Brownies: Πέντε λαχταριστές συνταγές

Με σοκολάτα υγείας, με καρύδια, με μπανάνα, με Oreo cookies. Γλυκαινόμαστε και φτιάχνουμε πέντε νόστιμες συνταγές για brownies.
Brownies: Πέντε λαχταριστές συνταγές
Οποιαδήποτε συνταγή περιλαμβάνει τον σοκολατένιο πειρασμό δεν μας αφήνει ασυγκίνητους. Και μία από τις πλέον «σοκολατένιες» συνταγές είναι και τα δημοφιλή brownies, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη γκάμα συστατικών δίνοντας ένα άκρως λαχταριστό αποτέλεσμα.

Brownies υγείας
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. γάλα
1 κ. γλυκού baking powder
2 βανίλιες
2 κουβερτούρες

Εκτέλεση: Ξεκινάμε το γλυκό μας ζεσταίνοντας (λιώνοντας) το πλακάκι βουτύρου σε ένα τηγανάκι. Προετοιμάζουμε το μπολ με το μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε προσέχοντας να αφρατεύει το μείγμα μας. Ακολούθως προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι, χτυπάμε και άλλο με το μίξερ και μετά το κακάο και το γάλα. Σειρά έχει η σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε τεμαχίσει σε μικρά κομματάκια και την οποία ρίχνουμε στο μείγμα των μπράουνις, μαζί με τα τελευταία υλικά, δηλαδή το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Όταν το μείγμα μας είναι καλά χτυπημένο, βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα και μόλις καλύψει όλο το ταψάκι σκεπάζουμε το μείγμα των μπράουνις με άλλη μια λαδόκολλα (για να μην αρπάξει κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180 °C για 25 με 30 λεπτά.

Brownies με καρύδια
Υλικά:
125 γραμ. κουβερτούρα
5 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
½ κούπα αλεύρι
½ κούπα καρύδια
λίγη βανίλια
λίγο αλάτι (στην κουβερτούρα)

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αβγά με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια άσπρη κρέμα. Από εδώ και κάτω απαλές κινήσεις με το κουτάλι. Προσθέτουμε και το αλεύρι, την βανίλια και σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε και τα καρύδια και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για 25 λεπτά περίπου. 

Πηγή.

Oreo Brownies
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
80 γρ. κακάο
125 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
1 συσκευασία μινι oreo
150 γρ. ψιλικομμένες διάφορες σοκολάτες
Για την επικάλυψη
150 γρ. μαλακό βούτυρο
120 γρ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
1 βανίλια
120 γρ. άχνη ζάχαρη
10 σπασμένα oreo

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ταψάκι τετράγωνο ή μικρό μακρόστενο. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα το βρέχουμε και το τσαλακώνουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί. Κοσκινίζουμε το κακάο, τo αλεύρι, το baking και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ένα ένα χτυπώντας με σύρμα προσθέτουμε τα αβγά. Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα μίνι oreo και τις σοκολάτες. Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε για 35' περίπου, ώσπου να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Όσο είναι ζεστό , απλώνουμε την επικάλυψη. Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και όσο είναι το brοwnies ζεστό, την απλώνουμε στην επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε σπασμένα oreo. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή.

Brownies με espresso και κρέμα φουντουκιού

Υλικά:
Για την πρώτη στρώση:
115γρ. Βούτυρο
100γρ. Κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας κρέμα φουντουκιού
1 κουταλιά της σούπας espresso σκόνη
1 βανίλια
2 αυγά
2/3 του φλιτζανιού αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη (αν θέλουμε βάζουμε καστανή)

Για τη δεύτερη στρώση:
200γρ. Τυρί κρέμα
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κρέμα φουντουκιού
1 κουταλιά της σούπας espresso σκόνη

Εκτέλεση: Για την πρώτη στρώση: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα ζεσταίνουμε 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Το ανακατεύουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε τη βανίλια, το μείγμα κουβερτούρας, την κρέμα φουντουκιού και το espresso. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που ανακατέψαμε και αφού ενωθούν τα υλικά τα μεταφέρουμε σε ταψί (20Χ20 περίπου), στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα. Για τη δεύτερη στρώση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη δεύτερη στρώση στο μίξερ ή με κουτάλι, πολύ καλά και το μεταφέρουμε πάνω στην πρώτη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή άχνη ζάχαρη. Επίσης μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη.

Πηγή.

Σοκολατένια brownies με μπανάνα
Υλικά:
175 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
300 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
175 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα στο φούρνο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 ώριμες μπανάνες
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 18x28 εκατ. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία, για 7-8 λεπτά. Τα βάζουμε στο multi με τις ώριμες μπανάνες και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κομμένη κουβερτούρα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα πολτοποιημένα αμύγδαλα με τις μπανάνες ανακατεύοντας με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, κοσκινίζοντάς τα απ' ευθείας στην κατσαρόλα (μπορούμε να τα κοσκινίσουμε σε άλλο μπολ και να τα προσθέσουμε σταδιακά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα). Ρίχνουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε από το ταψί αναποδογυρίζοντας και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v