Τρεις σούπες για το hangover

Το hangover σας χτύπησε την πόρτα και ψάχνετε μια συνταγή για να σας βοηθήσει να… επανέλθετε; Έχουμε τρεις θρεπτικές σούπες για να «στρώσει» το στομάχι – και το κεφάλι.
Τρεις σούπες για το hangover
Το 2015 σας βρήκε με στομάχι… χάλια και κεφάλι «θολό»; Κανένα πρόβλημα. Ετοιμάσαμε για εσάς τρεις νόστιμες, θρεπτικές και φαρμακευτικές σούπες για να ξεπεράσετε το hangover του ρεβεγιόν και να επανέλθετε δριμύτεροι.

Σούπα λαχανικών
Υλικά:
1 κουτί ντοματάκια (αν έχετε φρέσκες ντομάτες ακόμη καλύτερα)
2-3 κλωνάρια σέλινο
1-2 κλωναράκια μαϊντανό
1-2 πατάτες
3-4 καρότα
1/2 λάχανο
2-3 πιπεριές
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι

Εκτέλεση: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο νερό που έχει αρχίσει να βράζει. Περιμένουμε να βράσουν τα λαχανικά για 20-30 λεπτά και η σούπα μας είναι έτοιμη. Συνταγή από εδώ.

Κοτόσουπα
Υλικά:
1 κοτόπουλο
3 λίτρα κρύο νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα
1 κ.γ. θυμάρι
λίγους κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 φλ. ρύζι
2 αβγά
1 λεμόνι

Εκτέλεση: Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να «φεύγει» το κρέας από το κόκκαλο. Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).

Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας. Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.
Συνταγή από εδώ.

Κρεατόσουπα
Υλικά:
1/2 κιλό μοσχάρι
3 πατάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα
2-3 καρότα
1-2 κρεμμυδια ξερά
1 κύβο βοδινού
σελινο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και αφήνουμε να βράσει σε νερό (2 ώρες περίπου). Λίγο πριν είναι εντελώς έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί. Στο ζουμί βάζουμε να βράσουν η πιπεριά (χωρίς τα σπόρια), η ντομάτα (ολόκληρη), τα κρεμμύδια, ένα καρότο, μια πατάτα και λίγο σέλινο συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται. Αφού βράσουν τα αφαιρούμε και τα λιώνουμε στο μουλτι. Τα ξαναπροσθέτουμε μέσα στο ζουμί και συμπληρώνουμε νερό αν είναι πολύ πηχτό. Κόβουμε τις υπόλοιπες πατάτες και καρότα σε κύβους, το κρέας σε μικρές μπουκίτσες και τα προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα. Τέλος βάζουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, τον κύβο και το λάδι. Αφήνουμε για 20 λεπτά και είναι έτοιμη η σούπα. Συνταγή από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v