@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Συνταγές για λαχταριστά pancakes

Φτιάχνουμε πανεύκολα και γρήγορα αφράτα, πεντανόστιμα pancakes για να τα σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, ή μέλι και κανέλα επί το ελληνικότερο.

Συνταγές για λαχταριστά pancakes

Οι τηγανίτες της γιαγιάς μας στην πιο αφράτη και λιγότερο λαδερή εκδοχή τους. Αυτά είναι τα pancakes που απολαμβάνετε στα brunch της πόλης. Και μπορείτε κάλλιστα να τα φτιάξετε στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα.

Παραδοσιακά pancakes
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λάδι)
1 αυγό
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα-ίσα να βραχεί το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης. Δύο κουταλιές της σούπας είναι ιδανική ποσότητα. Προσοχή μην το απλώσετε λεπτό σαν κρέπα, τα pancakes χρειάζονται πάχος. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη (χρειάζεται συνήθως 1-2 λεπτά). Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα. Περιχύνουμε με σιρόπι, ή με μέλι και κανέλα, και σερβίρουμε.

Pancakes χωρίς γάλα
Από το Argiro.gr

Υλικά
1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος light
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο

Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ. Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15΄.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη. Σερβίρουµε µε µέλι και βούτυρο ή γιαούρτι, µέλι και φρούτα.

Pancakes με γιαούρτι
Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
50 ml σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. βούτυρο
σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με το σύρμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes. Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.

Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας μεταλλικής σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"O άνθρωπος που έπαψε να φοβάται, έπαψε να νοιάζεται."

Francis H. Bradley, 1846-1924, Άγγλος φιλόσοφος

  • 1981 - Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC).
    2000 - Βυθίζεται αύτανδρο στη Βόρεια Θάλασσα το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Κουρσκ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2