Πεντανόστιμα ορεκτικά χωρίς μαγείρεμα

Εύκολα και γρήγορα ορεκτικά, που δεν απαιτούν φωτιές και κατσαρόλες, αλλά θα κλέψουν την παράσταση στο τραπέζι σας.
Πεντανόστιμα ορεκτικά χωρίς μαγείρεμα
Βαριέστε να μαγειρεύετε; Έχετε ετοιμάσει τραπέζι τριών πιάτων, και αναρωτιέστε τι μπορείτε να σερβίρετε στην αρχή, χωρίς εξτρά κόπο; Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε διαφορετικές συνταγές για έξτρα λαχταριστά ορεκτικά, που φτιάχνονται σε λίγα μόνο λεπτά, και δεν απαιτούν κανενός είδους μαγείρεμα. Όλες δικές σας.

Γκουακαμόλε
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
3 ώριμα αβοκάντο
1-2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 φύλλο φρέσκο κόλιαντρο (περίπου μία γεμάτη κουταλιά όταν το ψιλοκόψουμε)
1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε από μέσα τη σάρκα τους, την βάζουμε σε ένα μπώλ και λιώνουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, λιώνουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον κόλιαντρο, και τα προσθέτουμε στο αβοκάντο.

Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ, λίγο αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι) και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε για να παντρευτούν μεταξύ τους οι γεύσεις. Σερβίρουμε με nachos ή τορτίγιες.

Ταμπουλέ
Από τις Συνταγές μας

Υλικά:
2 ματσάκια μαϊντανό πλυμένο και καλά στεγνωμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο πλυμένο και καλά στεγνωμένο
6-7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
4 ντομάτες
4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (ή λεμόνι)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ φλ. τσαγιού πλιγούρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό, ίσα να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να ρουφήξει το υγρό για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ. Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι).

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.

Μαλακό τυρί από κάσιους με φιστίκια και κράνμπερις
Από το Lovecooking.gr

Υλικά:
3 φλ. ωμά κάσιους
¼ φλ. διατροφική μαγιά
3 κ.σ. λάδι καρύδας
¼ φλ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
½ φλ. κράνμπερις
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό για μερικές ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φιστίκια και τα κράνμπερις στο μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει ένα βελούδινο μείγμα. Αν δεν έχουμε δυνατό μπλέντερ ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε μία κουταλιά νερό.

Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες. Στο ενδιάμεσο κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα φιστίκια και τα κράνμπερις και τα τοποθετούμε σε ένα πλατύ μπολ ή πιάτο. Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και τα ρολάρουμε στο μείγμα φιστικιών-κράνμπερις μέχρι να καλυφθούν παντού. Τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για λίγη ώρα και τα βγάζουμε όταν είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε.

Αγγουράκια γεμιστά
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
2 αγγούρια
1 τυρί κρέμα 200gr
10 φρέσκα φύλλα δυόσμου
λίγο φρέσκο άνηθο
3 φέτες καπνιστό χοιρινό, γαλοπούλα ή ότι άλλο θέλετε
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αγγούρια, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια κρέμα. Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε με ένα κουταλάκι κρέμα σε όλη την επιφάνεια του αγγουριού και τυλίγουμε σε ρολάκι. Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε το ορεκτικό κρύο.

Ταραμοσαλάτα
Από το e-Sintages

Υλικά:
150 γρ ταραμάς λευκός
350 γρ ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτήρι νερού λάδι
Χυμό απο δύο λεμόνια
Άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βρέχουμε την ψίχα και την στύβουμε καλά. Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε πιπέρι, την ψίχα και το χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά καθώς χτυπάμε, το λάδι και το λεμόνι. Δοκιμάζουμε, και αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί, λάδι, πιπέρι ή λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v