3 συνταγές για νόστιμο και γρήγορο κοτόπουλο

Έχεις λίγο χρόνο αλλά πεινάς; Αυτές οι εύκολες και σύντομες συνταγές με κοτόπουλο θα σε καλύψουν και θα σε χορτάσουν.
3 συνταγές για νόστιμο και γρήγορο κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτές τις νόστιμες, εύκολες και σύντομες συνταγές που δεν θα σε κουράσουν, μόνο θα σε χορτάσουν.

Κοπανάκια κοτόπουλου με πάπρικα

Υλικά: 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλο (8τεμάχια), τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, 2 κ.γ. γεμάτες μουστάρδα με μέλι (ή 2 κγ απλή μουστάρδα κ 1κγ μέλι), 3 κ.γ. γεμάτες γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, 5 κ.σ. κουταλιές ελαιόλαδο, 1 1/4 κούπας νερό, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο, 1/2 κούπα ρύζι νυχάκι, λίγο φρέσκο βούτυρο, τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Στύβουμε το λεμόνι και στον χυμό προσθέτουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Όλα αυτά τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος πολτός. Αλείφουμε πολύ καλά τα κοπανάκια και τα βάζουμε μαζί με το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τα γυρνάμε και προσθέτουμε στο σκεύος το ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο, και το ρύζι. Βάζουμε πάνω στα κοπανάκια μικρά κομματάκια βούτυρο και φουρνίζουμε για άλλα 35 λεπτά. Προαιρετικά 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Συνταγή από εδώ

Φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι με κάπαρη, λεμόνι και κρασί

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο κομμένο στην κατά μήκος στη μέση, 100 ml λευκό κρασί

Για τη μαρινάδα: χυμό από 1 λεμόνι, ξύσμα από 1 λεμόνι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. κάπαρη, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την κάπαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στην μαρινάδα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και να αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι 2 ώρες.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τινάζοντας την πολλή μαρινάδα και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε την μαρινάδα από το μπολ στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί πλήρως το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι, ζυμαρικά ή με μια σαλάτα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή από εδώ

Κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 υλικά

Υλικά: 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, ή πιπέρι καγιέν, 1 κ.σ. σκόρδο, 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, 50 γρ. βούτυρο, 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.  Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.  Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v