Γεύσεις Ιταλίας: Γαστρονομικά μαθήματα από τη Wine Plus

H Wine Plus συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα μαγειρικής για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια και αυτή τη φορά μας καλωσορίζει στις μυρωδάτες κουζίνες της Ιταλίας.
Γεύσεις Ιταλίας: Γαστρονομικά μαθήματα από τη Wine Plus
Η Wine Plus ξεκινά τη φετινή σεζόν των Μαθημάτων Μαγειρικής με τον κύκλο «Γεύσεις της Ιταλίας ΙΙ». Τον Νοέμβριο του 2007 η τη γαστρονομική περιήγηση συνεχίζεται στην Ιταλία με οδηγούς την ομάδα του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki: τον Michel Jost, Executive Chef του ξενοδοχείου και του Regency Casino, τον Κώστα Αραμπατζή Executive ous chef και τον Αλέξανδρο Αλεξίου, chef patissier.

Στο φιλόξενο εστιατόριο Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki θα συναντηθούμε για να παρακολουθήσουμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Θα ετοιμάσουμε κατ’ αρχήν ζεστά και κρύα ορεκτικά, τα κομψά antipasti που σοφά μας ανοίγουν την όρεξη. Θα μυηθούμε στα μυστικά των primi piati, των πρώτων πιάτων που από το καθημερινό ιταλικό τραπέζι κυριολεκτικά κυρίευσαν όλο τον κόσμο, δηλαδή τα ριζότο, τα ζυμαρικά και τα νιόκι και θα ετοιμάσουμε pasta fresca. Και στα κυρίως πιάτα θα γνωρίσουμε συνταγές με κρέας και ψάρι από τον χιονισμένο βορρά ως τον ηλιόλουστο νότο. Θα κλείσουμε την παρουσίαση με αγαπημένα και άγνωστα γλυκίσματα από τη γειτονική χώρα και θα απολαύσουμε το δείπνο μας ταιριάζοντας τα πιάτα με ελληνικά, αλλά και ιταλικά κρασιά.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες: Δευτέρα 5, 19 και 26 Νοεμβρίου 2007 στο εστιατόριο Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki. Αρχίζουν στις 7:00 μ.μ. και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό. Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 120 ευρώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορισμένος.

Πληροφορίες - Συμμετοχές: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, [email protected]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v