Κολασμένες συνταγές με πραλίνα φουντουκιού

Αυτές οι συνταγές με πραλίνα φουντουκιού υπόσχονται να προσφέρουν… πολλαπλούς οργασμούς στον ουρανίσκο σας.
Κολασμένες συνταγές με πραλίνα φουντουκιού
Από τα παιδικά μας χρόνια, αλειμμένη πάνω σε ζεστό ψωμί, μέχρι τις… ενήλικες υπογλυκαιμίες και τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες μας, η πραλίνα φουντουκιού μας έχει… σταθεί σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Γι’ αυτό και την τιμάμε, συγκεντρώνοντας πέντε συνταγές που θα της επιτρέψουν να κάνει κι άλλες στιγμές της ζωής μας ακόμα πιο απολαυστικές. Ξεκινώντας από μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξουμε σπιτική πραλίνα, και συνεχίζοντας με ιδέες που την «κρύβουν» μέσα σε κέικ, τούρτες και μπισκότα, ιδού οι συνταγές που θα μας στείλουν στην κόλαση (ή στον παράδεισο).

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
125 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 150 γρ. μαργαρίνη, 5 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο, 1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr



Σοκολατίνα με πραλίνα
Υλικά:
1 πακέτο πτι μπερ (225γρ.), 1 κιλό γάλα φρέσκο πλήρες και 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα, 4 αυγά, 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού, άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε (το 1 κιλό) γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ταψάκι επενδυμένο με μεμβράνη. Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο SteliosParliaros.gr

Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
260 γρ. γάλα, 260 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες, 200 γρ. κουβερτoύρα, 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού, 60 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου, 4 αυγά, 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 50-100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
Για τη σως πραλίνας (προαιρετικά): 100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού, 250 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και περιμένουμε να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε και τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ μέσα σε ένα μπολ. Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό πάνω στο μάτι. Πάνω της, βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ. Μέσα εκεί βάζουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα και ανακατεύουμε πού και πού με μια σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε ένα με δύο λεπτά το μείγμα να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό γάλα (το οποίο έχουμε βάλει για 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί), μετά το μισό από το αλεύρι που έχει μείνει και συνεχίζουμε με το άλλο μισό από το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε για λίγο απαλά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά, αλλά δεν το παραχτυπάμε για να έχουμε ένα ωραίο και τριφτό κέικ. Τέλος, με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσθέτοντας τα φουντούκια. Αλευρωβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και μετά το κόβουμε. Μπορούμε να το κόψουμε και αμέσως αφού βγει από το φούρνο απλά θα είναι πιο ρευστή η σοκολάτα και θα μας τρέχει στο κόψιμο.
Για τη σως πραλίνας: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Αφού πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μόνο στο κέντρο, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Έτσι θα έχουμε μια πολύ γυαλιστερή ganache. Τέλος ρίχνουμε και την πραλίνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω από το κέικ.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο AkisPetretzikis.gr 



Πουτίγκα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνες
Υλικά:
4 κρουασάν, 2 ώριμες μπανάνες σε πουρέ, 1 ½ φλιτζάνι πραλίνας φουντουκιού, 4 αυγά, 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 κ.γλ. κανέλα, 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο, 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου, 1 κ.γλ Frangellico (λικέρ), ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση και απλώνουμε στο καθένα την πραλίνα και τη μπανάνα. Κλείνουμε τα κρουασάν και κόβουμε σε τρία ή τέσσερα κομμάτια. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το frangellico και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε τα κομμάτια των κρουασάν σε μικρές θήκες και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών επάνω από όλα διασφαλίζοντας ότι το κρουασάν καλύπτεται καλά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 25 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο MissBloom.gr 



Cookies με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
3/4 φλιτζανιού και 12 κ.γλ. πραλίνα φουντουκιού, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 αυγό
Εκτέλεση:
Καταψύχουμε 12 κ.γλ. πραλίνας φουντουκιού από την προηγούμενη μέρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την πραλίνα φουντουκιού με το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι ζύμη σε μια μπάλα και την ισιώνουμε στην παλάμη μας. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού παγωμένη πραλίνα φουντουκιού στο κέντρο του μπισκότου. Παίρνουμε με ένα δεύτερο μικρό κουταλάκι του γλυκού ζύμη και την ισιώνουμε με την παλάμη μας. Καλύπτουμε τα μπισκότα και τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Mamapeinao.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v