Τι να φάω στην παραλία;

Τοστάκια, φρούτα ή κάτι πιο χορταστικό και νόστιμο; Ιδού οι καλύτερες ιδέες μας για ελαφριά καλοκαιρινά… γεύματα παραλίας.
Τι να φάω στην παραλία;
Από την μία πρέπει να αποφύγουμε τα Club Sandwich και τα burgers του beach bar, που την ώρα που πεινάμε φαίνονται περίπου οκτώ φορές πιο λαχταριστά απ’ ότι είναι, αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να θυμίζουμε την Αγία Ελληνική Οικογένεια, ανοίγοντας τάπερ με κεφτεδάκια. Τι κάνουμε λοιπόν;

Αν βαριέστε θανάσιμα τα τοστ και δεν συμπαθείτε τα φρούτα, γιατί οι γονείς σας σάς κυνηγούσαν στις παραλίες με τους γιερμάδες και σας έμεινε ψυχολογικό, ορίστε μερικές απλές συνταγές για να φτιάξετε στο σπίτι και να πάρετε μαζί σας στην παραλία.

Τορτίγιες ολικής άλεσης
από το Bletsas.gr 

Υλικά
2 κούπες αλεύρι ολικής
1 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση
1 κούπα χλυαρό νερό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:
Τυρί cottage, καπνιστή γαλοπούλα, ντομάτα, μαρούλι
Ή εναλλακτικά:
χούμους, ελιές, ντομάτα, μαρούλι

Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε τις τορτίγιες, ζυμώνοντας τα υλικά σε μια λεκάνη μέχρι να έχουμε λείο ζυμάρι. Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και εν συνεχεία το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια (8 έως 12). Τα ανοίγουμε με έναν πλάστη για να γίνουν πιτούλες, και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά σε τηγάνι με μερικές σταγόνες λάδι. Τις βγάζουμε πριν ξεροψηθούν για να είναι μαλακές και να τυλίγονται εύκολα. Γεμίζουμε με τα υλικά που προτιμάμε, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και απολαμβάνουμε στην παραλία.

Σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο
από το GreekCook.gr
 
Υλικά:
½ πακέτο βίδες (fussili)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
χυμός από ένα μικρό λεμόνι
3 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα τόνου στο νερό
τριμμένο κασέρι ή άλλο ημίσκληρο τυρί

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις βίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα γυάλινο βαζάκι, βάζουμε αρχικά τη σως που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λάδι, τα μπαχαρικά και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε από πάνω τις βίδες, τον τόνο, το τυρί και το καλαμπόκι. Όταν πεινάσουμε, απλώς «χτυπάμε» την σαλάτα χρησιμοποιώντας το βαζάκι σαν σέικερ, ανοίγουμε και απολαμβάνουμε.

Τορτίγιες με κιμά
από το Chefoulis.gr 

Υλικά
Τορτίγιες (έτοιμες του εμπορίου, ή όπως τις φτιάξαμε δύο συνταγές πιο πάνω)
Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
Κιμάς χοιρινός 1/4
Κρεμμύδια 2 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού
Σκόρδο σε σκόνη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ντομάτες 2 κομμένες σε φέτες
Μαρούλι 10-15 φύλλα
Κόκκινη πιπεριά 1-2 κομμένη σε ροδέλες (προαιρετικά)

Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα τριμμένα κρεμμύδια και τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις τορτίγιες με τον κιμά. Από πάνω βάζουμε φετούλες ντομάτας, από ένα φύλλο μαρουλιού κι εφόσον θέλουμε ροδέλες κόκκινης πιπεριάς. Τυλίγουμε σε ρολό την κάθε τορτίγια και απολαμβάνουμε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v