Τέσσερις πικάντικες συνταγές με παστουρμά

Επιλέγουμε το ιδιαίτερο αυτό αλλαντικό για να ετοιμάσουμε τέσσερις εύκολες και πεντανόστιμες πικάντικες συνταγές.
Τέσσερις πικάντικες συνταγές με παστουρμά
Παράγεται κατά κύριο λόγο από κρέας καμήλας και η μυρωδιά του είναι από τις πιο ιδιαίτερες που θα συναντήσετε ποτέ σε αλλαντικό. Ο παστουρμάς μπορεί να έχει τις… παρενέργειές του, μιας και τα αρώματά του παραμένουν για αρκετό χρόνο στον οργανισμό, όμως δεν παύει να είναι ένα πεντανόστιμο αλλαντικό το οποίο ταιριάζει ιδανικά σε πικάντικες συνταγές.

Τέσσερις τέτοιες ετοιμάσαμε παρακάτω.

Παστουρμάς με αυγά σαγανάκι
Υλικά:
1-2 αβγά, χωριάτικα κατά προτίμηση
1-2 φέτες παστουρμά
1 κ.σ. κοφτή γίδινο βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε τον παστουρμά σε μικρά κομματάκια. Αν τον θέλουμε ελαφρύ, χωρίς έντονη μυρωδιά, αφαιρούμε το εξωτερικό του. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον παστουρμά και τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σπάμε προσεχτικά τα αβγά, αλατίζουμε. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε συνεχώς τα αβγά με το βούτυρο για να ψηθεί ο κρόκος. Τη στιγμή που ο κρόκος θα σταθεροποιηθεί, κατεβάζουμε το σαγανάκι από τη φωτιά, χωρίς όμως να φτάσει να «σφίξει» ο κρόκος. Απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμί για… βούτες.
Συνταγή από εδώ.

Παστουρμαδοπιτάκια
Υλικά:
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
15 φέτες παστουρμά
300γρ. γραβιέρα πικάντικη κομμένη σε φέτες μετρίου πάχους
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
πιπέρι καγιέν και tabasco

Εκτέλεση: Κόβουμε τα φύλλα όλα μαζί στην μέση οριζόντια. Δημιουργούμε δυο μακρόστενα κομμάτια. Τα λαδώνουμε ανά δυο.Τοποθετούμε στο κάτω μέρος των φύλλων 2 φέτες παστουρμά. Πάνω στο τυρί 2 ροδέλες ντομάτα. Ραντίζουμε με μια σταγόνα tabasco την κάθε ντομάτα και πασπαλίζουμε και με λίγο καγιέν. Βάζουμε και 2 φέτες γραβιέρα. Γυρίζουμε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε πακετάκι. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να τα τυλίξουμε με διαφάνεια και να τα καταψύξουμε. Όταν τα χρειαστούμε τα τηγανίζουμε όπως είναι παγωμένα.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο αν θέλουμε. Σερβίρουμε ζεστά. Συνταγή από εδώ.

Σνίτσελ με παστουρμά και ανθότυρο Κρήτης
Υλικά:
1/2 κιλό κρέας μοσχάρι για σνίτσελ
200 γρ. παστουρμά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
200 γρ. ανθότυρο Κρήτης
αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα: 300 γρ. αλεύρι
3 αβγά χτυπημένα με λίγο γάλα
350 γρ. τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση: Πάνω στο σνίτσελ που έχουμε αλατοπιπερώσει απλώνουμε τον παστουρμά, τις φέτες ντομάτας και το τριμμένο ανθότυρο και το διπλώνουμε στη μέση. Πανάρουμε το κρέας με αλεύρι, με αβγά και φρυγανιά. Το τηγανίζουμε και από την μια και από την άλλη πλευρά, και για 15 λεπτά τα τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 βαθμούς.

Πουγκιά με παστουρμά πικάντικα
Υλικά:
Φύλλο κρούστας
Παστουρμάς ψιλοκομμένος
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Κοπανιστή ή τυροκαυτερή ή ανθότυρο
Γραβιέρα ψιλοκομμένη ή άλλο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε μπολ τον παστρουρμά, τη γραβιέρα και την κοπανιστή ή ανθότυρο ή τυροκαυτερή. Παίρνουμε 2 φύλλα και τα λαδώνουμε ανάμεσα. Τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε κάθε 2 φύλλα βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση. Με τα βρεγμένα μας δάκτυλα σφίγγουμε το φύλλο για να το κλείσουμε πάνω ακριβώς από τη γέμιση. Μπορούμε να το κλείσουμε και με σπάγγο κουζίνας ή πράσινο φύλλο κρεμμυδιού. Τα τοποθετούμε όλα σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v