@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

5 πρωτότυπες συνταγές για αφράτα κέικ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κέικ ακτινίδιο ή ατομικά κεκάκια… κρουασάν; Ήρθε η ώρα να τα απολαύσετε… φτιάχνοντάς τα μόνοι σας.

5 πρωτότυπες συνταγές για αφράτα κέικ

Όχι άλλο κέικ σοκολάτα ή βανίλια! Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε πρωτότυπα κέικ με ιδιαίτερες γεύσεις, από γιαούρτι και λεμόνι μέχρι μπανάνα, καρότο, ακτινίδιο ή φιστικοβούτυρο. Δείτε παρακάτω πέντε λαχταριστές συνταγές για την πιο αφράτη γευστική απόλαυση της καθημερινότητάς σας.

Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Υλικά:
3 αυγά, 250 γρ. ζάχαρη (+200 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο), 200 γρ. γιαούρτι, 250 γρ. αλεύρι, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 50 γρ. βούτυρο, 1 κ.γ. χυμό από λεμόνι, 1 κ.σ. ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα, ανακατεύοντας με μία μαρίζ (πλαστική σπάτουλα). Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 50 λεπτά. Εάν χρειαστεί, ψήνουμε για λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γλασάρουμε, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη, ζεστό νερό και χυμό από λεμόνι.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο glykes-alchimies.gr  

Κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο

Υλικά:
3 μπανάνες ώριμες, 125 γρ. βούτυρο λιωμένο, 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 125 γρ. δάκρυα σοκολάτας, 200 γρ. φυστικοβούτυρο, 175 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακή, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. σόδα, 80 γρ. μέλι, 2 αυγά, 1 κ.γ. εκγχυλίσμα βανίλιας
Για την επικάλυψη: 2 πολύ ώριμες μπανάνες (για να διαλυθούν εύκολα στο μίξερ), 125 γρ. φυστικοβούτυρο, 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα δάκρυα σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη. Μέσα σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα 2 αυγά, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα μας.Τέλος, προσθέτουμε και τις μπανάνες αφού πρώτα τις έχουμε κάνει πουρέ. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα. Μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30 x 10 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 40-45 λεπτά. Με ένα μαχαίρι, τρυπάμε στο κέντρο και ελέγχουμε να βγει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα και ετοιμάζουμε το frosting ρίχνοντας όλα τα υλικά του στο μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και λιώσει η μπανάνα, το frosting είναι έτοιμο για να το απλώσουμε πάνω από το κέικ - προσοχή, το κέικ να έχει κρυώσει καλά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο AkisPetretzikis.com  

Κέικ κρουασάν με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά:
600 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. λικέρ Baileys (προαιρετικά), 3 μεγάλα αβγά, 100 γρ. ζάχαρη, 8 ψημένα μίνι κρουασάν βουτύρου, 150 γρ. σταγόνες ή κομμάτια σοκολάτας, 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Στρώνουμε λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λικέρ (προαιρετικά) και την κρέμα. Τα χτυπάμε με σύρμα. Κόβουμε τα κρουασάν (αν είναι μπαγιάτικα είναι ακόμα καλύτερα για αυτή τη συνταγή) σε λεπτές φέτες 1 εκ. Τα ρίχνουμε στην κρέμα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν καλά. Βάζουμε τα μισά μουλιασμένα κρουασάν στην έτοιμη φόρμα. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε από λίγη πραλίνα στην επιφάνεια. Κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα κρουασάν και περιχύνουμε με όση κρέμα έχει περισσέψει. Ψήνουμε για περίπου 45' μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και όταν αγγίζουμε την επιφάνεια να μη νιώθουμε ότι τρέμει άψητη κρέμα από κάτω. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, αλλιώς θα διαλυθεί. Αφού κρυώσει, το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, ισομοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα που τα έχουμε βουτυρωμένα καλά πριν. Αν φτιάξουμε ατομικά ψήνουμε 15' -20', όχι παραπάνω.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr  

Εύκολο κέικ καρότου

Υλικά:
340 γρ. καρότο τριμμένο, 60 γρ. καρύδια, 300 γρ. ζάχαρη, 260 γρ.αλευρι, 15 γρ. μπέικιν πάουντερ, 70 γρ. ηλιέλαιο, 50 γρ. βούτυρο λιωμένο, 50 γρ. τυρί κρέμα, 2 αυγά, 2 κ.γλ. κανέλα, 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο, 1 βανίλια
Για το γλάσο: 200 γρ.γαλα, 300 γρ. λευκή σοκολάτα, 400 γρ. τυρί κρέμα, 1 βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο το βούτυρο και το τυρί. Έπειτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος προσθέτουμε το καρότο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για το γλάσο, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε την σοκολάτα. Όταν λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα την βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Όταν πήξει η κρέμα είναι έτοιμη. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει (να γίνει χλιαρό) και το περιχύνουμε στο κέικ.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας  

Μίνι κέικ ακτινίδιο με καρύδα

Υλικά:
2 μεγάλα ακτινίδια κομμένα σε φέτες, 2 ακτινίδια κομμένα σε κομμάτια, 1 φλ. καρύδα, 1/2 φλ. βιτάμ (125 γρ.), 1/2 φλ. ζάχαρη (ή 1 φλ. αν θέλουμε τα κεκάκια πιο γλυκά), 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι ή γάλα, 1 αυγό, 1 1/2 φλ. φαρίνα, 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά ζάχαρη και βιτάμ, προσθέτουμε το αυγό, ρίχνουμε εναλλάξ την φαρίνα με τον χυμό ή το γάλα και τέλος τα κομμάτια ακτινίδιου που τα έχουμε πασπαλίσει με καρύδα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με θήκες για μάφιν, πασπαλίζουμε με καρύδα , βάζουμε από 1 φέτα ακτινίδιο πάνω από την καρύδα, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του κέικ. Πασπαλίζουμε πάλι στο τέλος λίγη καρύδα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Μαγειρικές Διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η επιθυμία είναι το καύσιμο της καρδιάς."

Paul Carvel, 1964-, Βέλγος συγγραφέας & γνωμικογράφος

  • 1789 - Γαλλική Επανάσταση: Κατάληψη της Βαστίλης.
    1933 - Gleichschaltung: Στη Γερμανία, όλα τα πολιτικά κόμματα κηρύσσονται παράνομα εκτός από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2