5 υπέροχες ανοιξιάτικες φρουτοσαλάτες

Φέρνουμε την άνοιξη… στο μπολάκι μας, ετοιμάζοντας πέντε υπέροχες, δροσιστικές, πολύχρωμες και νόστιμες φρουτοσαλάτες.
5 υπέροχες ανοιξιάτικες φρουτοσαλάτες
Χρώματα, αρώματα, γεύσεις… Η άνοιξη «εξοπλίζει» τα φρούτα εποχής με τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά ώστε να μας πείσει να αφήσουμε κατά μέρος τα παχυντικά γλυκά, και να χορτάσουμε νοστιμιά και βιταμίνες με υπέροχες φρουτοσαλάτες. Όπως οι παρακάτω:

Δροσιστική φρουτοσαλάτα με σαντιγί
Υλικά:
3 μπανάνες, 2 αχλάδια, 3 μήλα, φράουλες όσες θέλουμε, 2 ακτινίδια, 1 κουτί κομπόστα ανανά, ½ κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.σ. οποιουδήποτε λικέρ, 1-2 κ.γ. χυμό λεμονιού, 2 φακελάκια garni ζαχαροπλαστικής, λίγο τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε 10 λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα τη βάζουμε στη συντήρηση μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα φρούτα μας. Κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες και τα αχλάδια με τα μήλα σε μικρούς κύβους (αφού πρώτα τα έχουμε ξεφλουδίσει). Όταν τα τεμαχίζουμε τα ρίχνουμε μέσα σε μία λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα. Κόβουμε τις φράουλες, τα ακτινίδια και τον ανανά σε κομματάκια. Προσοχή: δεν πετάμε το ζωμό της κομπόστας. Στραγγίζουμε μπανάνες, αχλάδια και μήλα και ανακατεύουμε όλα τα φρούτα σε ένα οβάλ, σχετικά βαθύ πυρέξ. Στο κουτί που ήταν η κομπόστα και έχει παραμείνει ο ζωμός, προσθέτουμε το λικέρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα φρούτα με το ζωμό που ετοιμάσαμε. Στρώνουμε πάνω από τα φρούτα τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Η συνταγή είναι από εδώ 

Φρουτοσαλάτα με σαγκουίνι και μέλι
Υλικά:
1 σαγκουίνι, 1 μπανάνα, φρέσκος δυόσμος, 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σαγκουίνι σε φέτες ή σε μεγάλους κύβους. Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες Τα αναμειγνύουμε ελαφρά σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο και πασπαλίζουμε με αυτόν τα φρούτα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να καλύψει όλα τα φρούτα. Η δροσερή φρουτοσαλάτα με σαγκουίνι, μπανάνα και μέλι μπορεί να σκεπαστεί και να μείνει λίγη ώρα στο ψυγείο για να γίνει ένα δροσιστικό και υγιεινό ενδιάμεσο γεύμα.
Η συνταγή είναι από εδώ

Φρουτοσαλάτα με κεράσια
Υλικά:
300 γρ. βατόμουρα, 350 γρ. κεράσια, 2 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, ½ κεσεδάκι φράουλες κομμένες, 1 κονσέρβα ανανά, 4 μανταρίνια
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα βάζουμε σε ένα μπολ κομμένα όπως επιθυμούμε και τα περιχύνουμε με το ζουμί της κομπόστας.
Η συνταγή είναι από εδώ

Φρουτοσαλάτα με βατόμουρα και κρέμα
Υλικά:
1 κονσέρβα ροδάκινο σε φέτες, αστράγγιστο, 1 κονσέρβα ανανά, αστράγγιστο, 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια, 400 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα, 1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες, 1/2 ποτήρι βατόμουρα, 1 τσαμπί σταφύλι, 1 -2 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ροδάκινα, τον ανανά μαζί με τους χυμούς τους και τη σκόνη βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η κρέμα. Προσθέτουμε τις φράουλες, τις μπανάνες, τα βατόμουρα, τα σταφύλια και ζάχαρη, αν θέλουμε Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ

Φρουτοσαλάτα με δροσερό γιαουρτοζελέ
Υλικά:
1 ζελέ κεράσι, 10 κερασάκια κονσέρβας, 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι, 400 γρ. φρούτα φρέσκα (ρώγες σταφυλιών, βερίκοκα και ροδάκινα κομμένα σε κύβους), 185 ml βραστό νερό, 125 ml χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος και φιλτραρισμένος, 2 κ.γ. ζελατίνη (σκόνη), 375 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.σ. ξανθή ζάχαρη, κερασάκια γλασέ και φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα φρέσκα φρούτα, τους χουρμάδες και τα κερασάκια. Τα περιχύνουμε με το ζελέ κεράσι, το βραστό νερό και κατόπιν τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν 3 ώρες. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού σε μικρό πυρίμαχο μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζελατίνη. Αφήνουμε να σταθεί 2 λεπτά και κατόπιν ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και κατόπιν τα προσθέτουμε στο μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ πάνω από το ζελέ. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή μία νύχτα. Γαρνίρουμε τη φρουτοσαλάτα με κερασάκια γλασέ και φύλλα μέντας.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v