Γεύσεις του κόσμου: 3 συνταγές για… δύσκολες ώρες

Ξεμείνατε από χρόνο, είστε κουρασμένοι όμως θέλετε πάση θυσία να φάτε κάτι; Ετοιμάστε τρεις νόστιμες συνταγές για τις… δύσκολες ώρες.
Γεύσεις του κόσμου: 3 συνταγές για… δύσκολες ώρες
γράφει και μαγειρεύει ο Fahd Kassem των Tip the Chef

Για να σας βάλω λίγο στο πνεύμα, μόλις έχει φύγει η Πέμπτη και ξημερώνει Παρασκευή (01:42), είμαι από 16 ώρες δουλειά, πρέπει να ξυπνήσω 06:00 για άλλες 16 ώρες δουλειάς, είμαι απίστευτα ανορθόγραφος, χρωστάω στον Νικόλα το άρθρο από την Τετάρτη και η κοπέλα μου (= spell check) είναι έξω με τις φίλες της.

(Νικόλας: Δεν πειράζει Fahd, δείχνω κατανόηση. Την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσω τρεις έξτρα συνταγές μου-χα-χα!)

Αυτή την εβδομάδα- αν και θα έπρεπε να ψάχνω για γιορτές ανά τον κόσμο εξυπηρετώντας το concept- δεν θα κάνω κάτι τέτοιο. Αποφάσισα εν ώρα 01:42 να μοιραστώ μαζί σας τρεις αγαπημένες μου συνταγές οι oποίες μου έρχονται πάντα κάτι τέτοιες ώρες δύσκολες, αλλά παράλληλα τις απολαμβάνω περισσότερο από καθετί.

Πάμε στο δια ταύτα.

English Breakfast αλμυρά muffins (για 12 muffin)
Υλικά:
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο φανκφούρτης ψιλοκομμένο
2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Αλάτι- πιπέρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 ψιλοκομμένο βραστό αυγό
½ κούπα γάλα
½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 χτυπημένο αυγό
½ κούπα λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το μπέικον και το λουκάνικο, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπέικον και το λουκάνικο όταν κρυώσουν.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα, βάζουμε σε φορμάκια για muffins - αφού τα βουτυρώσουμε και τα αλευρώσουμε - το μείγμα γεμίζοντας τα ¾ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά. That simple!

Σπαγγέτι (με ό,τι έχει το ψυγείο) –το δικό μου έχει μανιτάρια
Υλικά:
½ κιλό σπαγγέτι
1 χούφτα κομμένα μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Κύμινο
Θυμάρι
Τριμμένο πεκορίνο
Αλάτι- πιπέρι
Ζωμό κοτόπουλο gel
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ζωμό κοτόπουλο βράζουμε τα μακαρόνια, παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο. Βάζουμε τα μανιτάρια, τη σκελίδα σκόρδο και τα ροδίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κύμινο και θυμάρι – αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδο.Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι καλύπτοντας τα με υγρό μέσα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το αφήνουμε για 1-2’ να λιώσει.

Πίτα-κρέπα
Υλικά:
2 πίτες για σουβλάκι
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
Πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση: Αλείφουμε τις πίτες με το λιωμένο βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το μπούκοβο –όλα αυτά σε ταψί με λαδόκολλα – και τα ψήνουμε στο grill για 3-4’ ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αλείφουμε γενναιόδωρα με πραλίνα φουντουκιού- ή σοκολάτα με το μπούκοβο ταιριάζουν πολύ!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v