Οι ιστοσελίδες που κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν

Πέντε online διευθύνσεις που θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες στην κουζίνα και θα ανανεώσουν τις ιδέες για τα καθημερινά σας μαγειρέματα.
Οι ιστοσελίδες που κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν
Πριν από λίγους μήνες, σας είχαμε συστήσει εννέα από τους καλύτερους έλληνες food bloggers, με ιστοσελίδες γεμάτες ιδέες για τα μαγειρέματά σας. Γιατί όμως να κλείνουμε την έμπνευσή μας στα στενά ελληνικά σύνορα; Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας και τις ξένες ιστοσελίδες που «βάζουν φωτιά» στην κουζίνα μας. Αρκούν οι βασικές γνώσεις αγγλικών και διάθεση για δοκιμές, γιατί από συνταγές… σας έχουμε πολλές και θεματικές.

Για εύκολες νοστιμιές: Tasty
Είναι η νέα μας αδυναμία: Κολασμένες, πρωτότυπες και πανεύκολες συνταγές, που παρουσιάζονται σε σύντομα video μισού ή ενός λεπτού – ιδανικές για όσους θέλουν να βλέπουν εν τάχει όλα τα στάδια μιας συνταγής πριν την ξεκινήσουν.

Για γλυκές αμαρτίες: Baking Obsession
Μπράουνι και κέικ, μπισκότα και κρέμες, παγωτά και φρουτένια επιδόρπιο, μάφιν και cupcakes, τάρτες, pancakes και βάφλες, ό,τι γλυκιά νοστιμιά μπορείτε να φανταστείτε, θα την βρείτε στη λίστα συνταγών αυτής της όμορφα στημένης ιστοσελίδας. Επιπλέον, θα βρείτε οδηγίες για διακόσμηση γλυκών και τούρτας και άλλα χρηστικά tutorials για πιο εντυπωσιακά επιδόρπια.



Για λίγο απ’ όλα: Food.com
Σαν μια μικρή εγκυκλοπαίδεια μαγειρικής, η… συνταγοθήκη του Food.com περιλαμβάνει κάθε είδους φαγητό, με μια χρηστικότατη μηχανή αναζήτησης συνταγών με βάση υλικό, είδος γεύματος, θερμιδικό φορτίο, περίσταση, εθνική κουζίνα ή ευκολία προετοιμασίας. Θα βρείτε επίσης θεματικά αφιερώματα (π.χ. 35 γεύματα κάτω των 300 θερμίδων κ.ο.κ), videos, photo galleries και how to… manuals για να φτιάχνετε καλύτερα burgers, μεζέδες, ζυμαρικά, κοκτέιλ κ.α.

Για υγιεινά μαγειρέματα: JamieOliver.com
Θα λέγαμε ψέματα αν ισχυριζόμασταν ότι δεν μας τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που τον βλέπουμε να μαγειρεύει στις τηλεοπτικές του εκπομπές. Ο Jamie Oliver, εκτός από ωραία μαγειρικά shows, έχει και μια πληρέστατη ιστοσελίδα, στην οποία έχει στήσει ειδικό τομέα «Heath» με υγιεινές αλλά πάντα πρωτότυπες και γευστικές ιδέες με super foods. Μας αρέσει ιδιαίτερα και η στήλη Family Food, ιδανική για τις οικογενειάρχες με το μόνιμο πρόβλημα «τι να φτιάξουμε πάλι σήμερα;». Στην “healthy” στήλη περιλαμβάνονται συνταγές για μεσημεριανά ή βραδινά γεύματα, σνακ, σούπες, vegetarian φαγητά και μαγειρέματα με κοτόπουλο ή ψάρι.



Για ethnic συνταγές: EthnicSpoon.com  
Η έθνικ κουτάλα της Analida μαγειρεύει καθημερινά συνταγές με πινελιές από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου, και τις μοιράζεται μαζί μας μέσα από αυτή την όμορφη ιστοσελίδα, γεμάτη λιχουδιές: Από ιταλικά ζυμαρικά μέχρι μεσανατολίτικες σούπες, από εξωτικά tapas μέχρι λατινοαμερικάνικα πρωινά, και από γαλλική haute cuisine μέχρι ιρλανδέζικες συνταγές με μπύρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v