Εύκολες συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά

Εύκολα πρωινά, υγιεινά σνακ, νόστιμα γεύματα και λαχταριστά αλλά θρεπτικά γλυκίσματα που δεν θα σας δυσκολέψουν στην κουζίνα και θα ξετρελάνουν τα παιδιά.
Εύκολες συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά
Δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα, αλλά δεν θέλετε να αφήσετε και τα παιδιά στο έλεος του πρόχειρου, λιπαρού junk food. Κανένα πρόβλημα: Οι παρακάτω συνταγές είναι φτιαγμένες για να σας γλιτώσουν χρόνο, και να πείσουν τα παιδιά να φάνε νόστιμα και υγιεινά, με ευφάνταστες αλλά γευστικές ιδέες για το πρωινό γεύμα, το σχολικό σνακ, το μεσημεριανό ή την ώρα που θέλουν κάτι γλυκό.

Πρωινές τορτίγιες

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι, 1 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. μαγειρικό λάδι, 1/2 φλ. χλιαρό νερό, γέμιση της επιλογής σας (τυρί, λαχανικά, αβγό, γαλοπούλα ή κοτόπουλο)
Εκτέλεση:
Ρίξτε αλεύρι, αλάτι και μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε και βάλτε το λάδι μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε το χλιαρό νερό σταδιακά μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό στο χέρι. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να σκληρύνει, για 1 με 2 λεπτά. Τοποθετήστε την σε ένα μπολ, σκεπάστε την με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε την για μισή ώρα. Κόψτε τη συνέχεια 8 με 10 μπαλίτσες και πλάστε τις για να γίνουν πολύ λεπτές και στρόγγυλες. Βάλτε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί ή ανάψτε το γκριλ. Βάλτε τις τορτίγιες για λιγότερο από ένα λεπτό σε κάθε πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε τις πάνω στο πιάτο. Γεμίστε με τυρί, λαχανικά, γαλοπούλα, αβγό ή κοτόπουλο.
Η συνταγή είναι από εδώ

Πολύχρωμη ομελέτα

Υλικά για 3 άτομα:
6 αυγά, 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε φέτες, 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδα, 5-6 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες, 3 -4 φέτες γαλοπούλα σε κύβους, κασέρι τριμμένο, 1/2 φλ. ελληνικού γάλα, αλάτι και πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε λίγο λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια να τηγανιστούν. Χτυπάτε σε ένα πιάτο τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι. Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές ρίχνετε τα αυγά. Προσθέτετε το τυρί και το κασέρι. Γυρίστε την ομελέτα να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει και φουσκώσει από την άλλη πλευρά, βγάλτε την από τηγάνι.
Η συνταγή είναι από εδώ

Μακαρονάδα λαχανικών με κοτόπουλο

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε, 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα, 2-3 κ.σ. τυρί τριμμένο light, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι, 1 μελιτζάνα, 1 κόκκινη πιπεριά (όχι καυτερή), σέλινο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό για γαρνίρισμα, κοτόπουλο σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια σε ζεστό νερό για 10' και παράλληλα κόβετε τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι «μαραίνετε» το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα μακαρόνια (καλά στραγγισμένα) μαζί με το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για 5 ακόμη λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών σας, αλλά και το τι έχετε διαθέσιμο στην κουζίνα σας κάθε φορά. Στην περίπτωση που βάλετε και κομματάκια κοτόπουλου, θα πρέπει να τα σοτάρετε για 10' πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Η συνταγή είναι από εδώ

Σουβλάκια φρούτων με χυμό μήλου και σοκολάτα

Υλικά:
1 αχλάδι, ½ μήλο golden, 4 σύκα, 1 κ.γ. κανέλα, 200 ml χυμό μήλο, 40 γρ. κουβερτούρα, 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 1 κ.γ. κοφτή πραλίνα, 4 καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε σε χοντρούς κύβους το μήλο και το αχλάδι, κόψτε τα σύκα στα 2 και περάστε τα φρούτα στα καλαμάκια εναλλάξ σε 4 σουβλάκια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κανέλα με τον χυμό μήλου και μαρινάρετε για 1 ώρα τα σουβλάκια, γυρνώντας τα κατά διαστήματα. Λιώστε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με 2 κ.σ. νερό για 1 λεπτό στα 500 W. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος (ζεστή) στη σοκολάτα και την πραλίνα και ανακατέψτε. Σε ένα καυτό τηγάνι δώστε χρώμα στα σουβλάκια σας για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μαζί με την μαρινάδα, η οποία πρέπει να δέσει. Σε ένα πιάτο σερβίρετε 1 σουβλάκι και συνοδεύστε το με μαρινάδα και σως σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από εδώ

Μάφιν με δημητριακά

Υλικά:
375 γρ. δημητριακά (σιταριού), 345 ml γάλα, 2 αυγά, 113 γρ. βούτυρο ανάλατο, 90 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. πετιμέζι, 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο), 2 κ.γ. baking powder, ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Βάζετε σε λεκάνη τα δημητριακά μαζί με το γάλα και τα αφήνετε 5-10 λεπτά να μουλιάσουν. Προσθέτετε τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder και αναμιγνύετε καλά. Βάζετε σε φόρμα για muffins χάρτινες θήκες και μοιράζετε το μείγμα με ένα κουτάλι παγωτού ή, αν δεν έχετε, με ένα κουτάλι σούπας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v