Σούπερ συνταγές για πικ νικ

Τραπεζομάντηλο, καλαθάκι, ένας καταπράσινος λόφος και 4 εύκολες συνταγές για να την κάνετε… πικ νικ. 
Σούπερ συνταγές για πικ νικ
Ο καιρός το επιτρέπει, η διάθεσή μας το ίδιο, οι λόφοι της Αθήνας δεκάδες. Τι άλλο να ζητήσουμε για ένα τέλειο πικ νικ με οικογένεια ή φίλους; 

Α ναι, μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές για ταπεράκι και ένα τραπεζομάντηλο. Τραπεζομάντιλα για πικ νικ θα βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί με λευκά είδη, όσο για τις συνταγές, ακολουθούν. 

Κεφτεδάκια

Υλικά: 1/2 κιλό κιμά ανάμικτο/λίγο μαϊντανό/ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε γάλα και στραγγισμένη/αλάτι/πιπέρι/1 κρεμμύδι/1 αυγό/λίγο δυόσμο ξερό
Εκτέλεση: Βάζουμε στο multi την ψίχα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το αυγό και αλέθουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στον κιμά μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγο δυόσμο. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (χωρίς να τους αλευρώσουμε).
Συνταγή από εδώ. 

Τυρόπιτα και σπανακοπιτάκια

Υλικά: 5 φύλλα κρούστας για την τυρόπιτα και 6 για τα σπανακοπιτάκια/2 αβγά/200 γρ. γιαούρτι/240 ml. γάλα/100 ml. ελαιόλαδο για την τυρόπιτα και 3 κ.σ. για τα πιτάκια/200 γρ. φέτα για την πίτα και 200 γρ. για τα πιτάκια/100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί/200 γρ. σπανάκι (2 δέσμες)/1 κρεμμύδι ξερό/2 κρεμμυδάκια φρέσκα/1/2 ματσάκι άνηθο/1/2 ματσάκι μαϊντανό/45 ml. κρέμα γάλακτος/ Αλάτι κατά βούληση/Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση: Για την τυρόπιτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί και τη φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά. Κομματιάζουμε 2-3 φύλλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στην επιφάνεια του. Παίρνουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε το φύλλο με λίγο λάδι και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο απο πάνω. Περιχύνουμε με το μίγμα. Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο και την ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. 

Για τα σπανακοπιτάκια: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Βάζουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Στο μεταξύ χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ώστε να σοταριστεί και αυτό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει πρίν φτιάξουμε τα σπανακοπιτάκια. Κόβουμε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Παίρνουμε μια λωρίδα απο τα φύλλα, την αλείφουμε με λάδι και βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα. Τυλίγουμε το πιτάκι σε τριγωνικό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τηγανίζουμε τα σπανακοπιτάκια στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνταγή από εδώ

Ομελέτα λαχανικών

Υλικά: 1 πατάτα μεγάλη/4 αυγά/1 πιπεριά πράσινη/μανιτάρια/1 κρεμμύδι/1 μικρό κολοκυθάκι/λίγο τυρί κίτρινο τριμμένο/αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες τις βάζουμε σε ένα πιάτο τη μία δίπλα στην άλλη και τις αφήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να ψηθούν για περίπου δέκα λεπτά. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το κολοκύθι. Τα λαχανικά τα έχουμε σοτάρει με λίγο λάδι και τα έχουμε αφήσει σε ένα πιάτο. Μόλις ψηθούν οι πατάτες τις βάζουμε στο τηγάνι από πάνω βάζουμε τα κολοκύθια και τέλος τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ενώ έχουμε αναμμένο το μάτι βάζουμε μες στο τηγάνι δύο με τρεις κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα. Με το που ψηθεί η μία πλευρά με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την ψήνουμε από την άλλη. Την πασπαλίζουμε με τυράκι και πακετάρουμε. Συνταγή από εδώ.  

Πατατοσαλάτα

Υλικά: 500 γρ. πατάτες/2 φρέσκα κρεμμυδάκια/1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό/1 λεμόνι/Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι/Αλάτι/Ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με την φλούδα. Ψιλοκόβουμε το μυρωδικό που επιλέξαμε και τα κρεμμυδάκια. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. Παίρνουμε ένα πιρούνι και πιέζουμε τις πατάτες μέχρι να τις σπάσουμε αλλά όχι να τις λιώσουμε. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v