Απίθανες συνταγές με 2 μόνο υλικά

Φτιάχνουμε γλυκά και… αλμυρά, πεντανόστιμα και πανεύκολα, με δύο μόνο υλικά, ακολουθώντας έξι απλούστατες συνταγές.
Απίθανες συνταγές με 2 μόνο υλικά
Είτε βαριέστε να μαγειρεύετε, είτε να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, ή και τα δύο, στις συνταγές που ακολουθούν θα βρείτε πιθανότατα τον παράδεισό σας. Πανεύκολες και πεντανόστιμες, γλυκές ή αλμυρές, θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε «πώς δεν το είχα σκεφτεί αυτό μέχρι τώρα;».

Οι γλυκές…

Αυγά + Νουτέλα ή Μερέντα = Κέικ χωρίς αλεύρι

Υλικά:
4 αυγά
250 γραμμάρια Νουτέλα ή Μερέντα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά στο μπλέντερ για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη Μερέντα/Νουτέλα, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.

Φιστικοβούτυρο + Μπανάνες = Τέλειο παγωτό

Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες. Τις χτυπάμε εν συνεχεία στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Αυγά + σιρόπι σφενδάμου = Σουφλέ σφενδάμου

Υλικά:
2 αυγά
1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το σιρόπι σφενδάμου και, σε ένα άλλο μπολ, τα ασπράδια μόνα τους. Αναμιγνύουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν σε φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.

…Και οι αλμυρές

Τυρί + Ζύμη για κρουασάν = Κρουασανάκια τυριού

Υλικά:
Τυρί για τοστ
Ζύμη για κρουασανάκια

Εκτέλεση:
Απλώς τοποθετούμε σε κάθε ζύμη μία φέτα τυρί για τοστ, τυλίγουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αλεύρι + Γιαούρτι = Ζύμη για πίτσα

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα αγελαδινό γιαούρτι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το γιαούρτι. Ζυμώνουμε για 5 περίπου λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο, και ανοίγουμε με τον πλάστη στο πάχος που θέλουμε. Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς, βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ginger ale + μουστάρδα = Μαρινάδα για χοιρινό

Υλικά:
1 κούπα μουστάρδα
2 κούπες ginger ale

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους, περιχύνουμε το χοιρινό με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για όση ώρα θέλουμε –ιδανικά όλο το βράδυ, στο ψυγείο, σκεπασμένο με ζελατίνα.

Πηγή: Buzzfeed

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v