικρό πεπόνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, 125 γρ. ρώγες από κόκκινα σταφύλια κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσια, 1 παπάγια καθαρισμένη χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη.

Υλικά για την κρέμα:
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος, χυμός και ξύσμα ενός μοσχολέμονου λάιμ

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί με τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4 λεπτά. Τοποθετούμε τα φρούτα όμορφα σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και αναμειγνύουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του μοσχολέμονου. Σερβίρουμε τα φρούτα μαζί με την κρέμα.

Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα
από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
15 κεράσια, 2 ροδάκινα, 4 βανίλιες (φρούτο), 1 σφηνάκι γλυκό σαμιώτικο κρασί, ζάχαρη κατά βούληση

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φρούτα. Κόβουμε το κάθε κερασάκι στα δύο και πετάμε τα κουκούτσια. Κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια. Κόβουμε στα 4 τις βανίλιες. Τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε μεγάλο μπωλ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, προσθέτοντας το κρασί. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα να βγάλουν τα ζουμάκια τους και να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε σε μπωλάκια είτε σκέτη τη φρουτοσαλάτα μας είτε συνοδεία γιαουρτιού/σαντιγύς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v