Tea Time: 5 απολαυστικές συνταγές

Φτάνει πια με τον καφέ. Στρεφόμαστε στο πολύ ευεργετικότερο τσάι, το εμπλουτίζουμε με υλικά που ούτε φαντάζεστε και απολαμβάνουμε πέντε απολαυστικές παραλλαγές του, συνοδεία αφράτων μάφιν σοκολάτας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Tea Time: 5 απολαυστικές συνταγές
Μπορεί σε κάποιους λαούς η προετοιμασία, το σερβίρισμα και η απόλαυση του τσαγιού να αποτελεί ολόκληρη ιεροτελεστία, εδώ όμως είναι Βαλκάνια και ως γνωστοί καλοφαγάδες, αρκούμαστε στην ουσία, στην γεύση. Και αν το τσάι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο ο καφές, αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζουμε πώς μπορούμε να το αναδείξουμε, συνδυασμένο με άλλες γεύσεις και αρώματα, ώστε να αποτελέσει και αυτό γευστικό ρόφημα.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, για εσάς 5 πρωτότυπες, γευστικότατες και πανεύκολες συνταγές ροφημάτων με τσάι που μπορείτε να ετοιμάσετε στους φίλους σας, αντί για καφέ, τις επερχόμενες κρύες μέρες του χειμώνα. Για να τους εντυπωσιάσετε, μάλιστα, ακόμα περισσότερο (και επειδή, όπως είπαμε, είμαι καλοφαγάδες) σας προτείνουμε και μία συνταγή για υπέροχα μάφιν σοκολάτας που θα συνοδεύσουν ιδανικά το τσάι σας. Καλή απόλαυση!

* Ινδικό τσάι

Υλικά
3 φακελάκια μαύρο τσάι
4 κούπες νερό
1 μικρό ξυλαράκι κανέλας
1 μικρό κομμάτι ρίζας τζίντζερ κομμένο στα τέσσερα
½ κουταλιά του γλυκού σπόροι κάρδαμου
½ κουταλιά του γλυκού κόκκοι από μαύρο πιπέρι
½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλα
1 κουταλιά του γλυκού σπόροι κόλιανδρου
1 κούπα (225 ml) γάλα
Μέλι ή άλλο γλυκαντικό

Μέθοδος προετοιμασίας
Βράστε το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε τα μπαχαρικά και βράστε τα για 20 λεπτά. Προσθέστε τα φακελάκια του τσαγιού και ανακατέψτε για 10 λεπτά. Προσθέστε γάλα και αφήστε το να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Στραγγίξτε το μείγμα με ένα τούλι και σερβίρετε το ρόφημα με μέλι ή όποιο άλλο γλυκαντικό προτιμάτε.

* Τσάι αμύγδαλο

Υλικά
4 φακελάκια όποιου τσαγιού προτιμάτε (κατά προτίμηση απλό μαύρο)
½ κουταλιά του γλυκού εντελώς τριμμένη φλούδα λεμόνι
4 κούπες βραστό νερό
½ κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)
2 κουταλιές της σούπας φυσικός χυμός λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα αμύγδαλου (θα το βρείτε στα super market)
¼ κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη

Μέθοδος προετοιμασίας
Βουτήξτε τα φακελάκια του τσαγιού και τη φλούδα λεμόνι σε βραστό νερό για πέντε λεπτά. Προσθέστε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το αμύγδαλο και τη βανίλια. Σερβίρεται καυτό.

* Τσάι με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά
1 φακελάκι τσάι με άρωμα πορτοκάλι
1 φακελάκι τριμμένη σοκολάτα που λιώνει με βραστό νερό
1 μικρό κομματάκι τριμμένη φλούδα πορτοκάλι
1 βραστό ποτήρι νερό
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)

Μέθοδος προετοιμασίας
Βουτήξτε το φακελάκι του τσαγιού στο βραστό νερό για 5 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε τη σοκολάτα και την τριμμένη φλούδα πορτοκάλι και ανακατέψτε καλά. Είναι έτοιμο!

* Cappu-tea-no

Υλικά
2 κούπες γάλα
2 φακελάκια μαύρο τσάι
3 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Μέθοδος προετοιμασίας
Ζεστάνετε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσει, αλλά να μην βράσει. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τα φακελάκια με το τσάι. Βουτήξτε τα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα και σερβίρετε.

* Παγωμένο Tea Fruit Punch

Υλικά
2 φακελάκια πράσινο τσάι
1 ½ κούπα νερό
1 κούπα μέλι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
½ κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κούπα φρέσκα φρούτα της επιλογής σας λιωμένα
1 ποτήρι μπύρα από τζίντζερ (στα σούπερ μάρκετ –αν δεν βρείτε βάλτε σόδα)

Μέθοδος προετοιμασίας
Φτιάξτε το τσάι κανονικά, βουτώντας τα φακελάκια σε βραστό νερό. Αφήστε το να κρυώσει. Αναμείξτε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα τζίντζερ, την οποία προσθέτετε πριν το σερβίρισμα, μαζί με τριμμένο πάγο.

Μαζί με το τσάι σας μπορείτε να ετοιμάσετε και…

Muffin σοκολάτας

Υλικά (για 12 muffin)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι σκόνη σοκολάτας (για ρόφημα)
2 αυγά
½ φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο λιωμένο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι baking powder
1/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
2 σοκολάτες της αρεσκείας σας

Μέθοδος προετοιμασίας
Για την ετοιμασία των muffins, χρειαζόμαστε ένα μίξερ. Αν δεν έχουμε μίξερ μπορούμε βέβαια να τα ανακατέψουμε και στο χέρι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ και τα ανακατεύουμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.

Αρχίζουμε, ρίχνοντας το αλεύρι στην κούπα του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σκόνη σοκολάτας. Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε τα δύο αυγά. Τα χτυπάμε πολύ ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. Ακολουθεί το baking powder. Και τελευταίο το βούτυρο (το οποίο και λιώσαμε προηγουμένως σ’ ένα μπρίκι).

Με το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά. Το μίγμα μας είναι αρκετά πηκτό γι’αυτό και θα το αραιώσουμε με λίγο γάλα. Σταματάμε για λίγο το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα (όσο σηκώσει - περίπου 1/3 του φλιτζανιού). Το μίγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο.

Μ’ ένα κουτάλι μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες μας γεμίζοντας τα μέχρι την μέση. Και τώρα η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Βάζουμε σε κάθε ένα muffin κι από ένα-δύο κομματάκια σοκολάτας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσοχή όμως γιατί δεν θέλουν περισσότερο από 15-20′.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v