Απλές συμβουλές για να απογειώσεις την φρουτοσαλάτα σου

Πιστεύεις ότι η ετοιμασία της φρουτοσαλάτας είναι απλή; Μην απατάσαι, θέλει μεράκι και βασικές γνώσεις.
Απλές συμβουλές για να απογειώσεις την φρουτοσαλάτα σου
Κόβεις τα φρούτα, τα πετάς μέσα στο μπολ και τελείωσες. Αμ δε! Η φρουτοσαλάτα είναι μεν απλή σε σύλληψη, έχει όμως και αυτή όπως και κάθε παρασκευή της ιδιοτροπίες της.

Δες μερικές βασικές συμβουλές για να την φτιάξεις όπως πρέπει.

Βάλε φρούτα εποχής

Αυτό εξυπακούεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τα φρούτα έρχονται στο ράφι καθημερινά από όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φρέσκα. Πιθανότατα μαζεύτηκαν εβδομάδες πριν ωριμάσουν, συσκευάστηκαν, αποθηκεύτηκαν, ταξίδεψαν… Αγόραζε λοιπόν τα φρούτα σου από τις λαϊκές αγορές που πουλούν κυρίως εποχιακά φρούτα, και αν το μπάτζετ σου το σηκώνει προτίμησε τα βιολογικά, θα σε ανταμείψουν σε γεύση.

Παίξε με γεύσεις, χρώματα και υφές

Σκέψου τι φρούτα θα βάλεις. Είναι πολλά κόκκινα φρούτα; Είναι πολύ παρόμοιες οι υφές; Το τελευταίο που θες είναι μια φρουτοσαλάτα με μουλιασμένα φρούτα. Σκέψου για παράδειγμα πόσο ωραίο θα δείξει ένα όχι πολύ ώριμο ακτινίδιο, δίπλα σε ένα τραγανό μύρτιλλο ή ο συνδυασμός του ροδάκινου σε φέτες με ροδέλες φράουλας. Κάτι σαν ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σου.

Η σωστή παρασκευή

Η σαλάτα σου θα… υποφέρει αν δεν αφιερώσεις χρόνο για να αφαιρέσεις φλούδες, μίσχους και κουκούτσια, όταν είναι απαραίτητο. Φρούτα όπως τα κεράσια και τα σταφύλια χρειάζονται αφαίρεση των κουκουτσιών, ενώ τα μπλε μούρα μπορεί να έχουν… ύπουλους, ανεπιθύμητους μίσχους. Τα ακτινίδια και τα μήλα θέλουν καθάρισμα. Γενικά οτιδήποτε καθυστερεί τον ρυθμό κατανάλωσης της σαλάτας θεωρείται ενοχλητικό γι’ αυτό σκέψου ότι θα πρέπει κάθε μπουκιά να καταναλώνεται… αβίαστα.

Κόψε ομοιόμορφες φέτες

Θα το έχεις ακούσει το ρητό που λέει ότι τρώμε με τα μάτια μας. Το να ψιλοκόψεις λοιπόν κομμάτια παρόμοιου μεγέθους όχι μόνο κάνει τη σαλάτα πιο ευχάριστη στην εμφάνιση, αλλά διευκολύνει και την κατανάλωση.

Προσοχή στις αναλογίες

Διατήρησε τις σωστές αναλογίες των φρούτων αν φτιάξεις παραπάνω από μία σαλάτες, έτσι ώστε κάθε μπολ να έχει ισορροπία.

Άσε το καρπούζι

Είναι βασικό συστατικό του καλοκαιριού, αλλά δεν έχει θέση στη φρουτοσαλάτα. Σκέψου το. Το καρπούζι είναι κατά 90% νερό και όταν αυτό το νερό εισχωρεί στον πάτο του μπολ, οι γεύσεις όλων των άλλων φρούτων αρχίζουν να έχουν γεύση καρπούζι. Κάνει τη σαλάτα υπερβολικά υγρή και απομακρύνει όλες τις άλλες γεύσεις.

Πρόσθεσε βότανα

Δεν χρειάζεται να βάλεις μόνο φρούτα στη σαλάτα σου. Τα φρέσκα βότανα μπορούν να την απογειώσουν. Η μέντα είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική αν συνδυαστεί με πεπόνι και εσπεριδοειδή. Ενώ λίγος βασιλικός μπορεί να γίνει υπέροχο συνοδευτικό για τα μούρα.

Βάλε λίγη ζάχαρη στα σκληρά φρούτα

Εάν έχεις μερικά μήλα ή φράουλες στο ψυγείο, αλλά είναι σκληρά, πασπάλισέ τα με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Οι κρύσταλλοι θα διαλύσουν τη σάρκα και θα μαλακώσουν το φρούτο.

Πρόσθεσε λίγο χυμό

Το φρέσκο ξύσμα εσπεριδοειδών μπορεί να βελτιώσει όλες τις γεύσεις σε μια φρουτοσαλάτα, ενώ ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού ή λάιμ θα εμποδίσει τα φρούτα από το να μαυρίσουν. Μία ή δύο κουταλιές της σούπας αρκούν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v