Απίστευτες γλυκές συνταγές με… σνακ περιπτέρου

Υπέροχες ιδέες για να φτιάξετε λαχταριστά γλυκά με απλά σνακ και τις αγαπημένες σας σοκολάτες… από το περίπτερο.
Απίστευτες γλυκές συνταγές με… σνακ περιπτέρου

Υπέροχα σοκολατάκια Oreo, μάφιν με καραμελένια Mars, αφράτο κέικ με Kit Kat και απίστευτο cheesecake με τραγανές Maltesers. Κι όμως, τα αγαπημένα μας γλυκίσματα περιπτέρου μπορούν να μεταμορφωθούν σε σπιτικά γλυκά… να σας τρέχουν τα σάλια, με τη βοήθεια των παρακάτω συνταγών.

Σοκολατένιες μπαλίτσες με μπισκότα Oreo

Υλικά:
2 πακέτα oreo cookies, 1 κουτί cream cheese, 200 gr κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Τρίβετε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με το τυρί κρέμα καλά με τα χέρια. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει. Βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ, λικέρ ή χυμό πορτοκάλι και πλάθετε μέτρια σε μέγεθος μπαλάκια. Στο μεταξύ βάζετε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και τη λιώνετε. Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα μέσα στη σοκολάτα και με πιρούνια τα βγάζετε αφήνοντας να τρέξει η πολλή σοκολάτα. Τα βάζετε σε πιατέλα με λαδόκολλα και στο ψυγείο να παγώσουν.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο lilaspurplethoughts.blogspot.gr  


Κέικ σοκολάτας με Kit Kat και M&Ms

Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα, 290 γρ. βούτυρο, 225 γρ. ζάχαρη, 6 αυγά, 1 βανίλια, 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 3 κ.σ. κακάο άγλυκο, 1 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης, 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και τα 3/4 του βουτύρου μας. Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, 190 γρ. βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκατοστών και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα μας στην κάθε φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις κάτω αντιστάσεις για 25-30 λεπτά και για τον υπόλοιπο χρόνο ψησίματος ψήνουμε με πάνω και κάτω αντίσταση. Επίσης, καλό θα ήταν να ψήσουμε τα κέικ στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Για το γλάσο σοκολάτας, χτυπάμε σε ένα μπολ 200 γρ. βούτυρο ,το κακάο, το σιρόπι και τη βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ψηθούν τα κέικ, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να σταθεί το γλάσο (διαφορετικά θα λιώσει). Αφού κρυώσουν, βγάζουμε προσεκτικά από τις φόρμες πρώτα το ένα κέικ, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το άλλο κέικ, το οποίο περιχύνουμε και αυτό με σοκολάτα. Γαρνίρουμε και τα πλάγια με το γλάσο. Σπάμε τις μπάρες kit kat και τοποθετούμε μαλακά, να “κολλήσουν” στα πλάγια του κέικ. Γαρνίρουμε από πάνω με τα m&m’s.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Mamapeinao  

Cheesecake με Maltesers

Υλικά:
Για την βάση: 300 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή digestive, 140 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Για την κρέμα: 330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, 300 γρ τυρί κρέμα, 150 γρ. ζάχαρη άχνη, 2 βανίλιες, 2 συσκευασίες maltesers (των 175 γρ η καθεμιά)
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο mutli, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, που το αδειάζουμε μέσα σε μια φόρμα, τσέρκι ή πυρέξ. Για την κρέμα: Χτυπάμε τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα στο μίξερ (σε μεσαία ταχύτητα) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Σπάζουμε την μία συσκευασία maltesers και την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση μπισκότου και την απλώνουμε καλά. Διακοσμούμε την επιφάνεια του cheesecake με την άλλη συσκευασία των maltesers και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας

Muffins με Mars

Υλικά:
6 μεγάλες μπάρες σοκολάτας Mars, 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 100 γρ. ζάχαρη, 2 αυγά, 150 γρ. γάλα, 80 γρ. λάδι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη μαζί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, το γάλα, τα αυγά και το λάδι. Αδειάζουμε τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες υποδοχές για muffins ή σε μιας χρήσης φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Mariplateau

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v