3 διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις το μπρόκολο

Βαρέθηκες να το τρως βραστό ή στον ατμό; Δες πώς θα φτιάξεις το μπρόκολο με σαφώς πιο νόστιμους τρόπους.
3 διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις το μπρόκολο
Είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, όμως κάποια στιγμή το βαριέσαι. Πόσο βραστό μπρόκολο να φας πια; Μυρίζει κιόλας.

Ως εναλλακτική, σου προτείνουμε τρεις λαχταριστές συνταγές για να αλλάξεις λίγο παραστάσεις – και γεύσεις.

Φριτάτα με μπρόκολο και φέτα

Υλικά: 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε ροδέλες, ½ μπρόκολο, 150 γρ. φέτα, 5 αυγά, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση: Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι. Βράζουμε τα φουντάκια από το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο μέχρι να ροδίσουν στο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπρόκολο και τη φέτα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια η φριτάτα είναι έτοιμη.

Συνταγή από εδώ

Κοτοσαλάτα με μπρόκολο

Υλικά: στήθος από 1 κοτόπουλο ψητό, 200 γρ. μπρόκολο, 200 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, 1 ώριμη ντομάτα χωρίς σπόρους και φλούδα κομμένη σε φέτες, φυλλαράκια μαϊντανού, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 4 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. μουστάρδα, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φύλλα μέντας και ελιές μαύρες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια για 7'-8' σε βραστό, αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, την πιπεριά, τις φέτες ντομάτας, τα φυλλαράκια μαϊντανού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε τα υλικά προσεκτικά.

Χτυπάμε με πιρούνι μέσα σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Γαρνίρουμε με ελιές και φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μπρόκολο Ογκρατέν με Τυριά

Υλικά: 1 μπρόκολο, μεσαίο σε μπουκετάκια, 1 πιπεριά Φλωρίνης, κόκκινη, ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. βούτυρο, 4 αβγά, 300 γρ. γάλα, 1,5%, 300 γρ. τσένταρ, light, τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.

Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα και τα 200 γρ. τσένταρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το υπόλοιπο τσένταρ και πασπαλίζουμε στο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v